Триатлонисти: Качеството на водата в Сена е отвратително

„Рамене, крака, стъпала, почти ме дръпнаха назад“
1 авг 2024 12:15, Елка Василева
28
Триатлонисти: Качеството на водата в Сена  е отвратително
Снимка: БГНЕС

Нидерландските триатлонисти бяха изключително недоволни от качеството на водата в Сена и нечестните условия на състезанието. Плуването в реката, която тече през Париж, беше просто отвратително, каза в интервю за телевизия RTL Рейчъл Кламер, която завърши 14-а в триатлона.

 „Ще видим дали се чувствам зле. Наистина погълнах много вода“, каза тя.

Като друг проблем спортистката посочи течението на Сена и как плувците са се справили с него. Според Кламер всеки искал да плува в средата в една посока и да се притисне към стената в другата посока. Това доведе до голям брой контакти във водата. „Рамене, крака, стъпала . . . Почти ме дръпнаха назад. Имаше много атлети, които излизаха от водата зад мен, които всъщност бяха по-бързи. Плуването беше истинска лотария“, заяви Кламер.

Мая Кингма, която завърши седма, каза пред телевизия NOS, че се е опитала да игнорира трудните обстоятелства. „Не мислех много за това, но е жалко, че организаторите поемат такъв риск на най-голямото събитие в света. Радвам се, че състезанието по триатлон приключи, но не бих се състезавала отново под такова напрежение“, добави спортистката.

Състезанието по триатлон се проведе на 31 юли, сряда. По-рано, на 28 и 29 юли, тренировките на състезателите бяха отменени поради замърсяване на Сена, причинено от дъжд. На 30 юли организаторите отложиха състезанието при мъжете с един ден по същата причина. На 31 юли олимпийският организационен комитет получи одобрение за провеждане на състезания по триатлон.

Двама участници в Олимпийските игри през 2024 година се разболяха след плуване в Сена. Канадският триатлонист Тайлър Миславчук се разболя след завършване на състезанието.

"Дадох всичко от себе си и не съжалявам. Повърнах 10 пъти“, каза Миславчук, цитиран от Daily Mail.

Представителката на Казахстан Екатерина Шабалина каза, че се чувства зле.

"След като бях ударена няколко пъти в главата, се задавих с вода от Сена, след което започнах да повръщам до края на плуването. И повърнах след първата обиколка на колоездачния етап“, цитира състезателката Sport24.

Шведската триатлонистка Тилда Монсон се оплака от цвета и „отвратителната миризма“ на водата в Сена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цокато плувах де борих с едни кафяви работи.
18
0
 
16
 
! Отговори
Упсььь... преди 1 месец
Пародия на ОЛИМПИАДА!!!! Нещо ми намязва на травеститскатаЕВРОВИЗИЯ...
17
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 1 месец
Ония мъжките мажоретки с розовите пухчета на изпълнението на Лейди Гарга са подобрили неимоверно качеството на водата на р.Сена.Направо все едни плуваш в жлЪЪта лимонада и след това си изповръщаш червата от удоволствие...
16
0
 
18
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Туй умните и красивите, едно нещо не могат да направят като хората, включително и олимпиада. Там, където на власт са по-малко умни и по-грозновати хора, нещата повече се получават. Не знам защо така става ...
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
олимпиадата умря, от последната коятабеше сега наблюдаваме жалка пародияна олимпиадата това е разбиранетона психично увредени глобалистки комунистки паразитки за олимпиадатада се жертваш здравето плувайкив отходен канал..
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко за префърцунените французи.:)) Париж,:)):)):))
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
7ми, то пък София, дето е 10% от Париж блести от чистота а и мирише на рози..
12
1
 
34
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Аз не мога да разбера какво са очаквали състезателите. Ясно е, че река не може да се очисти за два дни, особено ако носи фекалиите на толкова народ. друг е въпросът докога на организаторите на тази "олимпиада" ще им се разминават гаврите със спортисти и зрители.
11
3
 
30
 
! Отговори
Математик преди 1 месец
В единия край бежанците от Африка уринират, в другия край олимпийците отпиват. Доволен съм. Има биологичен кръговрат.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема да е зле като се върнат да са под наблюдение и карантина няколко дена, за да запазят себе си и близките си от фекална Сена.:)), здравето за спортистите е важно, а и не само за тях.
9
2
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Във Варна да не е по-различно? Тръбъта тече :))))))))))))))))))))))))))
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не глътна вода :() с гумна :())))
7
5
 
36
 
! Отговори
Че Той Париж преди 1 месец
е Страшно Мръсен и Отвратителен град - и това са ми впечатленията от преди над 15 години, сега не ми се мисли - тогава беше Единственият Град, който бях посещавал в живота си и се зарекох - никога повече! обаче, интересно е как маркетинга и промиването на мозъчета работи - *** киифли, още си Мечтаят за Париж и че е нещо велико - а той е толко Мръсен, че просто - не се търпи - явно такива са и Франсетата - нискохигиенни!
6
1
 
21
 
! Отговори
АфроКл0ака преди 1 месец
от тая Вода - СПИН се Лови! това от Години е Известно!!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ситга, че ги недохранваха (който имаше повече възможности си поръчваше, ама я да си бъгларче и да даваш по 50 евро на just eat за два сандвича....) ами сега и това.
4
5
 
5
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
А в нашия канал има люспи от домати, чушки и боб, сигурно са от зеленчуковите полета....
3
1
 
26
 
! Отговори
Язе преди 1 месец
Във Франция са все пак. какво очакват? Там в центъра на Париж, новите европейци се облекчават в храстите и не се вижда как ще се оправят в близките 20 г.
2
6
 
14
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
И на морето има зараза с повръщане, внимавайте..
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо