Пускат втори блок на ТЕЦ "Бобов дол"

Съоръжението бе спряно в края на 2007-а по настояване на ЕС заради влошени еконорми
9 яну 2009 13:36,
27
Пускат втори блок на ТЕЦ "Бобов дол"
Комините на ТЕЦ "Бобов дол". Снимка: Булфото

До час се очаква спреният на 31 декември 2007 г. втори брок на ТЕЦ "Бобов дол" да се включи пробно в енергийната система на страната, съобщиха от дружеството.

Блокът е запален в 10,25 ч., подгрети са тръбопроводите и са започнали изпитания на турбината.

За пускането на блока е дадено разрешение от енергийния оператор.

Втори блок на ТЕЦ "Бобов дол" бе спрян по настояване на ЕС заради влошени еконорми.

Ако съоръжението влезе в експлоатация, централата ще произвежда 12 млн. квтч електричество за денонощие и ще консумира по 15 000 т въглища дневно.

 Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Да се запознаеш с писанията на Хегел тогава ме наричай пещерен антикомунист.Нормален човек съм живеещ в ненормална страна.Страна обладана от комунисти.Света ви има за античовеци.
25
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Калине, Калине, колкото поечече говориш, толкова повече разбирам, че напълно напразно съм дискутирал с теб по-рано. Мислех си, че насреща има нормален човек, пък то било пещерен антикомунист... Мъка!
24
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Те не броят хората за такива.Комунистите са такива.Разврата,който сеят сред обществото само тук го има.Знае се,че комунизма е в противовест с човешката пририрода..скапaна работа недосена следователно недоразвита.Ще направят кинта за сметка и на гърба на хората,както са го и правили ,както и правят във всичко.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Откъде на къде разрешават на частна фирма да нарушава държавни договорености? Те просто използват кризата като предтекст за да направят малко пари. Те нарушават правото на хората да дишат чист въздух.
22
0
 
0
 
! Отговори
тецаджия преди 15 години
А, никой не ви каза че блока още снощи (08.01.2009), бе запален, но не издържаха нагревните повърхности и проби. Та се наложи да отстранят пробива.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
N15 May lord have mercy on your soul
20
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Алтернативите вятър и слънце не са решение,но ще облекчат положението.В норманите страни има хидростанции Вецове ..управляват отпадъците използват ефективно топлофикациите ,газа и нефта правят ток.Тези комунисти тук тровят населението ,продават му скъп ток.Най скъпия ток е този от ТЕЦ що то се внася и пак Руската Федерация..Комунистите крадът от ТЕЦ-вете крадът и тровят хората.
19
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Ти какво искаш да кажеш,че тези натрупвания от въглищен прах ..тези планини от отрови около ТЕЦ Марица са въглища ли...духне малко вятър и прането в Гълабово и Стара загора ..става черно.Трови хората.Много здравословно няма що,ще кашляме и ще болеем такива ,като тебе да ми дрънкотят глупости.Бг няма полезни изкопеами ..какви са те,като онова в Кремиковци за 10 години свършва иначе нацвъкан комбинат модерен и много мощен.Таратанци пробутвате глупости на хората.Не внасяме въглища от Русия и Украйна нали.Ползата ще е за Гоце и Ковачки ..много модерно стана в близките години комунистите да се слагат в ,какви ли не енергийни бордове.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха честито на Ковачки и на Гоце милиончетата дето ще ги сложат в джоба си!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
perekly преди 15 години
Всички са на хранилка в Газпром и не смеят!Тези въглища чрез суха дестилация могат да ги направят на газ.Всичко е за процент повече в партиините джобове ,но за наша сметка!
16
0
 
