Франция разследва онлайн заплахи към Тома Жоли

Той бе режисьор на церемонията по откриването на Олимпиадата
39
Франция разследва онлайн заплахи към Тома Жоли
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Парижката прокуратура започна разследване на киберзаплахи срещу режисьора на церемонията по откриването на Олимпийските игри Тома Жоли, съобщи агенция RMC Sport.

Жоли подаде жалбата в полицията поради заплахи в социалните мрежи, свързани с предполагаемия му израелски произход и сексуална ориентация. Националният център за борба с онлайн омразата към Парижката прокуратура извърши първоначален анализ на изпратените съобщения и прехвърли материалите на Централната служба за борба с престъпленията срещу човечеството.

По време на церемонията по откриването на игрите в Париж на 26 юли беше демонстрирана провокативна картина на произведението на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“. Освен това на събитието възникнаха някои инциденти: олимпийският флаг близо до Айфеловата кула беше окачен на обратно, а дикторите на стадиона обявиха, че спортистите от Република Корея са представители на КНДР.

Някои фрагменти от представлението бяха широко разпространени в социалните мрежи, а съдържанието им предизвика дискусии. По-специално унгарският премиер Виктор Орбан каза, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж показва липсата на идеи на Запада относно културата и обществения морал./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, сега сигурно ще се изтъпанчи Макарона, за да го защити и да ни обяснява, че този е гордостта на Франция и това мислят всички французи.Това само може да ме накара да си пусна първите 30 минути от Уасаби на Люк Бесон.И, да - не всички французи обожават Жоли - има и такива, който си задават въпроси, следователно мислят.
34
0
 
4
 
! Отговори
Хитър джендър тактик преди 1 месец
Браво! Много хитър третополов номер. Обратната отрицателна тактика на Обратния Джули. Сега всички го знаят и говорят за него. Стана известен по цял свят за един ден. Обратните като него го обожават, нормалните го проклинат .... 100% внимание мъм бездарната му особа. Какво като някои го псуват, почесва се щастливо по гъ**за и му дреме на кафявата дупчица. Само половин час прди това фиаско с Олимпийското представление НИКОЙ на тази планета не го познаваше. А сега.......
33
0
 
0
 
! Отговори
19 преди 1 месец
Все едно не просто се обичат помежду си, ами искат да отмъстят на жените, да ги надвият нещо. Не ми харесва
32
0
 
0
 
! Отговори
19 преди 1 месец
Това, че допускат мъже да боксират жени, за мен е същото. Просто забелязвам повторарящи се съвпадения.
31
0
 
0
 
! Отговори
19 преди 1 месец
Кофти интерпретация 19.Изабела от Кастилия е испанска принцеса, впоследствие кралица на няколко обединени кралства под общото име Хиспания.Сцената с обезглавената кралица, пресъздава Френската революция и обезглавяването посредством гилотина( нововъведение към онзи момент) на Мария-Антоанета - кралица на Франция.Многото информация не струва нищо, ако не е асимилирана, 19-ти
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С поведението си, такива като Жоли предизвикват само омраза, вместо да бъдат "приобщени". За сега, Жоли буди само съчувствие на жалък "бунтар".
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
28 Да се чете Леонардо да Винчи, вместо Микеланджело.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жоли трябва да бъде съден, дори и задочно. Да бъде обявен за персона нон грата в страните, които не одобряват гаврата с християнската религия и поруговане на произведението на Микеланджело "Тайната вечеря".
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жоли, ако е режисирал и закриването на Олимпийските игри, по- добре церемонията да се отмени!:)))
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На практика Париж е един мюсюлмански град и затова ако някой се изгаври с Исляма после е труп.
25
1
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 1 месец
Наричат се сефарадски евреи и по-голяма част от тях са получили убежище на територията на сегашна Гърция, но този човек дори не е потомък на сефарадски евреи.Повярвай ми, след две седмици сигурно ще каже, че е афро-американец и ще обвини всички в расизъм.А приказките за това какъв велик артист и творец е се стопяват в момента, в който видиш първите 30мин на Хенри VIII в театъра основан от него.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези псевдо-революции винаги са правени там където е заплашено статуквото. Питате кое статукво. Това е статуквото Разделяй и владей и едните и другите и третите. Но с китайците не се получава.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да не би да са последователи или потомци на Юда и оттам юдаизъм
22
0
 
2
 
! Отговори
,,, преди 1 месец
А Христос навярно е неистински евреин, пък в Палестина сега живеят мюсюлмани...
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това е Франция, Френската революция е насочена точно срещу християнството, отнемане на имоти и земи, опожаряване на църкви и манастири
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 19, това е и за арабите, не им вярвала дори ако приемат християнството, изгорила стотина на клада и те избягали от Испания, но тези са били истинските евреи, тези които са избягали от Палестина, а сега в Израел живеят предимно евреи от Централна Европа, които са приели юдаизма и са от хазарски произход
19
0
 
4
 
! Отговори
* преди 1 месец
Той е от тези евреи, които са били прогонени от Испания, чрез декрет на Изабела Кастилска, оттам и сцената с обезглавената кралица, като ултиматумът е бил или да приемат христианството или да се махат.
18
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Юдеят тома жюли да се беше подиграл с юдаизма. Но Юдеите ВИНАГИ се подиграват с християнството. Да припомня как Соломон Паси изрече "М'ната му на Православието".
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се беше изгаврил с мусулманите, щяха да разследват смъртта му.
16
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Франсетата Ник та не са били нормални същества и си заслужават да бъдат смачкани!