Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
на мен ми харесва отговора ти. Прав си за сега е относителен. Все пак прави ли Ви впечатление, че този относителен свят става все по ограничен от към възможности.
95
0
 
4
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 14 години
Пречат дедо Ники, верно е...
94
4
 
1
 
! Отговори
??? преди 14 години
какво и има на чалгата, проблема е в главите ви
93
2
 
2
 
! Отговори
Noment! преди 14 години
Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгатаНе може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме, каза владиката Николай.По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да кажем НЕ на чалгата.
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да той е
90
0
 
7
 
! Отговори
Д.Каменов преди 14 години
Това същият онзи ли е с часовник за 50 хил.лв?
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До всички интелектуалци тука. Пишете градивно и нещо смислено тука, че с този *** речник, който преобладава в чата си личи нивоти Ви. И аз имам въпрос с простотията си как ще се справите в настоящите условия на безработица. По добре се вразумете до като имате време, че голям глад иде. Малко повече интелект и спрете с чалгите скоро няма да имате какво да ядете. Тъй като гледам надали и повечето от вас имат Висше образование. А до 84 обива се изписва на кирилица като убива...
88
2
 
2
 
! Отговори
отговор преди 14 години
Имаш свободата да мислиш и по този начин :) В крайна сметка всеки е прав за себе си - живеем в относителен свят и колкото по-бързо го осъзнаят хората толкова по -добре. Be Happy :)
87
0
 
11
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ЗАЩО "висши служители на Бога"- патриарси, папи, митрополити и др. се движат с огромна охрана. От кого се боят?
86
6
 
6
 
! Отговори
ех мама му стара преди 14 години
Били извратени хора хомосексуалистите, гнусно било, не знам си още какво. Извратеностите в секса не се разделят на такива за хетеро, за хомо и за бисексуални. Аналният секс, например, отдавна не е територия, запазена за ***. Колко мъже чукат жените си отзад? Пълно е с псевдоморалисти. Осъждате какво правят другите, а вие какво правите? Секс само в мисионерска поза на изгасени лампи :)))) А тия лица от църквата да не се правят на свети води, че там сигурно са 1/3 от гейовете в българия.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Англичаните са протестанти, те са по близо до нас православните отколкото до католиците.
84
10
 
3
 
! Отговори
хмм преди 14 години
на криви попове чалгата и гейовете виновни!
83
6
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
и какво искаш да кажеш че в Англия няма гейове ли,навсякаде ги има но в цивилизованите държави се държат с тях цивилизовано а в другите като нашата ги възприемат като нещо лошо ,като болни хора макар че още преди години се доказа че това не е заболяване
82
0
 
2
 
! Отговори
BOr1s преди 14 години
to4no taka 4algata obiva
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до Самодива Прекрасна жена си искам теееее
80
0
 
0
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 14 години
MILA SAMU-DIVA...haresa mi tva tvoitu izre4enie-uriginalnu e A Lot-Very Bulgarian
79
1
 
0
 
! Отговори
ok преди 14 години
da- no ot nas nistho ne zavisi obiknovenite hora ama nistho
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да ама това е живота който от горе ти поднесат. Като си малолетен по силата на закона можеш ли да разпознаеш кое е добре за теб и кое не, ако няма отговорна държава да възпитава. Тия глупости със свободния избор са илюзия.
77
8
 
7
 
! Отговори
Рт преди 14 години
Ех, дядо попе! Преди да тръгнеш да се бориш с гейовете и чалгата е добре да се преборите с педофилията в църквата!!!!Няма по голям грях от това да се гавриш с непълнолетни деца!