С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа

Новата цел пред Росен Плевнелиев. Търсят се инвеститори
Обновена: 23 авг 2011 14:44 | 23 авг 2011 12:31,
254
С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа
Снимка: БТА

"Поставяме си нови цели – гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.

"Тепърва държавата ще инвестира в интегриран градски транспорт, и то не само в София", обясни Плевнелиев и отбеляза, че новата цел на правителството е добра възможност за инвестиции на български и чуждестранни фирми.

Министърът заяви, че едно предприятие за производство на локомотиви или трамваи в България ще има всички перспективи да печели държавни поръчки.

"Нали не очаквате държавата или общината да построи завод за трамваи. Частната инициатива е добре дошла. Това, което ние гарантираме, е бъдещ пазар... Ще подменяме и българските железопътни линии. Стартира и програмата на Световната банка за рехабилитация и реконструкция в цялата зона на мрежата", коментира той.

"Ние гарантираме дългосрочна визия и приоритетност. Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство", заяви Плевнелиев.

Още по темата

Двамата с кмета Йорданка Фандъкова подписаха договор за интегриран градски транспорт в София по ОП "Регионално развитие".

Общата стойност на проекта е 62 млн. евро, като 50 млн. от тях са безвъзмездни.

"Повече от година и половина отне подготовката на проекта. Ползата за София ще бъдат 50 нови тролейбуса", похвали се Фандъкова.

"Това, което правим сега относно автобусите, тролейбусите и трамваите, е етап едно... вече работим по етап две не само със София, а и с другите шест големи града на България", обясни Плевнелиев, като поясни, че сумите по проектите ще се удвоят.

"Това е гарантирано, защото МРРБ вижда огромния смисъл, Брюксел също, и ние вече приоритизираме градския транспорт. Смисълът е вече хората да не висят по спирките, да не се блъскат в неклиматизирани автобуси и тролейбуси и всяка градска машина да бъде съобразена и удобна за инвалидите", поясни министърът.

Плевнелиев обясни и действието на т.нар. умни светофари, които ще бъдат монтирани в столицата: "Умният светофар разпознава датчиците, които има във всяка една машина на градския транспорт. Това са над 800 машини, които ще бъдат оборудвани с подобни датчици. 20-те умни светофара на София ще разпознават машините и ще калкулират времето, за което да стоят на зелено, за да може да ги пропуснат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
2
 
! Отговори
келеша до 117 преди 13 години
ВАС/НАС?????????бахаххахаха жалък кр3тен!
117
3
 
3
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Евала Росене, така се прави! :)
116
3
 
7
 
! Отговори
гражданин отКарнобат преди 13 години
Ами аз сега стигам за по-малко от 3 часа???Моля ви не правете нищо, пеша ли ще ходя?
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Тепърва държавата ще инвестира в интегриран градски транспорт, и то не само в София" а по надолу - Двамата с кмета Йорданка Фандъкова подписаха договор за интегриран градски транспорт в София по ОП "Регионално развитие".Общата стойност на проекта е 62 млн. евро, като 50 млн. от тях са безвъзмездни.Та къде каза освен в София?За това метро първо драпнаха пари от БДЖ,после от Дунавска стратегия а после кой знай откъде.Та държавата София ли се казва?
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Томас ли си къв си не те знам, ама тия дето са ви крали са същите *** като вас нали все от село са ни управниците.
113
5
 
3
 
! Отговори
митко преди 13 години
софия си е било едно село ама само крадат селяните
112
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А не само дето един бургазлия ми се хили по цял ден от насрещното бюро, ама иначе всички плюете по София и софиянци, а си хвърляте отрочетата тука и забравяте да си ги приберете
111
6
 
3
 
! Отговори
мен преди 13 години
ама как ще очакваме дьржавата да построи завод бе? ние да не падаме от небето. магистрале! магистрале! който разбира тук се спира. а като ви гледам предполагам ще им дадате нашата земя безплатно, ще им гарантирате милиарди в порьчки от нашите пари за болници и училища и ще ни накарате да им работим за по 200 евро. браво плевенлиев. хитьр си като цяло стадо хиени. продажен ***. иде ви краят.
110
6
 
17
 
! Отговори
Томас преди 13 години
а софиянци като не искат хора от страната - да спрат да крадат от техните населени места. Защо всичко важно е съсредоточено в софия - скоро някой попита защо морска администрация е в софия - море ли има софия? Скоро се чу, че 138 милиона предназначени за дунавските населени места са отишли в метрото - софиянци спрете да крадете останалите Българи и те няма да идват в селото софия, понеже сте унищожили тяхните населени места.
109
5
 
6
 
! Отговори
до 85 преди 13 години
няма инфраструктурен проект, който до може да почне и да се завърши за две годинисамо някое пребоядисване на фасадаискаш или не почти всички лентички на Бойко са започнати от предишните
108
5
 
3
 
! Отговори
До 98 преди 13 години
София-Пловдив-Ст. Загора-Бургас, с отклонение за Истанбул.А какво има отгоре, че да строят София-Варна с приоритет?!
107
2
 
1
 
! Отговори
арсенал до 105 преди 13 години
исус кога ще дойде а
106
3
 
5
 
! Отговори
до 102 преди 13 години
Ахаааа, значи софиянци отиват до Бургас заради пристанището? И от там да се качат на кораб за Босфора примерно? Или? Хаххахххааа
105
4
 
4
 
! Отговори
Пепа преди 13 години
Само в София ли има бьлгари, ами в другите градове какво се прави.
104
2
 
0
 
! Отговори
Томас преди 13 години
99Кой кога ще дойде?
103
3
 
9
 
! Отговори
До antiES преди 13 години
И ние не ви щем, ама вие се тътрите в София от 20 години и ни задушавате
102
12
 
3
 
! Отговори
митко преди 13 години
нито съм от варна и бургас но бургас е много мръсен град
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предимствата на Бургас са че е на юг и по близо до Босфора пристанището е голямо и сега го развиват,но с тези снаряди не знам как вървят нещата,София винаги е целяла да го свърже възможно най-бързо както някои му викат:Пристанището на София само хубави неща ще случват там.
100
4
 
2
 
! Отговори
3M преди 13 години
До 90ее: Не може да си гражданин, щом си от Видин
99
11
 
8
 
! Отговори
antiES преди 13 години
ама ние не ви искаме бе шопи,стойте си в Софето за чий *** сте ни в Бургас