Спешна проверка в Бърза помощ заради смъртта на жена

Близки обвиняват лекарския екип за неадекватно поведение
12 май 2012 20:35, Красимир Ангелов
154
Спешна проверка в Бърза помощ заради смъртта на жена
Снимка: Булфото

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е разпоредила спешна проверка заради смъртта на 52-годишна жена, починала в линейка при транспортиране от Своге до София, заяви началникът на Спешна медицинска помощ д-р Ивелина Георгиева.

"Не сме виждали медицинската информация и не сме разговаряли персонално с лекаря, тъй като той е извикан за провеждане на разговор в следствена служба, така че все още не можем да кажем резултати.

Ще бъде извършена пълна проверка, ще проверим данните от GPS-системата на автомобила", каза д-р Георгиева, цитирана от "Фокус".

Отправените от страна на семейството обвинения са, че не е не е оказана навреме и в пълния си обем необходимата медицинска помощ.

Почернените роднини смятат още, че дошлият медицински екип е действал неадекватно и дори, че може да е консумирал алкохол.

Повикана е веднага полицейска кола, извършена е дори и кръвна проба на лекаря и на шофьора. В момента те трябва да дадат обяснения за случая пред следствените органи.

Резултатът от кръвната проба ще излезе по-късно, но на дрегера е бил отрицателен, допълни началникът на Спешна медицинска помощ.

Починалата пациентка е претърпяла преди 10 дни тежка операция и в последствие състоянието й се е влошило.

В 7.41 часа е постъпил сигнал на телефон 112, който е получен в 7.44, а в 7.51 минути е тръгнала линейката, която е била на място в 8.10 часа.

Пациентката е транспортирана първоначално във филиала в Своге, а докато е била транспортирана към София за хоспитализация е починала, заяни д-р Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
бързак преди 12 години
хора,вие си заслужавате лекарите,на *** народ като българския,му се падат *** лекари,замислете се,хахахахаха
61
0
 
16
 
! Отговори
MD преди 12 години
Дали има друго съсловие, освен това на лекарите, което да работи в условията на тотален медиен натиск????
60
5
 
0
 
! Отговори
venci преди 12 години
Gospodin 73 vie toku shto potvardihte vsichko koeto sam kazal po dou po adres na lekarite...blagodaria!A vie bezdarnici koito mi davate otricatelni,mislia che sega e momenta da se zasramite.
59
5
 
8
 
! Отговори
до Ели преди 12 години
Не съм запознат добре, но се наложи да викаме БМП в Чехия. Изнесоха болният на носилка и още в линейката го сложиха на системи и започнаха да му преливат кръв. Тия автомобили са снабдени с какво ли не. Мисля, че у нас не е такава организацията. Ще го закарат в болницата, ще му определят кръвната група и т.н. И най-добре да има близки, които да дадат кръв.Има и друго. Тук всичко се плаща. Да извикаш такси е къде къде по-евтино, отколкото БП. Ризата от гърба ти свалят, но работят много бързо.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
69,нямам медицинско образование,но като изнесем емоциите на заден план,като че ли си права,,,,,
57
6
 
3
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Колко народ си отиде по вина на така наречената бърза помощ,а директора си стой един и същи явно този *** има як гръб и какво трябва още да се случи да започнат истински реформи който да са в полза и на лекари и пациенти.
56
0
 
19
 
! Отговори
Ели преди 12 години
Интересно, каква точно по обем помощ се очаква да окаже лекар от БМП в линейка на болен с терминална форма на рак? Освен примерно да направи някакво обезболяващо, в случай, че пациента има силни болки.
55
3
 
33
 
! Отговори
Дида преди 12 години
Не е нормално всеки смъртен случай в страната да става медийно достояние и да подлежи на обществено обсъждане.Не е нормално да се взима проба за алкохол на медицинския екип;тогава това би трябвало да става и в съда,полицията, училищата...Не е нормално....,нищо не е нормално,въобще не е нормално да не се усещаме колко ненормални сме!!!
54
5
 
