Зимата ни изненадва - сефте. Гарантирано от Етем

Машините остарели, никой не плаща за работата им, пътищата неремонтирани и... снегът ни затрупва, изплака извънредната министърка
22 окт 2008 20:15,
61
Зимата ни изненадва - сефте. Гарантирано от Етем
Снегорините ще са рядкост. Снимка: Булфото

Вицепремиерката Емел Етем хвърли в ужас депутатите от комисията по бедствия и аварии към НС, като обяви, че подготовката на подопечното й ведомство за зимния сезон никак я няма.

"Подготовката за зимата е по-слаба в сравнение с минали години", каза тя и съобщи, че голяма част от общините все още не са подписали договори с фирмите за зимното почистване.

Няколко са тревожните моменти в осигуряването на зимното почистване:

- не са завършени ремонтите по Републиканската пътна мрежа, което при зимни условия ще затрудни движението;

- фирмите, чистили пътищата, все още не са получили заплащането си за извършени дейности от миналата година.

- голяма част от фирмите пък изобщо не са започнали да се подготвят за новия сезон.

- от всички снегопочистващи машини едва 20-30% са готови за експлоатация, останалите са извън строя.

Друг проблем, който Емел Етем посочи, е липсата на стоянки и паркинги, където да престояват почистващите машини.

"Ако не се вземат спешни мерки от Националната агенция "Пътна инфраструктура", при един снеговалеж през следващите седмици би могло да се блокира пътната мрежа", заяви тя.

Етем се безпокои, че за пореден зимен сезон рискуваме отново страната ни да бъде блокирана.

Нека се върнем за кратко към зима 2008 - пътища с преспи, блокирани туристи, рухнали покриви и козирки, бедстващи села без ток, затворени летища

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Пътуващия преди 15 години
отвори черната каса, за която бе самоубит Ахмет ...и оправи зимните проблеми на някоя яхта в топлите страни...
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хахахахаха... Ама верно ли ще вали сняг през зимата бе? Браво!! Щом сме достигнали до извода, че през зимата вали сняг, значи има надежда за самотната мозъчна клетка :)))
18
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Не може хем оная работа до края, а после -душата в рая.Не може да се краде безогледно, а после да се гради държава.Техника имаше!Знаете ли колко високопроходими машини , макар и стари, продаде на търг армията?Народа се избиваше за тях!!!Имам познати, които си купиха по 3-4 зила, за да карат дърва , и още работят с тях.Колко му е да бяха се преоборудвали в някой от военноремонтните заводи за снегопочистваща или пожарогасителна техника, при това с почти минимални средства.Но не!Това е техника от СССР и трябва да изчезне даже от спомените на хората, не да я ремонтираме.Сега ще се внесат срещу яка комисионна западни лъскави ***, и наши хора пак ще "работят" с тях.Техника имаше повече от достатъчно!Само трябваше да я модернизират с някой нов двигател, дизел-ман или мерцедес, да проектират и изработят настройки за разпръскване на пясък и луга и по едно гребло отпред, и да я зачислят на пътните управления при строг контрол и търсене на отговорност от виновните после.Някой от Вас да помни някога да имаше пълно блокиране на държавата?а се работеше със същата техника!Но не се крадеше от всичко чак толкова!
17
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕН МАК преди 15 години
В страната на ,,ЧАЛГАТА'' зима няма има само ЧАЛГА 24ч 365д и всичко бавно потъва в блатото на интелектуалната инвалидност
16
0
 
0
 
! Отговори
16-годишна преди 15 години
*** е супер сте смешни тези които стоите по цял ден в интернет и само недоволствате .. тук всички много знаете и сте много оригинални, а никой нищо не прави за да промени дережето в България. Ако не вие кой друг да стане на крака и да се противопостави ???? На кого чакате? До кога ще чакате? КАкво още трябва да направят тъпите управляващи за да ви покажат, че нищо хубаво няма да направят с държавата??? А вие стоите и гледате...
15
0
 
0
 
! Отговори
Вики преди 15 години
Верно ли трябва да се подготвяме за зимни условия? Изненадана съм! Аз пък си мислех, че снегът вали през юли, а през декември имах планове да пия коктейлчета на плажа в Съни бийч. Тц тц тц, пак съм се пре*бала! Кви са тия аномалии, които изненадват нашите управляващи? Тая природа значи никакъв срам няма!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
то не бяха коли то не бяха чудила за министерството а са..нямало пари....
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На комунистите винаги им пречат метеорологичните условия и международното положение. Много ще са изненадани като завали сняг през зимата... сефте верно. ***.
12
0
 
0
 
! Отговори
p преди 15 години
spokoino to zima v blizkite godini nqma da ima
11
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Да не е посмял някой да попита височайшата гаджалка ,защо министерството и не си е свършило работата. С присъщия и арогантен тон ще каже, че не е длъжна да отговаря. Некадърница.
10
0
 
0
 
! Отговори
Една министърка преди 15 години
Трябва бързо да се отпуснат едни пари от правителството към обръчите от фирми! Да не кажете, че не съм ви предупредила, като останете с не изчистени пътища! Това е нежен рекет. Нямате избор.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Em gospoja Etem ne samo da se vozi v S-klassi posleden model em da si napani malko i tikvata za nqkoi drugi ne6ta za kopito otgovarq vseki moje da se vozi v S-klasa i to s 4ujdi pari!! A e nai-lesno da reve i da s eopravdava 4e darjavata i e kriva! Tolkova kuhi leiki sa 4e si maikata! Goloto im horo na tezi hora nqma krai bezkraino golo horo igraqt!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
taia kadana s kamani da ia ubiat po tehen tabiet,pak i e malko,urod gnusen
7
0
 
0
 
! Отговори
SIA преди 15 години
Taka e, #1, as prosto ( dano ne mi se sardish za dopalnenieto ) iskah da kaja kam tvoite dumi, che dori Gospod da im prati ne samo tochnite dati na parvia snegovalej, ami i cialata prodaljitelnost na zimata, s vsichki zimni veilici, obilni snegovaleji, zalediavania....pak niama da sa gotovi! Te nikoga ne sa gotovi! A,da, vinagi sa gotovi samo s golemi prikazki i obeshtania!
6
0
 
0
 
! Отговори
an... преди 15 години
zatavate v snega,dano da e po dalbok,no mai pak nie 6te gazim v nego,dokato....se podgotvim...dai BOje
5
0
 
0
 
! Отговори
sebastian преди 15 години
6te 4akame zimata za razberem 4e, pyti6tata :batak-dostap,twyrdica-elena,6ipkowo ribarica-karnobat-aitos varna-dobri4 i o6te mnogo,mnogo pyti6ta za zatworeni ,jalka kartinka sme
4
0
 
0
 
! Отговори
exp преди 15 години
Ураааа!
3
0
 
0
 
! Отговори
micker преди 15 години
nishto novo pod slanceto
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да е началото на юни или юли че да ни изненада зимата ама то една седмица до ноември остава и те пак ще се правят на изненадани
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо ли не се очудвам? То кога ли са били готови?! Господ и специален факс да им прати с точните дати на първия снеговалеж, те пак няма да са готови!