Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ей като си много силен. Чувал ли си за Малтийски Орден, ами за Тевтонски Орден. Това са били рицари монаси. Най-добрите бойци в човешката история. Силно вярващи и защитници на Християнската религия. Кой е оглавявал Търновската Крепост при набезите на турците. Св. Патриарх Евтимий. Силно вярващ и много сме човек.
115
5
 
6
 
! Отговори
боян преди 14 години
според дядо Николай 95% от населението на *** е вредно.подкрепям. ако не са мазни лумпенизирани чалгари и ***, ше са долни ***. е затуй нема оправия тука
114
8
 
7
 
! Отговори
ъ преди 14 години
точно тоя поп-мутра ли ще ми обяснява.... Ега 10 хомосексуалиста да го ***.
113
2
 
4
 
! Отговори
79 преди 14 години
благодаря за подкрепата. Радвам се, че има хора, които са на моята вълна. Споредм мен лично щетата, която е нанесена в/у поколението от 90-те е непоправима. А време няма за поправка. Света вече е друг и незнам дали България може да навакса с популацията си...
112
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Зад мнението на дядо Никола има много ясен материализъм! Църквата е наясно, че мнозинството от българите са хомофоби и иска да яхне вълната на хомофобството да привлече повече вярващи, защото това означава повече пари и власт!
111
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
РЕЛИГИЯТА Е ЗА СЛАБИТЕ
110
4
 
9
 
! Отговори
Нефер преди 14 години
До колкото виждам църквата е против любовта и музиката, но няма нищо против и не обсъжда насилието, убийствата, мизерията и глада!? Този накичения Поп веднага да си свали расото и да го изгори пшо най-бързия начин!
109
3
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 14 години
Радвам се че дядо Николай има позиция от името на православната църква,това почти не се среща.друг е въпроса че аз напълно го подкрепям...не трябва да се превръщаме в консуматрско общество,в главите ни не трябва да има само материализъм,най-малкото това ни кара да страдаме,а човек роден да бъде щаслив.Честит праник на всички Българи!
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
79, съгласен съм за отговорната държава и за здравословното обучение на младото поколение, но въпросът е какво е здравословно?Аз лично смятам за безкрайно вредно подрастващите да ги обучават, че бог е създал земята и всякакви такива идиотщини! За мен много по здравословно е още от малки децата да разберат що е това сексуалност и да са на ясно, че освен хетеросексулни индивиди има и хомо и бисексуални такива!Тук не става въпроса децата да правят избор, а да знаят истината!
107
2
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 14 години
Нека Бог да ви благослови!" Репортерите са били на службата на дядо владика. Чули са достатъчно. Той ги е благословил. Какво повече искат. Останалото са клюки и Негово Преосвещенство щеше да влезе сам в противоречие с казаното в храма.
106
3
 
0
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 14 години
Dear BORISZ---Obivat i vadiat mazoli drugi fakturi+astrakotoloizmi v BG.!!!!!! Tcalgata e (moje bi) idin vit BG-coutry mozik.stil...As ubi4am DELTA- BLUES,,JAZZ( Ornet Coleman,,DIZZIE,,CHarlie ,,BIRD,,P,..OSCAR PITTERSON,,,etc etc etc .Zashto i nie da niamami svoi BG-Kriss Kristoferson,,Willie Nelson,,Dave Dudley,,Ferlin Husky..-Vse COUNTRY legendi v USA...Tuk IVANA,MILKO K. PriS-LAVA,,KAMELIA.etc etc etc ???!!!! Aaa,,,BO1s ??????!!!!!
105
2
 
9
 
! Отговори
stilko_picha преди 14 години
Събрали се майна , селският музикант Пешо , Настрадин *** и дядо Поп да разделят погачата на селото, но още преди да седнат всеки започнал да дърпа чергата към себе си. Питката се търкулнала и право в ръцете на пъдара-пожарникар.
104
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХАХА ТОЗИ НИКОЙЧО ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА МОРАЛ С РОЛЕКС ЗА 40000ЛВ И ДЖИП ЗА 100000 ЕВРО ПЪЛЕН ***
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Снимката е доста рзмазана, но всепак не прилича много на 'дядо'...
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти първо се научи да пишеш правилно и след това изразявай мнение!
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ве ей. И ти си проводник на злото и на тези от така наречения Нов Световен Ред, които имат за цел да превърнат хората в тотални ***. Религията ще спаси света. Тъй че млък ***. Дейвид Рокфелер лично написа в страницата си в Фейсбук миналата седмица, че място в Новия Световен Ред ще има само за този, който сключи договор с Луцифер и приеме неговите символи. *** долен и да гниеш в АДА
100
0
 
1
 
! Отговори
samodiva преди 14 години
ma vafanculo !
99
1
 
2
 
! Отговори
Yes преди 14 години
...и алчността и глупостта също вредят , "дядо" .
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а бе и тоз дядо николай и той малко съмнителен .само като видиш как се е накичил като мацка със злато.
97
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много интересно мисли дядо поп:Нормално било да вярваш, че човека е създаден от някакъв от никого не виждан бог.Нормално е да отричаш еволюцията и да вярваш, че света е създаден за 6 дни.Нормално е да вярваш библията, която не е подкрепена с факти!Ненормалоно обаче било да приемеш факта съществуваш от стотици хиляди години, че 5-10% процента от човешката популация са хомосексуалисти.Ненормално е хората да се радват на живота и да слушат музикак каквато им харесва!