Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия

Това е реално нахлуване с дългосрочни последици, пише Forbes
18 авг 2024 07:01, Петър Бойчев
311
Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия
Снимка БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна използват малкото си британски танкове Challenger 2 за операцията в Курска област и един от тях вече е загубен. Освен това в това направление са включени и американски бойни машини на пехотата Stryker, пише Forbes.

Полската батарея за противовъздушна отбрана S-125, която защитаваше украинските сили в района на Суми, и една от ценните американски високоманеврени артилерийски ракетни системи също бяха в арсенала. Според Forbes това показва, че украинската операция в руския граничен район не е рейд, а реално нахлуване с дългосрочни последици.

Отбелязва се, че украинските генерали вероятно планират да превземат и задържат значителна част от Курск.

"Наблюдавайки изявленията на украинските официални лица и последните им ходове, все повече изглежда, че Украйна се стреми да създаде буферна зона, която би могла да послужи и като лост за потенциални преговори", е коментирал финландският анализатор Йони Аскола.

Съществуват обаче строги ограничения за размера на такава зона. По-специално, съществува вероятност Кремъл да организира мащабна контраофанзива и да спре украинското настъпление. Друго ограничение е и украинската логистика. Колкото по-надълбоко напредват 82-ра въздушнодесантна щурмова бригада и други бойци, толкова по-трудно е за тиловите им зони да ги снабдяват с храна, гориво и боеприпаси, предава Фокус.

"Украйна трябва да избягва прекомерното разрастване", е предупредил Аскола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ganю е завършен проZтак и това го доказва всеки ден ближейки на Късия халката.
140
18
 
12
 
! Отговори
Искандеров преди 1 месец
И русия влезе в украйна с най-мощното си оръжие - пушечното месо. Гледах интервю с зек вагнеровец в чатрулетка, пичагата каза че при бахмут съотношението на загубите е било 1 към 5 в полза на укрите.
139
2
 
17
 
! Отговори
Андрей преди 1 месец
Битката при Курск е една от големите операции на Източния фронт. В нея вземат участие 4 милиона войници, 13 000 бронирани машини, 50 000 оръдия и 12 000 самолета[]. ТОВА Е ПОСЛЕДНАТА голяма немска офанзива срещу Червената армия. Част от битката при Курск е и най-голямата танкова битка в историята. - уикипедияТова ознаменува решаващия край на германския настъпателен потенциал на Източния фронт и разчисти пътя за големите съветски настъпления 194445 години.- ОЧЕВИДНО НЕ СА ЧЕЛИ ИСТОРИЯ
138
8
 
24
 
! Отговори
ОГНЕНИЯТ КОТЕЛ преди 1 месец
А ВЧЕРА 24 ОТ "ВЕЛИОЛЕПНАТА ХИЛЯДАРКА" НА УКРИТЕ ИЗБРАХА ЖИВОТА И СЕ ПРЕДАДОХА НА РАШИТЕ!!! ЗАЩО ЛИ??!!!... КАДРИТЕ - В ЕКС НА ЛЮБЕЗНИЯ ИЛЪН МЪСК...
137
17
 
7
 
! Отговори
.аси преди 1 месец
и Вашата смешна. Една бригада и разказва играта. Ами, ако бяха две три дивизии. Сигурно до сега да са влезли в Кремъл и жужи да се вее някъде там удължен.
136
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без значение какво ми се иска, има обективни факти. Ако гледаш само руски източници представата ти е доста изкривена от показухата.
135
4
 
