Зимата ни изненадва - сефте. Гарантирано от Етем

Машините остарели, никой не плаща за работата им, пътищата неремонтирани и... снегът ни затрупва, изплака извънредната министърка
22 окт 2008 20:15,
61
Зимата ни изненадва - сефте. Гарантирано от Етем
Снегорините ще са рядкост. Снимка: Булфото

Вицепремиерката Емел Етем хвърли в ужас депутатите от комисията по бедствия и аварии към НС, като обяви, че подготовката на подопечното й ведомство за зимния сезон никак я няма.

"Подготовката за зимата е по-слаба в сравнение с минали години", каза тя и съобщи, че голяма част от общините все още не са подписали договори с фирмите за зимното почистване.

Няколко са тревожните моменти в осигуряването на зимното почистване:

- не са завършени ремонтите по Републиканската пътна мрежа, което при зимни условия ще затрудни движението;

- фирмите, чистили пътищата, все още не са получили заплащането си за извършени дейности от миналата година.

- голяма част от фирмите пък изобщо не са започнали да се подготвят за новия сезон.

- от всички снегопочистващи машини едва 20-30% са готови за експлоатация, останалите са извън строя.

Друг проблем, който Емел Етем посочи, е липсата на стоянки и паркинги, където да престояват почистващите машини.

"Ако не се вземат спешни мерки от Националната агенция "Пътна инфраструктура", при един снеговалеж през следващите седмици би могло да се блокира пътната мрежа", заяви тя.

Етем се безпокои, че за пореден зимен сезон рискуваме отново страната ни да бъде блокирана.

Нека се върнем за кратко към зима 2008 - пътища с преспи, блокирани туристи, рухнали покриви и козирки, бедстващи села без ток, затворени летища

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Питанко преди 15 години
Аз искам да попитам колко от вас съвестно си почистват тротоарите и пространствата пред кооперациата или къщата. Ако отговорите са откровени процента от тези би трябвало да е равен на процента съвестно вършещи работата си депутати. Така че какво се учудвате хората в парламента са огледало на народа.
39
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Виждам какво става с министерствата поверени на ДПС -*** и башибозук изсякоха горите и съсипаха реките(знам и съм виждал конкретни случеи и местности\ , за земята и земеделието знаем, околната среда -ужас,на Емел-бравоо и т.н............20 години едни хора си играят и се учат на политика и на всичко отгоре дадоха на тия турци права и власт която никой не контролира.В министерства се говори на турски,турците научиха "политическия" български и говорят какво ли не правейки се на политици.Анарода затъва ли затъва ,нищо не се прави в никоя насока ,все няма,все лошо а вдигат ли се молове ,супермаркети,бизнес центрове яко пране а?А ние гледаме умно като дрогирани тинейджьри и мълчим,и търпим.Трябва да се искат конкретни отговори,цифри,отчети и т.н. Позволихме и на тия *** да си разиграват конете и да тъпчат нас и земята ни- РАЯ и роби - това станахме-"от сън дълбок се събуди"
38
0
 
0
 
! Отговори
mari преди 15 години
ei Snejko, ama ti si goliam maitapchia, razveseli me rano sutrinta! Imash talant da pishesh satira , nasochi se natam ako vse oshte ne si izbral poprishteto v jivota si! Kasmet! To neshtata v Balgaria sa loshi, ama ako ima poveche hora kato tebe moje niakoi den da pochne da se opraviame!Dai Boje!
37
0
 
0
 
! Отговори
aksen преди 15 години
lo6av rabota
36
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Най ще и приляга да се зафути,да си върже една кърпа и да почне да прави къпани баници.Дано там да е по добра.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво 28! Поздравления за страхотния коментар! Разсмяме. Ама така си е. Кога ще са готови за почистването на снега. През май?! А, сега сигурно са готови с подвижните кабинети, в които спасяват възрастните хара припаднали поради жегите!!! Щото нали знаете какви жеги се очакват през януари. Температурите няма да падат под 40 градуса и трябва да се звемат мерки за подпомагане на хората. Да им се раздвата разхладителни напитки и такива неща!
34
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Какво я интересува Сгъза Метем Ханъм че щяло да има сняг? Нейните избиратели се придвижват с коне и магарета из горските сукаци и пак гласуват на 99% за тях. Я вземайте пример- *** ви каза, че пътя на България минава през Босфора- щом не сме ги удавили в морето, значи още не сме стигнали Босфора. Спокойно, и по-зле ще става.
33
0
 
