Дани Олмо с мечтан дебют за Барса

Националът вкара за победното 2:1 с Райо Валекано
28 авг 2024 07:14, Петър Бойчев
1
Дани Олмо с мечтан дебют за Барса
Снимка БГНЕС

Дани Олмо се завърна у дома и сбъдна детската си мечта по възможно най-добрия начин.

Испанският национал подписа с родния си клуб Барселона, а още в първите си 35 минути като футболист на каталунците успя да вкара победния гол за 2:1 в тежкото гостуване на Райо Валекано.

Мадридският квартал "Вайехас" е място, където Барселона взе само една точка от последните си три визити, а нещата не бяха особено оптимистични на полувремето, защото домакините водеха с 1:0.

Унай Лопес изведе Райо Валекано напред още в деветата минута, а през това първо полувреме Барселона не успя да стори нужното, за да изравни резултата.

Ключът след почивката обаче се оказа пускането на Дани Олмо в игра.

Преди десет години неговият баща откупи правата му от Барселона и го прати в школата на Динамо (Загреб), а там младият испанец бързо проби в мъжкия футбол и като играч на хърватския гранд дори успя да стане испански национал.

Последва трансфер в немския РБ Лайпциг и утвърждаването му като един от основните испански национали, за да дойде и завръщането у дома, което бе съпътствано от проблеми с картотекирането.

Олмо обаче драматично попадна в групата за днешния мач заради контузия на съотборник, а това се превърна в един приказен дебют.

Барселона първо изравни чрез Педри в 60-ата минута, след силни минути и тотално надиграване на своя опонент, каталунците си заслужиха обрата, донесен от Олмо. Той вкара с красив удар в далечния ъгъл в 80-ата минута и така подпечата перфектния старт под ръководството на Ханзи Флик с три победи в първите три мача от Ла Лига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: дебютбарсадани олмо
Още от Водещи мобилна
Свен-Горан Ериксон – човекът, избрал да не крие болестта, а да сбъдне мечти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 2 седмици
Вайекас.....Райо Вайекано....пишете правилно, че докато разбера за кой квартал говорите..

Спонсорирани публикации