Парното скача два пъти до януари

Депутатите бистрят дали да спират топлото в блокове, където две трети от семействата не са плащали сметките си повече от два месеца
28 окт 2008 13:17,
46
Парното скача два пъти до януари
Снимка: Булфото

Парното може да поскъпне веднъж през декември и втори път през януари. Това прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов пред БНР.

"Този вариант обаче не е желателен", каза той.

По думите му се обмисля цените на топлоенергията да се променят на всеки три месеца заедно с цените на природния газ.

"Ако има увеличение на цената на природния газ, ще има увеличение на парното, ако има снижаване, ще падне и парното", заяви Шушулов.

Очаква се в сряда депутатите от енергийната комисия да обсъдят варианта за спиране на топлоподаването в блоковете, в които две трети от семействата не са плащали сметките си повече от два месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма парно няма проблеми.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tozi shushuluv do koga shte e na visoka zaplata? ne e li za pensiya? kakva rabota varshi ili e govoritel na upravlentsite?
23
0
 
0
 
! Отговори
anto преди 15 години
Абе нещо се бъркам ли, но нали уж сме капитализъм и пазарна икономика???Какво всички ревете за социална политика???Няма такова животно при пазарната икономика - ако искате социализъм и комунизъм това друг въпрос, но нали уж искате пазарна икономика - те ви пазарна икономика.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
NE E PROBLEMA V DOHODITE,QSNO,PROBLEMA E ,CHE ISKAT DA PLASHTAME KASA BIRA,KOGATO SI IZPIL 2,3,ETO TOVA E PROBLEMA.I 3000 lv. DA POLUCHAVAM,PAK NQMA DA PLASHTAM PO 200lv. ZA EDNA STAQ,A SEFA TOCHNO PO TOLKOVA SE "vrazva" kato sabera sumite .
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отидете на историческия конгрес на БСП там ще има парно и безплатни кебабчета.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
гласувайте пак за БСП
19
0
 
0
 
! Отговори
muncho преди 15 години
Ей, това българина от всичко разбира само от елементарна аритметика не разбира.НЕ Е ПРОБЛЕМА В ЦЕНАТА НА ТОПЛОТО - ПРОБЛЕМА Е В ДОХОДИТЕ !!! Или по-точно какъв процент или част е разхода за топло от нашите доходи.Елементарната истина е че СМЕ БЕДНИ И НЯМАМЕ СОБСТВЕНИ РЕСУРСИ!!!Енергията струва пари, това е простата истина, а това че ние нямаме пари да я плащаме ги боли г***а и Газпром и Лукойл и Шел или който и да е доставчик на тези ресурси.Или си мислите че ако вместо от Газпром купувахме газ от Шел щеше да ни я дава по-евтино ли??? Един друг път дето се вика.След като цените навън се качват няма начин да не се качат и при нас, няма такъв филм. Ама ние като истински българи - вместо да видим елементарното че сме икономически слаби, по-лесно е да почнем да плюем, политици, комисии, Шушулов, Мушолов на всички до 10-то коляно им таковаме и майките и дъщерите, но е ясно че който и да управля нямаме ли силна икономика, реален иконмически разтеж доходите ще са ни ниски а сметките високи.Ама ние чакаме бат Бойко или Супермен да дойде да ни "оправи", ше ни "опарави" само да не е отзад .. пак.Топлофикаците били такива, били онакива, не били ефективни и пр., ми щом не са ефективни що работят тези топлофикации и в Италия, и в Германия, и в Дания ??? Пак ли са неефективни???Някои големи "специалисти" по топлофикации и производство и пренос на енергия (по форумите де), що не си зададе елементарния въпрос, след като според тях в света и Европа няма топлофикации, от къде се внесоха хиляди нови абонатни станции преди 5-6 години когато масово бяха подменени абонатните в София??? От Марс ли ги внесоха???Да ви помогна, внесоха ги от Италия, където се правят защото се използват и там и по Европата.Много знаем да говорим ама е хубаво и да мислим преди да говорим, и да говорим с факти. Дали ще плащаш ток, парно или газ ти плащаш ЕНЕРГИЯ а тя чисто и просто струва пари и към днешни цени струва толкова:Ток - 0.181 лв/кВтчГаз - 0.098 лв/кВтчТоплофикации - 0.093 лв/кВтчЗа да стоплиш дадено жилище ти трябва ХХХ киловат-часа енергия, вие си смятайте при кой носител колко струва.Ай със здраве.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Боли ме ! Отдавна не ползвам услугите на тоя *** топлофикация!
17
0
 
