Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков

Причината е "махленската" заплаха на вицето
Обновена: 10 ное 2011 14:30 | 10 ное 2011 11:36,
200
Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков
През март зърнопроизводителите от цялата страна блокираха по-големите градове от страната. Протестираха отново заради неспазени споразумения от страна на правителството. Снимка: Архив, Булфото

Зърнопроизводителите поискаха оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради "недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: „Да кротуват, че да не вадя сатъра!”.

Вчера финансовият министър заплаши фермерите, че ако стачкуват, ще им отнеме и парите, предвидени в бюджет 2012. В него средствата за бранша са намалени с 230 млн. лв. заради преразпределянето им по други сектори в земеделието, като зеленчукопроизводство и пчеларство.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите имат и още една причина за исканата оставка. Вчера имаше заседание на Комисията по земеделие и гори, която разглежда проектобюджета.

Още по темата

На обсъждането от асоциацията попитали Дянков дали се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор „Земеделие“, която подписа 20 дни преди изборите.

Категоричният, публичен отговор на министъра на финансите бил: „Да, отказвам се!”.

Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, на когото земеделците задават няколко въпроса.

"Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености? Или гражданското общество на земеделските производители да прецени само колко струват преговорите, подписите и политиката за смачкване на работещи сектори и тези, които се мъчат да заработят в земеделието, докато не им се каже: мълчете, че иначе по-лошо".

Зърнопроизводителите питат и останалите държавници, подписали споразуменията със сектора, отказват ли се от отговорните си подписи.

В момента се водят разговори между ръководния екип на Министерството на земеделието и храните и браншовите организации, подписали договорката за бюджетната рамка за земеделския сектор за 2012 г.

Преди нея председателят на асоциацията на зърнопроизводителите Стелиян Стоянов коментира, че иска да чуе мнението по субсидията за сектора и от другите браншови организации.

По думите му орязаният бюджет за 2012 г. ще намали приходите на зърнопроизводителите, а оттам – и на собствениците на земя.

„По-малко средства за производство и ще намали производството на земеделска продукция. И да има, и да няма протести, ще се намали производството и ще подтисне всички сектори“, коментира още Стоянов преди срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
1
 
! Отговори
До 136 преди 12 години
Toчно казано.Браво
138
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 136 каква инфраструктура се строяла до 89-та бре *** ?затова ли няма нито една магистрала, нито метро, нито скоростни влакове, нито нищостроеше се преди 89-та само грозни панелни блокове и мавзолеи и паметници на Ленин и Димитров
137
1
 
4
 
! Отговори
Полскио плъх преди 12 години
Тия дето протестират дали са бочнали нещо у земя? Тия се возят у бая коли и раята бачка.Милионите у тех. Нема за ***. Айди на мама ви ***!
136
1
 
19
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
В България се строеше и се създаваше инфраструктура до 89 година.От тогава до днес 22 години са построени има няма 200-300 км. пътища.Хубаво е че има хора,които помнят за да разказват на другите докато слушат новия чалга хит и бият жабите по реката,че това което имат е било построено от дядовците,бабите,майките и бащите им преди тях,но съсипано от бившите комунисти,настоящи демократи,децата и лекетата им,мутрите и олигарсите!
135
0
 
7
 
! Отговори
до добруджанка-ала б преди 12 години
дай ги тези където дават по 100лв. В бургаско няма такива. Рентата е мах 25лв на декар 3-4кат. земя. Истинатае че 22 год преход май не стигат . Само е забатачваме повече.Такива абсурди никаде ги няма. Уверих се че просто сега се живее по. лошо отколкото при тоталитаризма на бай Тошо.А трябваше да е по-добро.
134
0
 
1
 
! Отговори
Полскио плъх преди 12 години
Сакам да ме субсидират дека им гризам семките. Зъболекарите искат пАпи
133
0
 
4
 
! Отговори
нещо и за Боко преди 12 години
при строежа на магистралите на Г.Р.О.Б е използван некачествен материал, при ниски температури, под влияние на рязко застудяване от север, което ще бъде компенсирано със затопляне от атомна енергия."Програмата" за строеж на магистрали на практика се оказа следната:подточка А-разкриване на нови работни места,за магистрални труженички/все тая от какъв пол/.подточка Б-помощ на нежелаещите да упражняват тази професия,да поемат пътя към аерогарата,с еднопосочен билет.Е,с такъв материал - толкова
132
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблема не е че някои произвежда нещо Проблема е че повечето не прозвеждат нищоВместо да се търси вина в земеделците нека да погледнем в раздутата администрация ангажирана с нищо правене по цял дентам трябва да се реже p.s. ...и депутатите са ни много ...и сани скъпи ..приятен ден
131
1
 
