Нургюл в отбора на Ананд за Глобалната лига

В турнира участват Карлсен, Гири, Непомняшчи
13 авг 2024 14:21, Петър Бойчев
24
Нургюл в отбора на Ананд за Глобалната лига
Снимка ФИДЕ

Нургюл Салимова ще играе за отбора на бившия световен шампион Вишванатан Ананад – Ganges Grandmasters, на Глобалната шахматна лига. Състезанието е от 3 до 12 октомври в Лондон.

Над 30 от най-големите имена в шахмата ще се съберат за участие във второто издание на лигата. Партньори в създаването на отборния турнир са международната федерация ФИДЕ и индийският информационно-техонологичен гигант „Тех Махиндра“, предава ekspresso.bg.

В състезанието ще участват шест клубни тима. Всеки от тях ще включва по шестима състезатели, като задължително един е „икона“, има две жени, а един трябва да е играч до 21-годишна възраст.

Регламентът предвижда отборите да изиграят по два мача всеки срещу всеки (общо 10 мача на тим), след което първите два в класирането ще се срещнат още веднъж във финала за титлата „световен клубен шампион“. Ще се играе на шест дъски едновременно по правилата на ускорения шах, като се очаква всеки двубой да приключва за около два часа и половина.

В отбора на Нургюл, освен иконата Ананд, са още индиецът Арджун Еригайси, иранецът Пархам Магсудлу, индийката Вайшали Рамешбабу и руснакът Володар Мурзин.

Останалите отбори включват:

Alpine SG Pipers: икона – Магнус Карлсен, Прагнананда Р, Ричард Рапорт, Хоу Ифан, Катерина Лахно и Даниел Дарда.

Mumba Masters: икона – Максим Вашие-Лаграв, Видит Гуджрати, Александър Грищук, Конеру Хъмпи, Харика Дронавали и Раунак Садхвани.

PBG Alaskan Knights: икона – Аниш Гири, Нодирбек Абдусаторов, Шахрияр Мамедяров, Тан Джонги, Алина Кашлинская и Нихал Сарин.

Triveni Continental Kings: икона – Ян Непомняшчи, Уей И, Теймур Раджабов, Александра Костенюк, Валентина Гунина и Джавохир Синдаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ананднургюлкарлсен
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
д'ге преди 4 седмици
успех .. моме ! натроши им кифоните !
5
0
 
3
 
! Отговори
еха преди 4 седмици
До Анонимен 3 -ми като няма мозък горе в главата, какво друго ти остава, освен да си местиш топа и да пишеш за това твое гениално деяние
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само иконата на отбора е грешна ! Трябваше да сложат за икона Боцко , в най - лошия случай Шиши ! По тоя начин отбора ще е обвързан с идеологията на "иконата" : "вземай парите и се прави на ударен" !
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Местя си топа в другия джоб
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много умно момиче е, успех!
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Успех на момичето!