Близо 120 селища без ток след зимната буря

Жълтият код за опасност остава в 5 области в Източна България
18 окт 2011 08:50, Красимир Ангелов
43
Близо 120 селища без ток след зимната буря
Снимка: БТА

Жълт код за опасност е обявен в 5 области в Източна България заради силния вятър и валежи от сняг и дъжд.
Кодът се отнася за областите Хасковска, Ямболска, Бургаска, Варненска и Добричка.

Пороен дъжд, който на много места премина в сняг, и ветрове със скорост до 80 км в час блокираха почти цялата източна част на страната.

Лошото време остави без ток близо 120 населени места, като най-сериозна е обстановката в Добричко.

Там 59 населени места са без електроснабдяване, в Габровско тяхната бройка е 35. Села без ток има и в областите Велико Търново, Силистра и Варна.

Пристанището в морската столица остава затворено. Общинската управа обяви неприсъствен ден за учениците заради лошите метеорологични условия.

Два пътнически влака остават блокирани край гара Радунци, община Мъглиж. Пътниците са изведени от влака и настанени в гарата.

На много места по пътищата в страната има закъсали автомобили. Спасителните служби работят за тяхното изтегляне.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
mima преди 12 години
А ако твоето дете беше там в преспите какво щеше да правиш ,ще му се обадиш и ще му кажеш за чака ли?Що за безотговорен баща си или ще си.Както вчера разкарваха ББ да реже лентички и му беше изчистен пътя навсякъде ,така и ние като плащаме данъци искаме който отговаря да си върши работата.Защото до днес те не се намесваха,едва днес започнаха да разчистват.А дори и все още няма ток.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимчо преди 12 години
До 39, само да те попитам ти работил лил си работата на тези хора от гражданска защита. Питаш ли ги колко човека са и т.н. Не плю чуждата работа която не познаваш. Ако искаш толковада да покажеш че са некъдрни *** и го покажи, но ме съмнява че имаш дупе за това.
39
3
 
4
 
! Отговори
ЕГАТИ , ДЪРЖАВАТА... преди 12 години
.....МАЛКО ДА СЕ РАЗВАЛИ ВРЕМЕТО И ...ВСЕ ЕДНО "ЯДРЕН УДАР"Е НАНЕСЕН НА БЪЛГАРИЯ!ЕГАТИ , ИНЖИНЕРИТЕ, СПЕЦИАЛИСТИТЕ И ....СПЕЦИАЛНИТЕ ОТРЯДИ ЗА БОРБА СЪС СТИХИЙТЕ...ХА,ХА,ХААА...ВСЕ ,ОТБРАНИ "УСРОВЦИ---НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА"...!"МНОГО ВОЖД--МАЛКО ИНДИАНЕЦ"---"МНОГО НАЧАЛНИЦИ---НЕМА , РАБОТАРИ.." !ДЯНКОВ , ....ПО КОЛКО ИМ ПЛАЩАШ НА ТИЯ ХАЛГЪЗНИЦИ...ХА,ХА,ХААА..???!!ОТ УТРЕ ---ДА ИМ СЕ СПРЕ..."ФУРАЖА"!
38
3
 
3
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
65+ години комунистически упадък... ние пордълажваме да копаем... пълна разруха... няма по некаъдрна *** от комунярите... ако бяхме само 200 километра надолу извън Европа и сега щяхаме да исакме да емигрираме в Северна Корея...
37
1
 
0
 
! Отговори
Ивелин преди 12 години
Родител, само ти ли имаш деца бе :)То вярно че никой не е подготвен за зимата ама само за твойте деца да праща хеликоптера, малко несериозно
36
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 12 години
Hare Krishna!
35
0
 