0
 
! Отговори
pit преди 15 години
... че ще се навъди и нов електорат, шот училищата ще затворят поради липса на средства за отопление ... и тогава съвсем ще се изолигофрени нацията.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Управляващите все още твърдят че няма криза. Те си живеят в друг свят и си мислят че като вдигнат цените на парното ще има някой които да го плаща. Просто са се самозабравили.
15
0
 
0
 
! Отговори
pit преди 15 години
Какво се нервите, е сега вече електората им ще се спомине съвсем! Във Вечните Отоплени Полета ще се пресели.
14
0
 
0
 
! Отговори
генетик-биолог преди 15 години
Не просто са у *** правени, ами и с опакото на !
13
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Къде е онова ДЪРВО м-ра на тока?Абе ей земи та си оди вече!Абе откъде ви намират се такива у това БСП.Скапани комунисти оставене ни да живееме бе!*** как нема ни еди от вас поне с грам мозък?Боже,Боже у *** ли са правени тия хора?
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При 760 лева минимална заплата, бройката на тези които въобще имат работа ще спадне драматично.
11
0
 
0
 
! Отговори
old man преди 15 години
Аз живея над ресторант и всеки час в къщи се носи някаква миризмица, ама нищо не са ми искали досега да платя за миризмите.Има съвременни топлоизолации и нека, който се е отказал от парното да му обвият преминаващите през апартамента тръби на парното. А като се изолират тръбите не трябва да се плаща, нали?
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-добре е да скочи поне 20 пъти цената на парното. Тогава са сигурни фарлитите, които така неистово се желаят от всички "органи", които имат досег с това прословуто парно. Така ще се заметат и тези далавери и изтичането на поредните милиарди към джобовете на политиците. Давайте, сега за кубик подгрев на вода се плаща 8 до 10 лв. като, го увеличите вашите пенсионери направо ще изпукат, тъй като няма да имат никакви пари за храна. Едно семейство поне от двама пенсионери харчи средно 2 кубика топла вода при големи икономии - т.е. 20 кинта от пенсийките само за подргев на водата, 20 кинта за ток, 10 за телефон при ограничен тарифен план, 5-6 лв. за входа, поне 100-120 лв. за лекарства и дотук . За топло няма да доживеят, тъй като няма да имат пари за храна. Погребалната церемония е от 500 лв. нагоре. Браво, браво, браво. Давайте, дерзайте политици, шмекери, пладнешки крадци и вся остальная ***.
9
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Братя и сестри, парното не е скъпо, а ние сме въпиющо бедни, благодарение на управниците ни...Геноцида срещу Българския народ продължава с нарастваща жестокост!!!1.Социалистите раздават по комунистически, по 150лв. на пенсиониран "калпак/***", с което умножиха понятието "социална справедливост" по нула!!!2.Синдикатите обявиха;- "Жизненият минимум" е 180лв.(за концлагерист)Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. (за нормален гражданин)Всеки, който получава по-малко за труда си, Е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв.Дете, което не е осигурена с тази минимална издръжка, СЕ ЛИШАВА ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И СЕ ПРИНУЖДАВА НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА!!!!!!Управляващата ни "Триада"(источно мафиотска организация), вместо да раздава милостиня - да направи;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...Тогава няма да има нужда от подаяния за:"...социалната защита и подобряване живота на пенсионерите, предоставянето на енергийни помощи, осигуряването на допълнителни средства за здравеопазване, образование..."Лично от мен, докато осигурят това, имат всеки ден по един "По здрав"...ДА НАПОМНЯМ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА;Чл.31(7) Не се погасяват по давност наказателното преследване и изпълнението на наказанието за престъпления против мира И ЧОВЕЧЕСТВОТО.!!! ИЗБОРИТЕ ИДВАТ - ДА МИСЛИМ ПРЕДИ ДА ИЗБИРАМЕ !!!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да пукнат в страшни мъки дано Шушулов и всички, които работят в Топлофикация-София, да боледуват дълго, приживе да се разложат и да умрат с мъчителна смърт! Който си плаща редовно на Топлофикация им е съучастник в грабежите!
7
0
 
0
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 15 години
за моята любима говорителка, писателка, красавица и критичка ЕЛЕНА ПЕНЕВА!!къде си, о, Елено, ела напиши нещо умно, че ми писна на *** да чета тъжни истории, тъжни истории леле, още драсканици нещастни.къде са твойте анализи, Елено, анализи още анавлизи.Върни се, по-скоро, та да изгрей слънце отново.Слънце отново, Елено, още, вълшебен текст от тебе.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Значи 'кво? На три месеца ще ви вдигат парното, без значение цените падат или се вдигат. Евала ви бичим на всички в Мордор, големи сте. Как си ги търпите еб.ачите, направо ме кефите на макс