3
 
! Отговори
:)) преди 12 години
ха ха ха избраха ги манекенки по телевизията и сега трябва да ги субсидираме че разходите им ще нарастнат:)) ха ха ха ха ..а Дянков им завижда и не ще да им плаща масрафа:))))
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само да припомня, по времето на Бай Тошо преди 30 години знаете ли колко субсидия даваха ?НИКАКВА НЕ ДАВАХАи никой не мънкаше, а се работеше здраво
129
3
 
8
 
! Отговори
:)) преди 12 години
не да ги субсидират а с още данъци да ги обложат! В Европа работника е субсидиран 1000% повече от колкото в БГ! НЯМА ДА ИМ БАЧКАМ ЗА БЕЗ ПАРИ? СУБСИДИИ ЗА РАБОТНИЦИТЕ ТРЯБВАТ. КОГАТО ПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ ФРЕНСКИ ИЛИ НЕМСКИ ЗАПЛАТИ ТОГАВА ЩЕ ИМАТ И ТЕХНИТЕ СУБСИДИИ! ЕГАТИ НАГЛИТЕ ХОРА! ДЯНКОВ НИЕ СМЕ ГО ИЗБРАЛИ ДА НИ ПАЗИ ПАРИТЕ ОТ ТАКИВА НЕГЛЕЦИ!
128
4
 
11
 
! Отговори
Добруджанка преди 12 години
Тия зърнопроизводители са фрашкани с пари, дават по 100 лева рента за декар, а обработват по десетки хиляди декара. Смятайте колко милиона печелят на сезон и още искат от държавата. Не се наядоха а любовниците им всяка година са с нови джипки и ягуари.
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не да ги субсидират а с още данъци да ги обложат! В Европа работника е субсидиран 1000% повече от колкото в БГ! НЯМА ДА ИМ БАЧКАМ ЗА БЕЗ ПАРИ? СУБСИДИИ ЗА РАБОТНИЦИТЕ ТРЯБВАТ. КОГАТО ПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ ФРЕНСКИ ИЛИ НЕМСКИ ЗАПЛАТИ ТОГАВА ЩЕ ИМАТ И ТЕХНИТЕ СУБСИДИИ! ЕГАТИ НАГЛИТЕ ХОРА! ДЯНКОВ НИЕ СМЕ ГО ИЗБРАЛИ ДА НИ ПАЗИ ПАРИТЕ ОТ ТАКИВА НЕГЛЕЦИ!
126
1
 
9
 
! Отговори
До 112 преди 12 години
Я ми кажи ,пътищата по които караш сега кои ги построи толкова километри(От '89 до сега колко КМ са положени асфалт),а заводите които днешните управляващи "приватизираха" и тях кой построи.Не защитавам комунистите не съм живял по тяхно време за да давам оценки,но живея при сегашните управляващи и е страшно.
125
0
 
0
 
! Отговори
115 до 117 преди 12 години
Не е сигурно,но по твоя познах,че си от най-умните....лъха акъл от постовете ти,всеки парапитек би ти завидил..ооопссс,ако не знаеш акво е питай,ще ти кажа...
124
1
 
9
 
! Отговори
станишко/оглу преди 12 години
ВСИЧКИ ДА МЪЛЧАТ: БДЖ;МВР;МИН.ОТБРАНАТА;ЗЪРНО ПРОИЗВОДИТЕ; АДМИНИСТРАЦИЯ ;ДАНС;МАНС ИСКАХТЕ ГЕРБ.......ЕТОВИ ГЕРБ.......НА 23.10 И 30.10 ДЕ БЯХТЕ БРЕ!!!!!! СЕГА СВИКВАЙТЕ С НЕСГОДИТЕ И ЛИШЕНИЯТА..........АРЕ 4АО.
123
2
 
8
 
! Отговори
Еблев преди 12 години
аз съм спермопроизводител, и аз искам СУБСИДИЯимам много зор докат произведа необходимото количество, трябва ми държавно финансиранеДЯНОВ давай че инак ше блокирам семеизпразването в знак на протест
122
3
 
3
 
! Отговори
полскио плъх преди 12 години
С тия големи трактори докато протестират ще изгорят нафта за едно оране.
121
1
 
4
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Българския етнос е оцелял през вековете,не България!От 1330 години история,България е била независима държава 640 години,а под чужди владичества 690 години.Ако не беше намесата на Русия през 1877/1878 година и Руско-турската война не се знае дали сега щеше да пишеш на кирилица.Затова,че се гордееш че си българин е хубаво,но че плюеш срещу другите българи това не е.Но заради такива хора дето все знаят и говорят сме били 690 години под чужди робства.
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има един израз никои не е по голям от хляба. Да вадиш сатър ? Някои от коза ностра ли е тоя или от село глупенци -криводолско ? Та 10 години и ще ми ядете , финансите добре дошли на село отново.Продължаваите с трупането на хартиики които нищо няма да струват скоро.