2
 
! Отговори
Родител преди 12 години
Азащо нищо не казвате за децата от Бургас които бедстваха 8 часа по пътя от гр.Котел за гр.Елена в района на с.Кипилово и гражданска защита ли е там неги знам неможаха нищо да направят защото нямат никаква координация с полицията .Добре че имах информация от децата и съм звънял на 100 места то небеше 112 не беше ГД БЕЗОПАСНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО ЧАК В СОФИЯ опитвах дасе свържа и с Б.Борисов да праща хеликоптера.За щастие децата бяха спасени към 21ч.Отново ни изненада зимата.
34
0
 
1
 
! Отговори
Pepi преди 12 години
Да бе, *** са виновнивни за всичко.megafon.blog.bg/politika/2011/10/18/da-be-***-sa-vinovni-za-vsichko.837002
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле добре, че още няма сняг в София, че си представям какво чудо ще стане, че и като капак кака Данче ще обяснява, че всичко е под контроли улиците са почистени. Тоя филм сме го гледали вече и честно взе да ни омръзва.
32
0
 
1
 
! Отговори
pan Bokolski преди 12 години
Slqp karti ne igrae!Ne moje da si igraesh na slqpa baba s prirodata!
31
0
 
5
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
За сефте ни изненада зимата и поройния дъжд.Особенно във Варна.Ще се намери винаги виновен че кметът и администрацията му,не си свършиха работата си
30
0
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Зимата пак ни хвана неподготвени. Има ли изненадани?
29
4
 
2
 
! Отговори
do гурбетчия преди 12 години
Ок,радвахме се,сега доволен ли си от отговора ???Айде в дивия
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Разградско много селища и сега са без ток !
27
3
 
9
 
! Отговори
Б.Б. преди 12 години
ВАЖНОТО Е ДА ГЛАСУВАТЕ !!! АМА КАК КАТО СМЕ ЗАТРУПАНИ ОТ ДВУСАНТИМЕТРОВ СНЯГ И ДО НЕДЕЛЯ ЩЕ СМЕ БЛОКИРАНИ ПО ПЪТИЩАТА!!!
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24 - Тоя пък!? Чувал! че ти си глух бре! Откога глухите чуват! Ми то и аз чувах как турци се радваха на наводненията в България! Бях в Истанбул тогава и имаха дори празненства, че в България има наводнения! Така че каквото почукало, това се обадило! хайде чупка мърляч смотан! Върви да чистиш кенефите:))
25
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахаха! Паднаха 3 см сняг и се видя истината за Боковата подготвеност! 24 часа не могат да извадят семейство с кола! С 3 см сняг! По БТВ милиционера заяви, че няма връзка с екипите, които работели! че как ще имате връзка с нещо, което го няма! Екипите още спят!
24
5
 
5
 
! Отговори
гурбетчия до 14 преди 12 години
Абе кво ми се правиш на загрижен бе ! "Спасители ,хуманитарни помощи и пр." - това всяко правителство го прави ! Не е важно какво става на дипломатическо ниво , важно е какво говорят хората помежду си ,ей това е сърцето на народа ! Знаеш ли колко съм ги слушал по спирките и в градският транспорт такива "милосърдечни" българи ,които се възхищаваха дори ,че е имало земетресение в Турция ! Нещо което лично съм го чувал ,моля те не се опитвай да ме убеждаваш в противното !
23
6
 
1
 
! Отговори
voenen преди 12 години
armiq ima no si ima pravila zada se namesi i pri bedstviq daje i amerika ili v evropa po celiq svqt ima mejdunarodno pravilo za voenite tova stva samo s ukaz na prezidenta sled poiskana pomost ot strana na izpulnitelnata vlast a kogato nqma6 praviteslvo koeto da raboti nikoi ne vinoven za tova pravitelstvoto si pravi izbori da vidqxte oblasten opravitel da pravi nesto ne nito te noti pravitelstvoto a prerzidenta nemoje da izdade ukaz dokato nqma uficiaolno poiskana pomost
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките хора,никой не е застрахован от нищо.Четох ,че тези аномалии в природата се получават, когато е нарушен озоновия слой. Но не е нормално.