С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа

Новата цел пред Росен Плевнелиев. Търсят се инвеститори
Обновена: 23 авг 2011 14:44 | 23 авг 2011 12:31,
254
С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа
Снимка: БТА

"Поставяме си нови цели – гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.

"Тепърва държавата ще инвестира в интегриран градски транспорт, и то не само в София", обясни Плевнелиев и отбеляза, че новата цел на правителството е добра възможност за инвестиции на български и чуждестранни фирми.

Министърът заяви, че едно предприятие за производство на локомотиви или трамваи в България ще има всички перспективи да печели държавни поръчки.

"Нали не очаквате държавата или общината да построи завод за трамваи. Частната инициатива е добре дошла. Това, което ние гарантираме, е бъдещ пазар... Ще подменяме и българските железопътни линии. Стартира и програмата на Световната банка за рехабилитация и реконструкция в цялата зона на мрежата", коментира той.

"Ние гарантираме дългосрочна визия и приоритетност. Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство", заяви Плевнелиев.

Още по темата

Двамата с кмета Йорданка Фандъкова подписаха договор за интегриран градски транспорт в София по ОП "Регионално развитие".

Общата стойност на проекта е 62 млн. евро, като 50 млн. от тях са безвъзмездни.

"Повече от година и половина отне подготовката на проекта. Ползата за София ще бъдат 50 нови тролейбуса", похвали се Фандъкова.

"Това, което правим сега относно автобусите, тролейбусите и трамваите, е етап едно... вече работим по етап две не само със София, а и с другите шест големи града на България", обясни Плевнелиев, като поясни, че сумите по проектите ще се удвоят.

"Това е гарантирано, защото МРРБ вижда огромния смисъл, Брюксел също, и ние вече приоритизираме градския транспорт. Смисълът е вече хората да не висят по спирките, да не се блъскат в неклиматизирани автобуси и тролейбуси и всяка градска машина да бъде съобразена и удобна за инвалидите", поясни министърът.

Плевнелиев обясни и действието на т.нар. умни светофари, които ще бъдат монтирани в столицата: "Умният светофар разпознава датчиците, които има във всяка една машина на градския транспорт. Това са над 800 машини, които ще бъдат оборудвани с подобни датчици. 20-те умни светофара на София ще разпознават машините и ще калкулират времето, за което да стоят на зелено, за да може да ги пропуснат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
17
 
11
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Абе, я ГЕРБавата ***, изберете го най-после това перекенде за президентин, че взе да ми омръзва от лъжетие и хвалбите му. Магистралите и интегрирания транспорт до Луната може да ги прави и Фандъкова, нали великият Плевналиев каза, че за министър трябва да си мениджър като него (златен), няма нужда да разбираш от дейността, която командваш.Айде, тичайте, че сиктир и от него и от вас и от Бойковците ви.
17
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство". Плювналиев пак се изср@. И какво като ви е тотален приоритет. Само за последната година спад в инфраструктурното строителство с 46%. За ремонти и поддръжка да не говорим. Голяма част от пътищата вече са непроходими. Пълен провал в магистралите - няма и 12 км, построени за 2 години. Невероятни цени - 80 млн. за 2 км "южна дъга".
16
15
 
8
 
! Отговори
МОРСКИ преди 13 години
Ние децки велосипеди не правим ,но започваме локомотиви!! Тези хептен за канарчета ни взеха!!!А БъСъ да не идва в Бургас ,че ще го изцапа!!!!
15
6
 
28
 
! Отговори
Роли преди 13 години
"Поставяме си нови цели гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия". По този повод сливенските железничари заявиха: "Досега стигахме за 2 часа, ама щом е казал министърът за 3, ще стигаме за 3!" :)))))))))))
14
26
 
17
 
! Отговори
жител преди 13 години
Този ми падна в очите така бързо, както се и издигна навремето. Тзои е болен мозък, който абер си нема от действителността в БГ. Все едно живее не в БГ а в некоя съветска тайга. Баси вересията баси и бездарието...
13
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе те да махнат камерите и катаджийте, пък ние и сега можем да си стигаме за 3 часа
12
7
 
15
 
! Отговори
а бензина преди 13 години
За 3ч до морето, чудесно, ама бензинът е 2.50!Да намалят акциза и контрол над ЛУКоил!
11
6
 
6
 
! Отговори
byrzia преди 13 години
wyh - kwi sa tia trolei va - po 1 milion evra parcheto.
10
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че аз и сега стигам по бързо до Бургас!!! Или под "граждани" на България се разбира само жителите на София!?!
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мрънкачът отново ръси простотии.
8
9
 
17
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
А, защо държавата да не построи завод за трамваи?!?! И защо изобщо трябва да се строи нов завод, като такъв има от десетилетия? Или е по-важно да се пълнят гушите на знайни и незнайни "бизнесмени" с обществени поръчки?
7
11
 
28
 
! Отговори
му преди 13 години
3 часа е до Стара Загора... по магистрала. Но нищо не пречи да помечтаем.
6
8
 
13
 
! Отговори
do 1 преди 13 години
Ти си още по-болен мозък, щот се оплакваш 24/7
5
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХА-ХА-ХА.На *** народ - простотии.
4
7
 
16
 
! Отговори
БъСъ преди 13 години
Въйй тоя е баси маняка ! 3 часа и с в Бургадидас ! ДА ЖИВЕЙ РОСЕН ПЛЕНВЕНЕЛИЕВ !
3
28
 
14
 
! Отговори
ox преди 13 години
Айде пак тролей тролей.. дайте на хората работа, построете им детски площадки някой нов завод , фабрика.. да има работа кви са тия глупости тролей и градски транспорт.. *** държавата. предизборни лъжи
2
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво от това, парите ще им стигнат само за едното пътуване /тва ще е така ако политиката на ГЕРБ се запази каквато е сега/ Защо въобще да пътуват?
1
46
 
14
 
! Отговори
СПАС преди 13 години
Тоя пък е въздуха на кабинета- ей Въздух ти си болен мозък също като шефа ти Бойче. Да не пускате влака стрела олигуфрени на ГЕРБ