Как в Русе чакаха кораб с извънземни от планетата Криси

29 години от куриозното събитие край Дунава
11 сеп 2024 15:33, Петър Бойчев
34
Как в Русе чакаха кораб с извънземни от планетата Криси
Снимка Фейсбук

На днешния ден се навършват 29 години от едно от най-куриозните събития в историята на Русе – фалшивата новина за пристигането на извънземни, която събра хиляди хора на летище Щръклево.

Историята започва на 11 септември1995 година с разпространената информация от две самозвани контактьорки – Здравка Крумова и Радка Трифонова. Те твърдят, че са в пряк контакт с извънземни от планетата Криси, част от съзвездието Цефей, и че в 11:00 часа на летището край село Щръклево ще кацне космически кораб, пилотиран от представители на т.нар. Република Вестуми.

Заедно с това жените организират и мащабна кампания по разпространение на информацията. Местните медии отразяват предстоящото събитие дни по-рано, а слуховете бързо обхващат града и околността. На самия ден летище Щръклево се изпълва с хиляди хора – някои, убедени в предстоящия контакт с извънземни, други – любопитни или просто търсещи развлечение. Сцената прилича на оживен панаир – сергии, кебапчета, бира и семки допълват картината, а многобройни полицаи от МВР – Русе охраняват събитието.

Особено забележителна е ролята на двете контактьорки, които, облечени в бледорозови дрехи, демонстрират пълна увереност. Те дори носят портрети на извънземните лидери, които твърдят, че са получили чрез "каналите си" за комуникация с другия свят. След три часа чакане от небето не се появява нищо. В този момент, Крумова и Трифонова заявяват, че извънземните са се отказали да кацнат заради прекомерното внимание на тълпата.

Събитието завършва с разочарованието на множеството и съпровождането на контактьорките с полицейска охрана извън района. Въпреки, че извънземните не се появиха, случката остава като едно от най-големите "тенекии" в България, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: извънземнирусекораб
Още от Общество
Военни от 13 държави се събират във Варна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 дни
Егати тъпотията. Такава тъпотия не бях чувал. Това показва колко са лековерни някои хора.
30
0
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 дни
Държава, която вярва в баба Ванга, Дънов езотерика, дядо Влайчо, Вера Кочовска, Преподобна Стойна, Слава Севрюкова и още куп други самозванци ще се оправи, когато Илон Мъск построи на Марс мегаполис :)))
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
РУСИ - ПРОПАДНАЛ ГРААД/СЕЛО
28
1
 
4
 
! Отговори
Да напомня: преди 5 дни
Доверието на българина в Здравки и Радки години по-късно доведе до управлението на страната от контактьорите Киро и Кокорко!
27
0
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 5 дни
Хаха бях 9 годишен тогава. С тайфата от квартала чухме за това и тръгнахме с БМХ-ове и балканчета към с.Щръклево (летището). Даже набрахме букет от градинката пред един блок :)По старото разградско шосе случайно ни пресрещна с колата бащата на едно от децата и се развика да се връщаме веднага... върнахме се и бяхме много разочаровани.
26
2
 
9
 
! Отговори
Здравка и Радка преди 6 дни
Те не дойдоха защото имаше много негативна енергия в чакащите ги. После като си тръгнаха ние ги дочакахме. Летящата им чиния приличаше малко на Лада Седмица, но може и да е бил Москвич. Качиха ни в нея и ни дадоха извънземен елексир, който малко миришеше на пърцуца. После, както правят всички извънземни, ни пробираха във всички отверстия. За целта на изследването бяха приели хуманоидни форми - на Кмета, Попа и Даскала. ПП.: Не съм Ив. Сиромахов, но да се чувства упълномощен да ползва текста.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ами да чакат извънземни от планетата Криси, явно не им стигат извънземните тука :)))
24
3
 
12
 
! Отговори
Свобода преди 6 дни
И сега ги има, всички, които гласуват Възраждане и Величие и чакат да възродят "великия" уж, по техен спомен комунизъм.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Контактьорките са продавали кебапчетата, затова са били самоуверени. Направили са пачка. Пък и кой ли уважаващ себе си извънземен ще кацне в кебапчийница.
22
2
 
10
 
! Отговори
Копейкин преди 6 дни
и аз тях там, чаках братушките.
21
1
 
9
 
! Отговори
анонимна преди 6 дни
Е, поне продавачите на кебапчета са намазали от цялата работа.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тия двете не са жени, нито екстрасенси, а трансджендерфлуид.
19
4
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 6 дни
Даваха то по Ефир 2,летището беше фул от народ!И се чудите,защо прехода започна и зацикли!Ама тогава в него период ,наистина българина хвьрляше де що има пари на вятъра,понеже му обещаха да стане милионер или баровец в престижна кооперация за жълти стотинки!Иначе Жан ви излезе виновен
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Никой не ще да каца в тази окрадена държава
17
1
 
19
 
! Отговори
НЛО -то на Бузлуджа преди 6 дни
Малък, но много пpocт народ. А дупката в Царичина?
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
той и оня руснака къв беше Кашпировски ли лекуваше през телевизора трябваше да сложиш чаша с вода пред телевизора и той я прави лековита.....ем такива бяха годините на пирамидите и фараоните
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Извънземните скоро ще кацнат в парламента!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
*** народ сме си и това е. За това ни управляват такива без грам морал.
13
1
 
5
 
! Отговори
Извънземното преди 6 дни
Амчи аз си бях кацнал, не ме ли видяхте?
12
1
 
5
 
! Отговори
НЛО преди 6 дни
Хм, ами ясновидките са объркали годината 2024 с 1995. Ето, че са познали за датата и часът. Днес, около обяд ВАС нареди на Доган да отлита от ДПС с летящата си чиния, така както преди седмица отлетя от сараите след нареждане от Папазов.