Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков

Причината е "махленската" заплаха на вицето
Обновена: 10 ное 2011 14:30 | 10 ное 2011 11:36,
200
Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков
През март зърнопроизводителите от цялата страна блокираха по-големите градове от страната. Протестираха отново заради неспазени споразумения от страна на правителството. Снимка: Архив, Булфото

Зърнопроизводителите поискаха оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради "недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: „Да кротуват, че да не вадя сатъра!”.

Вчера финансовият министър заплаши фермерите, че ако стачкуват, ще им отнеме и парите, предвидени в бюджет 2012. В него средствата за бранша са намалени с 230 млн. лв. заради преразпределянето им по други сектори в земеделието, като зеленчукопроизводство и пчеларство.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите имат и още една причина за исканата оставка. Вчера имаше заседание на Комисията по земеделие и гори, която разглежда проектобюджета.

Още по темата

На обсъждането от асоциацията попитали Дянков дали се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор „Земеделие“, която подписа 20 дни преди изборите.

Категоричният, публичен отговор на министъра на финансите бил: „Да, отказвам се!”.

Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, на когото земеделците задават няколко въпроса.

"Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености? Или гражданското общество на земеделските производители да прецени само колко струват преговорите, подписите и политиката за смачкване на работещи сектори и тези, които се мъчат да заработят в земеделието, докато не им се каже: мълчете, че иначе по-лошо".

Зърнопроизводителите питат и останалите държавници, подписали споразуменията със сектора, отказват ли се от отговорните си подписи.

В момента се водят разговори между ръководния екип на Министерството на земеделието и храните и браншовите организации, подписали договорката за бюджетната рамка за земеделския сектор за 2012 г.

Преди нея председателят на асоциацията на зърнопроизводителите Стелиян Стоянов коментира, че иска да чуе мнението по субсидията за сектора и от другите браншови организации.

По думите му орязаният бюджет за 2012 г. ще намали приходите на зърнопроизводителите, а оттам – и на собствениците на земя.

„По-малко средства за производство и ще намали производството на земеделска продукция. И да има, и да няма протести, ще се намали производството и ще подтисне всички сектори“, коментира още Стоянов преди срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Защо досега никой зърнопроизводител не апелира , да бъдат увеличени субсидиите на зеленчукопроизводителите?Много хубаво им беше - ниска себестойност на производство , високи доходи....Зелечукопроизводство ,висока себестойност производство -ниски доходи.Защо зеленчукопроизводителите нямат модерни трактори ,машини за напояване и т.н.
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 112: Трудно са спестили парите щото цяла година са пращали парици на безработните си родители или на бабите и дядовците си да си платят лекарствата. Доколкото знам паричния поток е доста по-голям от чужбина към България отколкото обратно. А иначе някои дето не издържат физически на работата щото не са свикнали говорят лошо за другите държави.
117
1
 
1
 
! Отговори
115 преди 12 години
по коментара разбрах че си от миячите :)
116
3
 
4
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Тоя Дянков се оказа голямо л...но!Изживява се като господар-Някой ден ще "боцне" и бат Бойко.
115
3
 
4
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Ако не са миячите на чинии и миячките на усрани гъ...ове,със сигурност сега щеше да ядеш на дянкоФ спарения....безсрамник....
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хайде и тея пари искатабе в тая държава някой няма ли да каже един път ДАВАМ само ИСКАМзърнопроизводителите искат, лекарите искат, БДЖ искат, пчеларите искат, библиотекарите искат, БАН иската кой ше дава??????
113
3
 
4
 
! Отговори
боко преди 12 години
половината от тези зърнопроизводители са доста заможни хора с лимузинчета и апартаментчета по морето....доказателство в тази насока е "фермер търси жена"...разни манекенки се набодоха в кравешките *** само и само ако може да вземат на някои фермер париците;))
112
5
 
5
 
! Отговори
До 102 преди 12 години
И да те допълня (съгласен съм с теб), понеже съм бил пряк свидетел. Поне половината наши имигранти на запад живеят по зле от колкото тук, но се наблюдава интересния феномен като се приберат да харчат трудно спестените пари все едно са забогатели и да лъжат колко е добър живота на Запад и колко е зле тук.България е оцеляла през годините защото народа е бил силен и работлив, навици изкоренени от нас от комунистите. Така че българи бачкайте повече и крадете по малко. Само така ще се оправим
111
3
 