0
 
! Отговори
м а м и ц а т а им преди 15 години
ЯдосаН, губят самите топлофикациите братле, Ковачки слага в джоба!!!!Почти никой от сегашните милионери не притежава печелещи предприятия - те нали така станаха милионери - като ги източха - пример - Николай Банев - я провери колко фирми негови са фалирали пък май не е от най-бедните, а?:)))
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕВРОСЪЮЗА ЩЕ ВИ ЗАТВОРИ ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ, КОЗЛОДУЙ,ВСИЧКИ ТЕЦОВЕ,ВСИЧКИ ВЕЦОВЕ. ЗА ДА ОСТАНЕТЕ БЕЗ ТОК. И ДА ВНАСЯТЕ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИЯ КОГАТО ЩЕ БЪДЕ ТЕХНИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНО. ЗАЩОТО ЗАСЕГА И ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО. ОБАЧЕ ХОРИЦАТА НА ЗАПАД СИ ОПИЧАТ РАБОТАТА ОЩЕ СЕГА. ЩЕ ВИ СПРАТ ВСИЧКИ ЦЕНТРАЛИ ДА СЕ МЪЧИТЕ. НА СВЕЩИ И ГАЗЕНИ ЛАМПИ. И КОГАТО ПОСТРОЯТ ДАЛЕКОПРОВОДИ И ВИ ПУСНАТ ЗАПАДНИЯ ТОК ЩЕ ГИ БЛАГОСЛАВЯТЕ. И КРАКАТА ИМ ЩЕ ЦЕЛУВАТЕ И ОЩЕ КАК.
14
0
 
0
 
! Отговори
nbap преди 15 години
кви загуби бе? сърбите намаляват цената на парното с 20%, че мазута е по-евтин. А и точно на тоя мушморок съчуствие не давам.
13
0
 
0
 
! Отговори
ядосан преди 15 години
Много бързо сложихте въжето на врата на Ковачки! Ясно ми е, че ще се налапа в удобната ситуация, но защо никой не сметне какви ще са загубите на топлофикациите, които притежава?! А? Или ви изнася само да драскате...!
12
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Калине, някой може и да внася въглища, но Ковачки си има собствени мини. Марица Изток чувал ли си? А въглищата там? Сори братле, ама не сме толко нищо-нямащи... Жалкото е, че всичко се бутна на приятелите по веригата... А относно алтернативните енергоизточници - айде вижте моля колко вреди се нанасят пътьом, да не говорим, че като ви дойде на всички 200 лв за ток бе да харчите особено, ще се светнете по какви цени се купува и произвежда таз енергия. Ама друго си е да оплюеш всичко - от ТЕЦ до АЕЦ и да искаш само вятър и слънце - а като спре вятъра? И залезе слънцето ко праим? Седим на тъмно като пра-пра-бабите ни ли? Ни стаа!
11
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Ами ако бяха пуснали Козлодуй, щеше да намаже Р.Овч.
10
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Прав си, 4 ! Истината е в алтернативните енергоизточници - вятъра и слънцето ! Тук съм съгласна със съфорумците,че става въпрос за обслужване на частни интереси ! Нашите управляващи отново показват колко им пука за народните маси...Мислят си,че ще ни заблудят по този начин и едва ли не - ще заподскачаме от радост ! А глобата от ЕС ще платят от държавния джоб!
9
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Внасят всичко.То и заради тези енергоизточници примитивни външно-търговското салдо е отрицателно.Копали се тук верно ,но бг от кога има толкова залежи,че да си позволи толкова ТЕЦ.С бг изкопаеми нищо не може да захраним.Отностно блоковете и тези са достатъчни ток има изнасяме..ще пуснем 3 и 4 отново ще налеем млр ,ще пуснем и Белене и ,какво кой ще ни взема произведеното..другите страни по прости от нас.Ние сме доказано умни.
8
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Ковачки ще намаже, да. Калинчо, въглищата не се внасят - те се копат тука. Глоби нема да има - има криза и тогава ЕУ не важат ;) Обаче повече си мисля, ми да вземат да пуснат и 3,4 блокове на Козлодуй.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
pe4atna gre6ka - 3 i 4 blokove