Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Той пак призова НАТО да разреши удари дълбоко в Русия
20 авг 2024 09:09, Петър Бойчев
336
Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс.

"Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия на врага и 92 населени места“, посочи Зеленски в реч пред посланици в Украйна.

Той отново призова съюзниците на Украйна да разрешат западните оръжейни удари дълбоко на територията на Русия, като каза, че липсата на подобно разрешение е основната причина Украйна да не може да спре настъплението на руските войски на фронтовата линия на изток.

"Наивната, илюзорна концепция за така наречените червени линии по отношение на Русия, която доминираше в оценката на войната от някои партньори, се разпадна тези дни някъде край Суджа", каза той в обръщение към посланиците, имайки предвид граничния град в руската област Курск, която в момента е под украински контрол.

"Руската гранична зона срещу нашата Сумска област е почти изчистена от руско военно присъствие. Преди няколко месеца много хора по света биха казали, че това е невъзможно и биха прекрачили най-строгата "червена линия" на Русия", каза Зеленски.

"Ако нашите партньори ни бяха позволили далекобойни удари по Русия, ние нямаше да се налага да започнем Курската операция", каза още той, добавяйки, че "тази операция е "най-голямата инвестиция" за връщането на украински военнопленници у дома".

Той също така подчерта значението на международната подкрепа, като призова партньорите на Украйна да осигурят дългосрочни способности за по-нататъшно противодействие на руската агресия, като същевременно призова украинските дипломати да продължат да събират глобална подкрепа и да налагат по-строги санкции срещу Русия, като посочи, че настоящите санкции вече значително са отслабили икономиката на Кремъл, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
6
 
! Отговори
До 192 преди 4 седмици
Други просешки лозунги имаш ли, че тия се изтъркаха
185
13
 
1
 
! Отговори
Georgiev преди 4 седмици
Аз не знам какъв човек трябва да си, да подкрепяш болните амбиции на Путин да завоюва чужди територии. Подчертавам чужди към днешна дата, които те самите са признали преди време. Вероятно го подкрепят незначителни дребни хорица, които искат да се почувстват по-значими, но вътрешно знаят, че са провал в живота.
184
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво! Желая успех на Украйна. Цял свят стискаме палци Русия да се разпадне завинаги и никога повече да не се съвземе!
183
1
 
9
 
! Отговори
Бре какви глупости преди 4 седмици
Е издрънкал пак кокаиновия клоун. Какви километри го гонят навсякъде в Курск укрите ги трепят като мухи. Ония които се бяха снимали пред Газпром ги показаха размазани с пробити кратуни да се върдалят по земята. Така ще стане и с останалите, който има акъл и късмет да се предаде ще оживее, осталите отиват при Бандерал А докато се урките се лутат в Курск падна Ню Йорк и скоро ще падне Покровск. Това ще е поредната "незначителна" победа за руснаците, и така до Киев.
182
3
 
10
 
! Отговори
бай Гоце преди 4 седмици
да де, ама колкото до "разрешаването на далекобойни удари по Русия", дали нарко-нацисткият клоун-резидент се сеща, че след туй скоропостижно ще има як бум-бум, след което Руската Армия изведнъж някакаси ще се яви в тил на укро-Вермахта и то протежение на целия фронт (1200 км). И пак як бум-бум. Т.е., за т.нар. Укриана ще има приятна изненада....
181
2
 
9
 
! Отговори
До 184 преди 4 седмици
Е така са украинските копейки страдащи от комплекси за малоценност в чужда държава
180
4
 
7
 
! Отговори
курск за 3 дни преди 4 седмици
Как сте ваксинирани с файзер укросополи? Печели ли Украйната? Печели мадypи печели, свърши за 3 дни настъплението, укропитеците сега ще наторвяват руската земя, какво стана с пи ар акцийката на която така скачахте, какво стана с предишните партенки, на които вярвахте?
179
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Руснаците за 3 дни стигнаха до Киев и Украйна клекна на преговори, а укросополите с цялата военна мощ на НАТО цели две седмици се лиrавaт към Курск и не могат и на 10 километра да влязат докато 3500 вече дадоха фира.
178
12
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
Копейките като чуят името на Зеленски пукат вени и получават хемероиди от напъване. Техния идол Путин , преди да се сблъска със Зеленски минаваше за стратег и геополитик, сега е просто бункерния плъх.
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с контранстъплението? Върнаха ли вече Крим?
176
2
 
2
 
! Отговори
До 177 преди 4 седмици
Силна силна, колко да е силна! Щом не може да победи много по слаба държава, значи не е чак толкова силна! Няма нужда от сложни обяснения, гледаме фактите и тва е
175
3
 
4
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 4 седмици
да де, ама в резултат на "великата лятна офанзива", укро-Вермахтът губи по пет стотака на ден...И това е само в Курска област. На останалите места по фронта още 2 хилки дневно, и то пак благодарение на "великата лятна офанзива"...А тва на снимката по-горе се смее щастливо...Що ми се струва, че скоро ще му замръзне гадната усмивчица, а ?
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 179. Къде го ?
173
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тук имаше един от бавните,дето една година питаше за някакво контранастъпление.Е го е?
172
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щом накомана казва 1200, значи са не повече от 500 кв.км. а може и по-малко. Колкото южната дъга на Околовърсното в София, от Бояна до Казичене. И не владеят, а са плъзнали навсякъде на малки диверсионни групи.
171
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До 172. И кой ти каза, че е слаба ?
170
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това, че Украйна не трябва да остане да съществува след СВО - това вече е азбучна истина. Днешна Украйна е нагледен пример за това как едно общество може да бъде оскотено, когато такива отрепkи като Гордон и друга подобна измeт са сред основните пропагандисти.
169
2
 
2
 
! Отговори
До 172 преди 4 седмици
Искаш да кажеш че тя е силна, защото е слаба??? Интересно!
168
3
 
15
 
! Отговори
украинската сволоч преди 4 седмици
Излезе видео как укронацист със стара немска каска с надиси SS се гаври с руснак, прави се на немец и говори на развален немски. Укронацистите специално са се приготвили и са си носели немски каски с цел да се гаврят с руснаците. Тая измислена държават трябва да се закрие и да се изтрие от картата, и поне 50 години там всички училища трябва да учат само по руски учебници под строг контрол на Русия.
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 171. Териториите са загубени тогава когато повече е невъзможно да бъдат върнати. Пак сте се разбързали.

Спонсорирани публикации