4
 
! Отговори
Пейзан преди 12 години
Дянков знае какво прави. С простаците той се държи просташки. По принцип българските зърнопроизводители са най- облагодетелстваните земеделци. Много от тях станаха милионери благодарение на евросубсидиите, които нямат таван на единица площ, а както знаете в България има баровци, които отглеждат стотици хиляди декара зърно.
110
3
 
2
 
! Отговори
ДО ДЯНКОВ преди 12 години
ПИТАЙ ГИ И КОЛКО ПЛАЩАТ НА РАБОТНИЦИТЕ ИМ!
109
1
 
3
 
! Отговори
Revenge преди 12 години
До 102: Българина е оцелял през вековете защото е "жилав" народ,а не защото е останал в държавата си.Това го доказва и в момента с начина си на оцеляване въпреки политиката на геноцид която държавата вече води години наред срещу него
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 102: И то каква държава е станала .... пенсия 150 лв. МЕРСИ АМА НАДАЛИ ЩЕ ОСТАНА, СЛЕД ВРЕМЕ ДА СЕ ЧУДЯ ОТ КОЕ ПО-НАПРЕД ДА УМРА, ОТ ЛИПСА НА ЛЕКАРСТВА ИЛИ ОТ ГЛАД !!! КОЙТО МОЖЕ ДА БЯГА БЪРЗО, ДА ВЗЕМА СЕМЕЙСТВОТО И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩА ЗА ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ !!!
107
5
 
2
 
! Отговори
до Дянков! преди 12 години
ПИТАЙ ГИ ОТ КОЛКО ИМ СТРУВАТ ТРАКТОРИТЕ И ОТ КЪДЕ НАМЕРИХА ПАРИ ЗА ГОРИВО ЗА ПРОТЕСТ !?
106
4
 
11
 
! Отговори
haidut преди 12 години
Тези които плюят по земеделците трябва да знаят, че това е единственият в момента отрасъл, който върви нагоре и носи национален доход. благодарение на това бабите и дядовците вземат някой и друг лев към мизерните си пенсийки. Какво сте се разплюли срещу новите трактори, какво лошо има в това. Не са мазератита и мерцедеси за разхождане на мутреси. Това са машини за обработване на земята и всеки нормален човек би следвало да се радва, че работят нашата земя.
105
7
 
4
 
! Отговори
:)) преди 12 години
големия сатър вади Дянков! Съвсем наскоро трябва да си забелязал че повечето Българи са с вас! Хич и не им обръщай внимание на тия наглеци! пази ми парите!
104
4
 
6
 
! Отговори
н преди 12 години
Всички знаем кои са едрите зърнопроизводители-комунисти и мутри.Години наред точеха милиони(буквално),сега някой им спира преяждането и о,ужас!Та гоцевите и доганови хрантутници сега на бедни жертви ще се правят!
103
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тези нямат право да потестират, станаха нагли
102
0
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ДО 96 БЪЛГАРИЯ Е ОЦЕЛЯЛА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ЗАРАДИ БЪЛГАРИТЕ ,КОИТО СА ОСТАНАЛИ ТУКА , А НЕ ЗАРАДИ МЪРШАТА КОЯТО Е ЗАМИНАЛА.НЕ ОБВИНЯВАМ НИКОЙ ЗАМИНАЛ НО И НЕ ИСКАМ НИКОЙ СЛЕД ТОВА ДА МИ РЪСИ МОЗЪК КАКВО АЗ ТРЯБВА ДА СЪМ НАПРАВИЛ , ЧЕ ВЕЛИКИТЕ МИЯЧИ НА ЧИНИИ ДА СЕ ВЪРНЕЛИ ТУКА.ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ.
101
13
 
0
 
! Отговори
traba преди 12 години
Господин Цветанов, просто пуснете полицията да ги смачка. Господин Дянков, тези сельовци не заслужават никакви средства с лихва под 50%.Господин Борисов, робите имат прекалено много свободно време нещо. Още данъци трябват!Поздравявам ви за БДЖ и БАН!
100
0
 
5
 
! Отговори
Revenge преди 12 години
ДО 92:А ти какво си направил,освен че си поредната овца която държавата стриже.Спомняш ли си думите на Бат Бойко как не можело българина да плаща за 1МВт ток 180-190лв,като излизал на цена 80лв и как щял да проверя и да намаля цени и прочее.Какво стана-НИЩО.Замълча се и сега се говори за ново увеличение от което народа ще обеднее още повече.Подкрепям момчето.единствения изход от ситуацията е Терминал 1 или 2 на летището.