0
 
! Отговори
И замириса на море преди 15 години
Мале мале мале - аз тъкмо си запазих all-inclusive на Албена , а то какво??? Щяло сняг да вали скоро. ЕЕЕЕЕ така се прецахах август - взех борда и на Боровец, а то е дно зелено, жега, птичките пеят, ръмжът дизелови двигатели на снегорини, готови да се борят за живота на обикновенните граждани, които обичат зимните спортове лятно време на тревата. Ама нали се сещата - хората на Емел и другарчетата в съответните общини няма и да подпишат договир сега, защото фирмите са нейни и на роднините и. И сега много ниска цена ще вземат. Ама като се събудим с 2 метра сняг и всички писмен и тя каже, че ситуацията е извънредна - да видите тогава, какви пари ще искат от фирмите за почистване. Щото тогава няма да има къде да се ходи. Искаш неискаш ще трябва БЕЦАЛЕН. Хей мушмороци - аз ще си взема зил и ще карам сняг пред парламента да го стоварвам всяка сутрин. То това не, че ще ви пречи - вие така или иначе не се мяркате там. Ама то и за това си има логично обяснение - БМВ-та та са със задно и много се пързалят на снега, та поради съображения за сигурност си седите у вас. Сега хората ще питат - ами лятото като е топло, защо пак не си вършите работата в парламента - и отговор си има - ами че то знаели се, кога ще падне големия сняг????
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо не си ходи?! Като не може да се справи с нищо, с което се е захванала. Езък за големите очаквания.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не мога да повярвам каква наглост може да събере тази жена. Министерството й никога не е готово и никога не е на време при бедствия и аварии. Мисля, че трябва да се смени името му. му, тази жена срама няма ли? И що за доклад изнесла... не се ли срамува че не си е свършила работата...опс извинете всъщност ще си я свърши, но за обръча от фирми които ще захрани за през зимните месеци, а пък и защото при следващите избори знаят че няма да задържат положението и гледат да се запасят за следващите годинки. Съгласен съм с това, че мерцедесите, които обслужват вишестоящите могат много добре да подпомогнат положението. Попадна ми някъде информация, че Германският парламент има 6 служебни коли, а ние .... на всяка тиква - кола да я извозва. А пък то само с приказки в нета наистина нищо няма да променим, обаче трябва да работим щото парното с пари се плаща.
30
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
Искам и аз да я изненадам тая *** с един ЧУК!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
EVA преди 15 години
28, коментара ти ме развесели :) Аз предлагам Мерцедесите на изпълнителната и законодателната власт да се продадат на търг и със спечелените пари да се закупи нова, европейска техника за снегопочистване. Да не говорим колко е остаряла техниката в "Пожарната" и др. подобни сктуктури, за които отговаря другарката Етем.
28
0
 
