Дерменджиев вече не е треньор на "Лудогорец"

Тимът прие оставката му
Обновена: 15 авг 2024 12:23 | 15 авг 2024 12:19, Нели Христова
12
Дерменджиев вече не е треньор на "Лудогорец"
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши-треньора Георги Дерменджиев, която беше депозирана след тежката загуба от Карабах с 2:7 в реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Дерменджиев си взе довиждане с играчите преди тренировката вчера, а днес договорът му официално бе прекратен. С него си тръгва и помощникът му Тодор Живондов.

Временно отборът ще бъде воден от старши-треньора на Лудогорец II Захари Сираков с помощник Светослав Дяков и треньор на вратарите Здравко Здравков. Именно Сираков ще изведе "орлите" в дербито с Левски в събота. Той започна работа в Лудогорец, след като преди това изкара няколко години в ДЮШ на Левски. Сираков е и бивш играч на "сините".

За Георги Дерменджиев това бе трети период начело на Лудогорец, в който той стана шампион на България и гарантира поредно участие в груповата фаза на европейските клубни турнири. Опитният специалист пое разградчани на 24 октомври, заменяйки на поста Ивайло Петев. Под негово ръководство Лудогорец спечели с лекота титлата в Първа лига, но загуби финала за Купата на България срещу Ботев Пловдив. Съдбата на Дерменджиев бе решена от исторически тежката загуба от Карабах по-рано тази седмица, след която "орлите" отпаднаха от Шампионската лига и ще играят в плейофите на Лига Европа.

Дербито между Лудогорец и Левски ще се играе в Разград в събота от 21:15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
запознат преди 3 седмици
Левски ще стане шампион, Лудогорец направиха много голяма грешка.
8
3
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 3 седмици
Чичо Гошо да си гледа вече пенсията Не става за треньор
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Догодина пак ще го назначим...
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този да има малко достойнство и повече да не се връща в това нещо, което наричат клуб, че шампион. Всички знаем колко титли си купи Гела.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В момента има 3-*** свестни български треньора по футбол: - Илиан Илиев, Мъри Стоилов и Петър Хубчев (бори се с рак). Останалите са на по- ниско ниво.
4
4
 
9
 
! Отговори
левскар преди 3 седмици
Така де,този турнир не епървенството у нас,където този третостепенен отбор излиза на терена заедно със съдийте.Лудогорец е трагедията на нашия футбол.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера го уволниха, днес му приеха оставката! ТОва е потресаващо
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-ceлският манталитет, всяка година едно и също при дели0pмана. при първа издънка в евротурнир и на прага на първенство да бият шута на треньора. Запазена дeли0pмancka марка.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дерменджиев е отличен треньор,сред малкото у нас.