3
 
! Отговори
venci преди 12 години
Vsashnost az jiveia v chujbina i hodia poniakoga na lekar,kato jiveeh v BG pak sam hodil.I sega sled kato sravniavam tova koeto poluchavam tuk i tova koeto e tam.Kazvam vi s chista savest gospoda lekari NISHTO NE STAVA OT VAS, moralno i profesionalno.
53
15
 
11
 
! Отговори
ЗС " некъдърниц преди 12 години
Не е лъжа ,че 98.5% от нашите лекари са невежи ,немогат да ти поставят диагноза ,а ако евентуално го направят ,тя е със сигурност грешна.Изписват лекарства които помагат повече на фармацевтичната ни индустрия от колкото на нас самите! Да не говорим за фармацевтите те са другата издънка на ЗС " здравната система ".Изглежда по-добре да се лекуваме сами ,от колкото да разчитаме на тези ... *** !!!!
52
8
 
2
 
! Отговори
venci преди 12 години
Tova go pisha specialno za nomer 47 i vsichki 15 choveka koito ne sa haresali prednia mi komentar.Predi 5 meseca bashta mi otide na lekar zaradi bolki v krasta i izleze sled 2 dni v kovcheg ot bolnicata.Taka che gospoda lekari,vie ne po zle ot men znaete che ste nekadarnici...zashtoto kadarnite sa v chujbina,a vie ste v BG zashtoto ne vi iskat tam.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жената е болна от нелечима и безнадеждна форма на рак. Рабирам болката на близките, но медицината е безсилна.
50
1
 
17
 
! Отговори
123 преди 12 години
Аз съм от едно село - квартал на Свогер90% тука са ***. Нарочно правят, като знаят че някой *** е тежко болен и ще мре - разиграват нарочно Бърза Помощ чак от Софияега ти долната *** - не стига че не се осигуряват ами и за внимание все реватВзе да ми писва
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болни с рак които са в терминална фаза и умират НЕ СЕ РЕАНИМИРАТ- ПИШЕ ГО В УЧЕБНИЦИТЕ ПО РЕАНИМАЦИЯ.РЕАНИМИРА СЕ ПАЦИЕНТ КОИТО МОЖЕ ДА ОЖИВЕЕ.Даже е безмислено да се транспортират където и да било.Близките явно са настоявали за безумни неща. Не е трябвало изобщо да им се уидисва.Това е грешката на лекарите. И КАК МОЛЯ ТОЛКОВА БЪРЗА ДОИДОХА ПОЛИЦАИ .НА ШОФЬОРА ДА НА ЛЕКАРЯ ЗАЩО ПРАВЯТ АЛКОХОЛНА ПРОБА. ТОИ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ СЪГЛАСЯВА.зНАЧИ ПРОСТО НЕ Е ПИЛ.
48
10
 
2
 
! Отговори
varg преди 12 години
Освен във ВМА
47
14
 
6
 
! Отговори
varg преди 12 години
За 30 години един кадърен лекар не срещнах.
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не Ви се налага да се разболявате,защото пак до лекар ще опрете!С бабини билки и треви не всичко се лекува!Жалко е,че кадърните лекари избягаха в чужбина,още по-жалко е,че в нашата държава няма подобаващо заплащане за редовия лекар!За рака няма да говорим,за него лек и да има,няма да го признаят,на фармацефтичните гиганти не им е от полза !
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и какво става на който му скимне иска кръвна проба,а това че бодат с игли-надявам се екипа да подаде жалба за причинено болка и страдание!!!Чудно ми е как хората не разбират че има момент когато чвек умира въпреки всичко,а в случая да обвиняват тези които толкова качествено са направили операцията-а спешна помощ не е Господ...
44
1
 
9
 
! Отговори
До Алов преди 12 години
Внимавай какво говориш -не си предизвиквай съдбата! Ограничен и *** си и сигурно не мислиш ,че може да те сполети същото!
43
4
 
11
 
! Отговори
До Алов преди 12 години
Ти да пукнеш *** психясъл !