0
 
! Отговори
Снежко преди 15 години
Ама тя Емел, какво се е притеснила. Те хората чакаха големия сняг май месец, ама той никакъв го нямаше. Сега като стане декември, ако знате как ще ги изненаде. Ами то, как да не те изненаде. Пустия му сняг винаги идва в едни такива странни за снега месеци - декември, януари. Ами че то е трудно да се познае. Не е като да има определени сезони и всички да знем, кога вали сняг и кога е топло и да се ходи на море.Ние българите сме много недоволни хора. Все неможе да ни угоди. Аз виждах снегорините лятото готови за борза с бедствията и всяка вечер заспивах спокоен, че ще мога да стигна до работа. А сега???? Хората мако са решили да починат от това постоянно бдене над нас, малко отпуска, и ние веднага да ги нападаме. Ама неможе така драги сънародници. Айде сега малко сериозно - ДА ВЗЕМЕ ДА СИ ВЪРЖЕТЕ ГАЩИТЕ СКЪПИ МИ ДЕПУТАТИ И ТИ ЕМЕЛ, ЧЕ НАЛИ ЗНАЕТЕ ??? НАРОДА ЩЕ ХВАНЕ СОПАТА и ще има да затискате вратата на парламента докато свърши поредната топла зима!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Винаги така се прави, реве се че няма средства за да се изсипят огромни пари които се разделят мигновено по схемата батко и татко ипосле пътищата непочистени точно така както са и неасфалтирани но номерата пак трябва да сменяме данъците трябва да се вдигат застраховките същоа итърси го вчера една ралица която бъка от некомпетентност. Ми крадлива държава какво друго очаквате
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kak ste vi iznenada be g-jo Etem, ami zimata nastupva po edno i susto kalendarno vreme. Vie vuobste poglejdateli v nego, ili samo chasovete za lichni zanimanja vi interesuvat?
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Работата ми е свъррзана с интернет, така че това е положението вътре съм си. Но на теб искам да кажа 1-2 неща. Имайки предвид твоята еродираност и интелектуално съдържание, ще те помоля да не слагаш хората под общ знаменател, защото не ние сме смешните а ти с високия си коефициент на интелигентност и смислово съдържание на речите си. А това кой, какво... може и да не заеш, дали е така. Но опирайки се на гениалността ти ще прекратя писането защото ние плебеите имаме много работа за разлика от вас интелектуалците.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Зимата винаги ни изненадва, не сте ли забелязали. И Бойко щеше да чисти сняг, ама той се саморочисти пролетта. И добре, че една зима нямаше такъв, та нямаше в името на какво да се отклонят средства.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** е супер сте смешни тези които стоите по цял ден в интернет и само недоволствате .. тук всички много знаете и сте много оригинални, а никой нищо не прави за да промени дережето в България. Ако не вие кой друг да стане на крака и да се противопостави ???? На кого чакате? До кога ще чакате? КАкво още трябва да направят тъпите управляващи за да ви покажат, че нищо хубаво няма да направят с държавата??? А вие стоите и гледате...------------------------------------ -------------------------------------------------- -----bahti,, az sega sam na 24, naish kolko mnogo mi napomnqsh na mnogo moi poznati koito misleha po tvoq na4in dokato bqhme na 16-17-18-19. si4kite bqha takiva idealisti. az oshte ottogava si znaeh. i si napravih tva deto iskah, a moite priqteli koito spodelqha 1 kam 1 tvoito mnenie ot po dolu sega sa 6-7 godini po golemi, si4ko si e po staro mu ama ve4e q nqma taq vqra stoto mnogo byrzo se ubediha 4e v taq dyrjava nisto nqma da se opravi. az kato gledam, ot 2002 nasam vsqka godina stava po zle, drugite dyrjavi napred a nie nazad. nz, seki si reshava sam za sebe sii, pak kazvam az ot malyk si znaeh kvo iskam i si go napravih, sq naish kolko mi e got 4e ne sam v tam v Sf.. pffff koi kakto iska da go priema
22
0
 
0
 
! Отговори
HellKa преди 15 години
Ами.. аз откакто се помня е нямало зима , която да не ни е изненадала.. та , има ли смисъл въобще да се коментира? Мен по ще ме изненада ако не завали сняг , да видим как ще се оправдаят скритите пари от подготовката за зимата... Просто ми е интересно ако вземе министър- председателят ни да закъса някъде по пътищата на любимата ни родина за колко ли точно време ще се почисти цялата? От 2 до 3 4аса предполагам..
21
0
 
0
 
! Отговори
МО преди 15 години
Е госпожо Етем къде са мерцедесите с който гражданска защита ще помага на европейските туристи решили да карат ски на световно равнище в Бг курортите?Или и те вече са за подмяна като минестерските ви? Кой са фирмите и имали конкуренция ;) Или вече не сте на далавера от тях? И защо не ни създавате комфорта за който всеки плаща днъци?Къде са ни парите?