Български и румънски министър ревнаха пред ЕК

На министрите на земеделието им писнало от гръцките фермери
19 яну 2010 17:00,
68
Български и румънски министър ревнаха пред ЕК
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и румънският министър на земеделието и развитието на селските райони Михай Думитру са изпратили общо писмо до Европейската комисия във връзка с блокадата на българско-гръцката граница, съобщиха от земеделското министерство.

"Ние правим всичко възможно да се обърнем към съответните гръцки власти, с оглед да постигнем бързо разрешаване на проблема.

За съжаление, това не е първият път, в който гръцки фермери прибягват към този вид действия, за да притиснат своето правителство", се посочва в писмото.

Двамата министри отбелязват, че блокадата представлява нарушение на основните принципи на вътрешния пазар на Общността, който се утежнява от сегашната криза на европейската икономика.

Още по темата

Те настояват за спешна намеса на гръцкото правителство, за да възстанови нормалната обстановка по българско-гръцката границата.

В писмото се посочва още, че в началото на 2009-а година действията на гръцките фермери са довели до значителни загуби, както за България, така и за Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен № 55 преди 14 години
Мале, мале. Станахме в цяла Европа известни като титани на географската наука. Къде Гърция има граница със Сърбия, бе приятелю(ко)?
64
0
 
0
 
! Отговори
дядо Димитър преди 14 години
Тъй, тъй чоджум, то дяти което не реве, не му дават да яде.
63
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Кажи, бре, Юрдане, какво пак те сърби? Тука четем за някакви далеч по-нормални и разумни стъпки по повод блокадата, ама не ми е ясно Миро Найденов и румънския Мишо що се пънат, нали снощи Бате даде срок на Барозу до довечера да вземе мерки? Чета също, че някакъв кризисен щаб за щетите от кризата се създавал. За какво ни е този щаб, при условие, че Бате вече оцени загубите на 10 милиона и си ги поиска? Или това са лично негови загуби, пък другите предстои да се смятат?
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хубаво е че има такива КЛОУНИ като теб, все пак трябва и да се смеем от време на време.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Необичам гърците, но са достойни за уважение(задружни, и си гонят интереса). Наште политици само мрънкат,лъжат и се гъзят. За българския народ ,следния цитат: НЕ НАРОД А *** (боли , но е истина).
60
0
 
0
 
! Отговори
66666 преди 14 години
защото не граничат със Сърбия
59
0
 
0
 
! Отговори
булгарин преди 14 години
Ти май не си Сахаров , а някаква гръцка *** , ако тия са най - демократичната страна по - добре да живеем в тирания. Да си защитават прават , но не за наша сметка. А те гадните *** разчитат България да ревне на ЕС да им оправят проблемите , защото като засягат интересите в Гърция полицията стреля
58
0
 
0
 
! Отговори
бугарин преди 14 години
великите елини и сегашното население на Гърция имат общо колкото населението на Македония с македонците . Това сегашното население гърците са арабско - турски *** с лек славянски оттенък. \\затова агресивно твърдят , че са елини
57
0
 
0
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
Щото на кой му пука за Сърбия, тя не е част от ЕС!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
Не "ревнаха", а "защитиха интересите на страните си".
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да блокират Сръбската бе що все наща блокирват !
54
0
 
0
 
! Отговори
ld преди 14 години
mi hubavo che ni zashtitavat interesite drugarite ot gerb :) i redakciqta -da ne sym vidql poveche takiva jylti zaglaviq :)
53
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
С тази статия поздавявам Nobody, нека да продължава да говори за краставицата която съдържа 98% вода... Иначе е интелектуалец два часа "дебат" имамхме с него т.е. питам го нещо той не отговаря а си говори това което му е написано на листа...!!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Миранди преди 14 години
Знам как беше:-)Все пак и аз бях в този бизнес:-)))Остави какво е било....аз говоря какво ще бъде :-))Защото гърците наистина здравата са я закъсали....
51
0
 
0
 
! Отговори
vodolei преди 14 години
нито си Костас,нито си филипос,*** си!
50
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
В Северозападнала България, Бермудския триъгълник на държавата ,земята почти на всякъде е купена от турски или близки до ДПС фирми, а даже и ирландци обработват някакква земя ,като са си докарали и тракторите и трактористите оттам.Нашите гледат като сирачета, как чужди обработват на дядо им нивите....Но пуста лакомия....Без пари почти продаваха.
49
0
 
0
 
! Отговори
Миранди преди 14 години
Кой купиил-купил:-)))Не мисля,че ще могат и по 50 стотинки за кафе да извадят:-))))
48
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Явно знаеш добре Български език.Знаеш и да си служиш с компютъра.Влез във ВБОКС7.Напиши в търсачката на клипове ДОЙРАН.Там има 3 филмчета от по 10-тина минути, направи си труда и ги изгледай.Тогава ще видиш кой кого и как е мачкал.Или попитай баба ти когато дядо ти се правеше на партизанин тя какво правеше с Българските войници по Беломорието през втората световна война.
47
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло Йорданов преди 14 години
При последната блокада попаднах на границата с автобус декември месец беше отново, след 5 часов престой в блокадата от автомобили фирмата успя да усигури автобус от гръцката страна на границата и се наложи всички на крака да пренасяме багажа от другата страна! видях на какво приличат тези протестиращи - пияни на скара и алкохол 10-15 човека стоящи си на топло в сграда на граничните ! НАПРАВО ДА ТИ СЕ ДОРЕВЕ ЗА КАКВО НИ ИМАТ ! на нас поне ни се размина с много преговори !
46
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Ще заорат, но първо ще ги купят на безценица за 50 евро декара.Март месец, като поогладнеят още нашите хора, може и за 25 евро декар.А нашите хора ще им работят за надница от 1 евро на ден.Натам отиват работите.