Анонимен мейл забавя ?30 млн. заем за Пловдив?

Всички процедури ще се извършват по правилата, ядосва се Славчо Атанасов
3 май 2010 20:50,
26
Анонимен мейл забавя ?30 млн. заем за Пловдив?
Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

Анонимен имейл от неизвестна фирма, изпратен в Европейската банка за възстановяване и развитие, осуети намерението на пловдивския кмет да тегли €30 млн. заем.

Парите са необходими на градоначалника Славчо Атанасов, за да извърши спешен ремонт на малките улици и междублокови пространства в Града под тепетата.

Въпреки разразилите се спорове с местната структура на ГЕРБ, които бяха категорично против сума в такъв голям размер да бъде теглена и после връщана от джоба на пловдивчани, Атанасов надделя.

Той и заместниците му лобираха за ремонтните дейности, но когато потърсиха одобрение на съгражданите си, на публичното обсъждане, свикано именно с тази цел, се явиха едва десетина души.

Въпреки всичко общинските съветници гласуваха за искането на кмета.

Европейската банка за възстановяване и развитие трябваше да се произнесе до 27 април дали ще отпусне заема.

Заради анонимния мейл, в който се казва, че 30-е милиона няма да бъдат използвани по предназначение, финансовите експерти ще се произнесат по искането на общината след един месец.

“Как може да се случват такива неща. Едно от условията на банката беше тя сама да има контрол и да знае къде отива всеки изразходван лев. Всички процедури ще се извършват по правилата на ЕБВР. Усвояването на парите ще бъде обявявано публично и ще е напълно прозрачно”, заяви пред Dnes.bg кметът Славчо Атанасов.

Той припомни приказката как дяволът не пази българите в ада, защото те сами се дърпат надолу, и предположи, че анонимната фирма е просто маша в ръцете на опонентите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В преди 14 години
Ха ха .ами кмета много се тръшка за тези 30 мил,,колко парички е взел от разни псевдобизнесмени предварително ...и сега плаче ,,,както се казва -преди да сложиш тигана с олиото ,трябва да хванеш рибата...
20
1
 
4
 
! Отговори
stev преди 14 години
Просто няма нужда от този заем . В града си има машина , която с 4 човека може да запуши всички дупки за това лято . А още една такава машина ще запуши и дупките по магистралата . Стига с тези заеми . Кой ще ги връща и до кога ?
19
0
 
2
 
! Отговори
Пора преди 14 години
Смях - ще се знае къде отива всеки лев , може и да стане след няколко века
18
1
 
4
 
! Отговори
ха-ха! преди 14 години
Тая майна имам чувството че всеки момент ще се наа..ка.
17
4
 
7
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Къде Станишев е набутал Боко ??? Боко сам се набута със некадърния си екип !!!Внимание Тиквата сега започва да прилага мерките, който трябваше да приеме още октомври 2009 по съвет на знаещите !!! Не е ли смешен загрява като български бързовар.. Днес се сетил че трябва да хвърля пари във инфраструктура, при положение че това го бяха направили преди 7 месеца сега нямаше да сме на дъното !!!!
16
0
 
5
 
! Отговори
OPS преди 14 години
Aбе без значение - те ГЕРБ са така нищо може да не вършат , ама нищо да не се прави - в момента в цяла България ако кмета е от ГЕРБ е толкова залухан , че нищо не се прави (всичко разруха) , ако пък е читав кмет (има даже много независими) ГЕРБерчетата му правят всичко напук -независимо дали е добро за града - само и само да не прави нищо
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е...но пък ако някой се беше сетил да си вдигне кубинката от главата на 2PAC той милия нямаше да се удави...ъъъъъ....тъпия рапър се удави,нали ?
14
4
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 14 години
Хайде сега една задача за по-умните: Кой е пратил този имейл? ГЕРБ или БСП? Щото улиците на упрвляваните от Гребери градове няма да се ремонтират така основно и това е някак неудобно така...
13
0
 
7
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 14 години
ПОМНИТЕ ЛИ КОЙ КУПИ ПЪТНОТО В ПЛОВДИВ ? ГОШКО ! ПРИ КОГО ЩЕ ИДЕ ЗАЕМЧЕТО, КОЕТО ПОСЛЕ ЩЕ ВРЪЩАТ ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ ? А КОИ СА НА ВЛАСТ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ? КОИ КРЕПЯТ КМЕТА ?
12
0
 
1
 
! Отговори
2PAC R.I.P. преди 14 години
AMAZING KATO VIS4KO DO KOETO SE E DOKOSNAL NAI VELIKATA LI4NOST RAJDALA SE NA TOZI SVQT KAKVOTO I DA SE KAJE ZA NEGO 6TE BADE AL4NO MALKO BOGOTVORQ TE TI PRODALJAVA6 DA PODKREPQ6 ME4TITE MI A TE SA NENADMINATI LIPSVA6 NA CELIA SVQT OBI4AM TE 2PAC....
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаех си аз че мейла ми ще хване дикиш ....
10
1
 
3
 
! Отговори
Петър преди 14 години
Те пък с тая "народна мъдрост" за дявола и казана не им ли писна да ги ***. Иска човека да открадне 30 млн и ся как може неговите хора да го портят (които после ще ги връщат). Срам срам. Същото оправдание беше и за оня кон Желева. Бе тя *** та вдлъбната излезе един да каже че царя е гол и веднага го обявиха за продажник "Ние си го знаем нащо *** защо трябваше да ни портиш така?"
9
4
 
11
 
! Отговори
някой преди 14 години
комунистите само загробват държавата със заеми и се налапват пак после който е след него да се спасява както може-по сходен начин сергей набута бойко
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
въпроса не е какво ще направишвъпроса е за колко пари ще го направишзащото тоя тротоар може да се направи и за 3 милиона
7
13
 
3
 
! Отговори
ДЕМАГОГ преди 14 години
НАРЦИСИТЕ НАРОЧНО МУ СПИИРАТ ПАРИТЕ ЗАЩОТО ЩЕ ОПРАВИ УЛИЦИТЕ И ХОРАТА ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя какво прасе стана, откакто стана кмет, лелеее...
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и поръчката ще бъде дадена на ъъъъъ ... нека да позная - генерал Пешов (ГБС) - Държавна Сигурност
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЯМА ДА ОТИДАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ,КЪВ Е ТОЯ ТРОТОАР ЗА 30 МИЛИОНА ВЕ ЕЙ ?С ТЕЯ ПАРИ ЩЕ КУПИШ ТРОТОАРНИ ПЛОЧКИ ЗА ЦЯЛАТА МАГИСТРАЛА СОФИЯ-БУРГАС И ПАК ЩЕ ОСТАНАТ ПАРИ
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Естествено тротоарчето се прави от 3ма ***,по 10 лв надник, плочки за 100000 леа и останалите 29 000 000 отиват в разни партийни черни каси на ДС.Всички тея коли дето ги виждаме по улиците - бентлита,мазерати,ферари и в тоя ред, те не се купуват с честен бизнес.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Анонимен имейл от неизвестна фирма"