16
 
! Отговори
БЛАГО-КАМПАНИЯ преди 1 месец
СБИРАМ ЦЕНТЧЕТА ЗА АнонимеН ДА ВЪЗНАГРАДЯ ТРУДА МУ НЕУМОРЕН ЗА КРАВАРИСТАНСКАТА КАУЗА В УКРАЙНА, ЧЕ СКОРО ЩЕ СВЪРШИ И ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ КАУЗА!!!...
134
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ден четем как укрите са избити със стотици, техниката унищожена и т.н.Всеки ден четем как руснаците им остава само да зачистят няколко села. В същото време картата с местностите под украински контрол се разраства непрекъснато. Логика братче.
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е лесно да пратиш хора да се бият, после помен лесно се прави, че и ядене и пиене има.
132
4
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 167 преди 1 месец
"Тридневната операция..." - - - Само напомням, че никой от руска страна не е заявявал, че операцията ще е три дни. Това остават съчиненията и опорките на посолствените тRолове, повтаряни вече трета година. Разчистването на фашисти на територията на една държава не може да трае три дни. Инаме операцията си върви добре - разчистват се. Едни избягаха в чужбина, други бяха изтрепани. Остатъците ги чака същото.
131
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един мост и половина имат да сринат украинците и 2000 руски войници попадат в котел без доставки, без мотивация. Бъдещи пленници.
130
6
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 169, преди 1 месец
Едитственият шок тук преживявате вие, посолствени украински копейки. С бригадите в Куск се приключи преди дни, сега ги доразчистват, защото пътят за обратно е отрязан. Лично аз съжалявам за хвърлените в безсвислената акция хора, но когато те водят незаинтересуваните американци, водещи просто поредната война на чужда територия със старите си оръжия това е повече от нормалното. За грантовете ви ви е страх вас, платените. Но на всичко си му идва краят. Вашият е също близо.
129
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да помогнем на братска Русия да се освободи от постсъветската диктатурата и да стане най после цивилизована демократична държава.
128
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно тази новина е най-излагащата за украинците - да вкараш най-силната си техника и бригади в най-явния капан - тясно поле, оградено от три страни от врага. То децата на компютърните игри залагат по-добре в стратегията. Затова избиха без смисал маса украински войници и бе унищожена същата тази техника.
127
6
 
28
 
! Отговори
до 149 преди 1 месец
Не съм гледал превземането на Киев но пък гледам всеки ден как се трепят Украински свiне. А тези които решат да живеят се предават и обесняват с грозния си Украински език смесица от Руски и Полски как са били пратени на сигурна смърт. Както писах в момента абсолютно нищо не контролират Укрозомбираните свiне а единственото което правят е да се крият за да оцелеят по умните се предават.
126
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тридневната операция се точи трета година, но няма нужда от истинската армия. Знам, сега ще кажеш, че никога не е била планирана като тридневна. Има го на запис, Лукашенко казва - 3 до 4 дни, а той няма да каже нещо от свое име, нали. А и загубата на руски земи също сигурно е според първоначалния план. Всичко е наред, гледаме первъй канал и живота е песен. Още малко.
125
20
 
11
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 месец
Гледам, че и тази сутрин копейките са избили ВСУ до крак. Пак са взривени хиляди единици натовска техника и след три дни пак ще са " На Берлин" . Нищо ново и така вече 3 години
124
6
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 157 преди 1 месец
Преминаването на вече взетата за нищо царица не означава взето поле. Означава просто лесно вкарване в капан и сработване. Нищо не са взели, самоубиха се, като изоставиха важните части към Покровск.
123
17
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 1 месец
"Атака с безпилотни летателни апарати са предизвикали пожар в нефтена база в руската Ростовска област, информират от ***. Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев заяви за атака в югоизточната част.Пожарът се е разразил на територията на промишлени складове в Пролетарске.ТАСС съобщава, че заради втора атака потушаването на пожара е било прекъснато."Чебурашки, кво става, а? :)))))))))))))))
122
18
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПО МАЛКО ОТ 3 МЕСЕЦА ДО ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА И ТОВА ДА Е ЯСНО И НА ДВЕТЕ СТРАНИ! ОЩЕ ОТ СЕГА ОБЯВЯВАМ ТЪПОТЕРОРУСКАТА ЗА ПОБЕДИТЕЛ АТО ТРЪНП СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА! КАКТО И АКО КАМАПА ХАРИС СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ОБЯВЯВАМ УКРАЙНА ЗА ПОБЕДИТЕЛ А РЕЖИМА В ТЪПОТЕРОРУСКАТА ЗА СВАЛЕН СЪС СИЛА! ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ ДАЛИ ТЪПОТЕРОРУСКАТА ЩЕ СЕ И РАЗПАДНЕ ПРИ КАМАЛА ХАРИС ПРЕЗИДЕНТ НО НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ТРИЛИАРДИТЕ ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!

Спонсорирани публикации