Дрон ще следи за къпещи се туристи в Седемте рилски езера

Напоследък случаите на нарушения зачестиха
10 сеп 2024 09:45, Нели Христова
14
Дрон ще следи за къпещи се туристи в Седемте рилски езера
Снимка: БГНЕС

Дрон с камера ще следи всеки ден за спазването на забраната да няма къпещи се в Седемте рилски езера.

Седемте рилски езера са един от стоте национални туристически обекта и са изключително посещавани от туристите. За съжаление, през последните години зачестиха случаите на хора, които по една или друга причина решават да се изкъпят в тях, което е строго забранено.

През календарната 2024 г. служителите на парковата охрана към Национален парк "Рила" са съставили два акта за установено административно нарушение за нерегламентирано къпане в езерата.

С цел превенция и недопускане на нарушения през летните месеци се осигурява по-голямо присъствие на служителите на парковата охрана, които ежедневно съблюдават спазването на режимите и нормите, въведени с екологичното законодателство. Въпросният участък се облита ежедневно и с дрон, на който е монтирана камера, от която се набавя допълнителна информация за пребиваващите туристи в района.

Предвид сериозния обществен интерес и необходимостта от опазване на този уникален за България природен комплекс, властите призовават, ако станем свидетели на подобен род нарушения, свързани с къпане в някое от Седемте рилските езера, да се обадим на дежурния телефон за приемане на сигнали на територията на Национален парк "Рила": 0884 l l l 400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Страната
Починала е една от жените, ударени в Габрово
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Това са същите дронове които убиват хора в Покрайна! Внимавайте!
11
0
 
0
 
! Отговори
Предлагам преди 6 дни
РЕШЕНИЕ. Пуснете крокодили и пирани!!! Екологично и биоразнобразно. Няма да умрат от глад, *** и наглеци в изобилие.
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Езера или блата? Кой луд би решил да се изкъпе в това НЕЩО?
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В езерата се къпят фашагите от Украйна защото знаят че са над закона и не им пука .
8
2
 
1
 
! Отговори
Тъпня преди 1 седмица
Затова избягвам да ходя на популярните туристически маршрути защото все ще се намери някой зелен мушмурок пишман еко полицай да ти развали кефа. За щастие има доста други езера и Пирин и Рила далече от стандартните маршрути където в делничен ден няма да видиш жив човек. Там си плувам на спокойствие. Вчера бях на едно друго място. Плувах в една планинска река. Водата идеална около 15 градуса. По вировете има дребна пъстърва и докато плувам се стрелка напред назад и ми се отърка в краката.
7
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 1 седмица
със всичките събирания горе с повод и без повод, с нулевата обезопасеност на езерата, нулева обезопасеност за туристите, нито една табела за недокосване на водата, безразборно и безнаказано влизане/къпане/потапяне/хврляне на камъни в езера следва Юнеско да свали егидата си от тях!
6
1
 
3
 
! Отговори
Лицемер преди 1 седмица
Дроновете са изключително полезни за спокойствието на дивите обитатели на защитените територии и това ги прави много екологични.
5
2
 
2
 
! Отговори
забраните са затова преди 1 седмица
за да се нарушават . да го източат езерото и без него ще свършат проблемите за около 2000 души дето друго не правят по цял ден езерото та езерото . то стражарци, псс, горски, доброволци , министерства, дирекции , имаше незаконен превоз за туристи догоре . простотия .
4
0
 
2
 
! Отговори
Дрон с камера преди 1 седмица
Сега може вече и дрон без камера! Телефон за обаждане е даден, но само два акта през 2024 направени, след като всеки знае, че всекидневно хора се къпят там! Сега както по надолу един написа става студено и вероятността някой да се къпе намалява, но луди има все още достатъчно! Продавайте билети да има файда поне!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
това се казва след дъжд качулка типично по български хубавото време мина сега идва студа в който едва ли някой ще се изкъпе и ние ще наблюдаваме с дрон умно браво!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я по-добре да следи снайперист. ;)
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма ли горски?