Олимпийският флаг пристигна в Лос Анджелис

Новата олимпийска столица ще посрещне игрите през 2028 г.
13 авг 2024 09:57, Красимир Ангелов
13
Олимпийският флаг пристигна в Лос Анджелис
Снимка: БГНЕС

Докато светът се разделя с олимпийските игри в Париж, а отделните държави посрещат у дома своите герои, олимпийският флаг пристигна в Лос Анджелис, където ще се развява до 2028 година, когато градът е домакин на следващите летни игри.

Знамето пристигна на борда на самолет на Delta Airlines, превозващ американски спортисти и официални лица, и изрисуван с надпис "LA28" отстрани.

Кметът на Лос Анджелис Карън Бас слезе от самолета, облечена в червен анцуг, усмихна се широко и размаха олимпийския флаг, преди да слезе по стълбите, за да бъде поздравена от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм.  
През 2017-а Международният олимпийски комитет даде на Лос Анджелис домакинството на Игрите през 2028 година. Това ще бъде трети път, когато Лос Анджелис ще приеме най-голямото спортно събитие в света след 1932 и 1984 година.

Бас призна, че Париж е вдигнал висока летвата като домакин на Олимпиада и че проблемът с бездомните хора в Лос Анджелис ще бъде голямо предизвикателство за преодоляване. Но градът има актив от световна класа, за който никой друг не може да претендира.

"Имаме Холивуд, така че очаквам много магически възможности", каза Карън Бас пред "Ройтерс" в Париж, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 4 седмици
Д, натам върви, чист сатанизъм.Досега Станата се прикриваше с разни изкушения и суета, спортна злоба, медали, но накрая ще си наложи идеологията- ще си покаже рогата.Тогава светът ще се усети, дали ще е късно, няма да е късно.Според мен Лос Анджелис ще е последната от гледна точка на илюзии, че това е само някакъв спорт.Не е.Оповестена е нова тоталитарна систем,а с идеология основана на джендъризма.Не ги интересуват и тях, въпросът е във властта, която да имат.Ккато с първата, основана на Маркс.
11
0
 
5
 
! Отговори
Малък Праз преди 4 седмици
А на следващата Олимпиада, спортисти, които не са ЛГБТ+++ ще бъдат ли въобще допускани?
10
1
 
3
 
! Отговори
6-ти, Няма проблем, преди 4 седмици
споделяй твоята гледна точна, но за почвай с обиди като "копейка". Всеки който не е съгласен с вас е "копейка" и "Хитлер". От такова тесногръдие произхождаш, че е не просто нелепо да се представяш за космополит и спортист, ами направо жалко.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айде стига на мненията на някой умен човек да се подигравате и да обиждате.Тука маса от ония софисйки левичари писали се за десница, стоят по цял ден и само чакат да обиждат на копейки, нарциси.Себе си описвате така.Аргументи нямате.
8
3
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 4 седмици
В Париж имаше отбор на бежанците, в ЛА сигурно ще има отбор на бездомните и ще влезнат в тройката по медали.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Той пристигнал, но след 4 години може и да няма Лос Анджелис. И какво олимпиадите вече ще се провеждат само в градове на бездомници ли? На следващата олимпиада настанявайте спортистите направо по палатки.. Много ще ви дойде екологично. И ги хранете с плъхове на барбекю. Американ стайл.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 1, копейка, ясно ми е че от спорт нищо не разбираш, и не ти е интересен, за това си запомнил от Олимпиадата само това което на теб ти се иска! Иначе си проспал уникалния световен рекорд на Дуплантис в овчарския скок, невероятните победи на новата звезда в плуването Леон Маршан, феноменалния Дюпон който сам решава ръгби мачове, както и победното завръщане на легендата Симон Байлс, след тежката депресия от Токио! За мен Симон Байлс е въплъщение на силата на олимпийския дух, а не твоите опорки
5
4
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 4 седмици
Обиждай, като нямаш аргументи, обижай, какво ти остава.
4
1
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 4 седмици
Ужасно е, когато се мислиш за много начетен и развит, а всъщност си под първата стъпка в развитието на съзнанието си. Наричат ви нарциси, наричат ви социопати, но най-правилно е според мен на български е да ви наричат кратунисти.
3
5
 
1
 
! Отговори
Сатанизъм езичество преди 4 седмици
Айде стига с тези олимпийски игри.Всеки видя и чу.Олимпиадата е сатанизъм, възстановено езичество, което си е религия на Сатаната.В романа Кво Вадис Лигия Калина казва на Виниций, че тяхното не е вяра в истинския Бог, а е идолопоклоничесрво на Сатаната.Виниций дълго спори с нея, докато сам не се убеждава в това.Днес вие всички видяхте възстановеното езичество, което е просто култ към Сатаната.Древните християни са го знаели.Останалото е Неронов театър.Макронов, както го наречете!
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Развял байрака като първенец по бездомни
1
5
 
5
 
! Отговори
Пфффф! :D преди 4 седмици
До 28-*** я камилата, я камиларя. Това беше една от най-жалките олимпиади в историята на игрите, въпреки поставените рекорди. Организацията беше под всякаква критика, нямаше елементарна осигурена охрана за екипировката на спортистите - доста неща им окрадоха - олимпийското село стана за смях с тия "еко-технологии" за "естествена климатизация" и легла от картон, мръсната река и не на последно място церемониите по откриване и закриване, както и странните решения да пуснат мъже в женския спорт.