Малко не достигна на Тодор Михалев за финала по модерен петобой

Българинът отпадна в края на състезанието
9 авг 2024 20:49, Петър Бойчев
4
Малко не достигна на Тодор Михалев за финала по модерен петобой
Снимка БГНЕС

Българинът Тодор Михалев не успя да се класира за финала на олимпийското състезание по модерен петобой, който се състоя в двореца "Версай" край Париж, съобщава кореспондентът на БТА Димитър Вельов.

27-годишният Михалев, който дебютира на най-големи спортен форум, завърши 12-и от 18 стартирали в първия полуфинал с 1491 точки, като само първите девет продължават борбата за титлата в събота, 10 август, от 18:30 часа.

Той беше шести след първите три дисциплини - конната езда, фехтовка и плуване на 200 метра свободен стил, но изостана в решаващия лейзър рън (крос кънтри бягане на 3 километра и четири стрелби).

Българинът стартира финалната двойна дисциплина с 11 секунди преднина пред десетия, но в средата на дистанцията изпадна от топ 9 и до края не успя да навакса, като в крайна сметка завърши на 9 секунди и на 9 точки зад финиширалия девети представител на домакините Валантен Прад.

Най-добър в първия полуфинал беше вицешампионът от Токио 2020 Ахмед Елженди (Египет) с олимпийски рекорд от 1516 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Една българка преди 1 месец
Чудесно представяне, желая му успехи занапред! И дано следващия път БНТ да излъчват и неговото представяне, нищо че е по-непопулярна дисциплина.
3
7
 
2
 
! Отговори
петобой? какъв бой? преди 1 месец
Какъв е този петобой? С пет души ли се бие едновременно Тодор Михалев? Много трудно ще спечели срещу толкова много хора!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕЕЕЕЕ, доживяхме да го видим! Помислете само колко малко участници въобще! Не като напливът на 100 метра гладко бягане, дет' били върхът!Самото участие на олимпиада в дисциплината модерен петобой си с върхово постижение! Пожелавам на младежа повече съперници тук в България и задъжително: интерес на медиите към тази сфера.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващият път ще е по-добре, бори се до края момчето, за което го поздравявам! Това е много трудна дисциплина, за която човек трябва да има много качества и да е на практика всестранно развит!