Спешна проверка в Бърза помощ заради смъртта на жена

Близки обвиняват лекарския екип за неадекватно поведение
12 май 2012 20:35, Красимир Ангелов
154
Спешна проверка в Бърза помощ заради смъртта на жена
Снимка: Булфото

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е разпоредила спешна проверка заради смъртта на 52-годишна жена, починала в линейка при транспортиране от Своге до София, заяви началникът на Спешна медицинска помощ д-р Ивелина Георгиева.

"Не сме виждали медицинската информация и не сме разговаряли персонално с лекаря, тъй като той е извикан за провеждане на разговор в следствена служба, така че все още не можем да кажем резултати.

Ще бъде извършена пълна проверка, ще проверим данните от GPS-системата на автомобила", каза д-р Георгиева, цитирана от "Фокус".

Отправените от страна на семейството обвинения са, че не е не е оказана навреме и в пълния си обем необходимата медицинска помощ.

Почернените роднини смятат още, че дошлият медицински екип е действал неадекватно и дори, че може да е консумирал алкохол.

Повикана е веднага полицейска кола, извършена е дори и кръвна проба на лекаря и на шофьора. В момента те трябва да дадат обяснения за случая пред следствените органи.

Резултатът от кръвната проба ще излезе по-късно, но на дрегера е бил отрицателен, допълни началникът на Спешна медицинска помощ.

Починалата пациентка е претърпяла преди 10 дни тежка операция и в последствие състоянието й се е влошило.

В 7.41 часа е постъпил сигнал на телефон 112, който е получен в 7.44, а в 7.51 минути е тръгнала линейката, която е била на място в 8.10 часа.

Пациентката е транспортирана първоначално във филиала в Своге, а докато е била транспортирана към София за хоспитализация е починала, заяни д-р Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
19
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
ЧУДО ГОЛЯМО,чЕ НЯКВА СИ ТАМ ПУКНАЛА. дА ИМИРАТ. ККВО СИ МИСЛЯТ,чЕ ВЕчНО щЕ ЖИВЕЯТ
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ти кажа защо.Защото при влязла в сила окончателна осъдителна присъда за тях,медиите продължават да ги титулуват "бизнесмени",а не престъпници!Ей затова никога няма да се оправи положението.
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EU citizen,ти някога качвал ли си се в българска линейка?Известно ли ти е каква скотобойна е?Има място само за още един човек отзад,а понякога и това няма-само една седалчица 25 на 25 см.Само една от лимузините на мръсните комунистически мутри братя Галеви и подобните които ги знаят във всеки град,струва колкото 10-15 такива линейки!Айде де,конфискувайте ги в полза на държавата,и ги заменете с читави линейки и персонал за хората!Да ама НЕ.Знаеш ли защо?
39
6
 
10
 
! Отговори
EU-citizen преди 12 години
Изгледах един раково болен и знам, че положението е неспасяемо, но ако наистина лекарят се е качил при шофьора и е оставил дъщерята сама при умиращата и майка, това все пак е свинство, съгласете се.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво имаш впредвид,другарю дежурен по смяна?
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами "пациент",не ни ли управляват мръсни прикрити сталинисти в момента??Само леко са напудрили маските!Но душите им са коварни и червенокожи отвътре.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
venci..и твоята,и твоята..
35
2
 
27
 
! Отговори
пациент преди 12 години
А бе защо изобщо на такъв случай трябва да се дава гласност ? Това прилича на сталиновите акции с/у "лекарите убийци" . В случая се касае за пациентка в терминална фаза на рак на панкреаса , болест ,от която и милиардерът Стив Джобс не можаха в САЩ да го излекуват . Как си представяте селската Бърза помощ да успее да реанимира такъв случай ??? Да се чуди човек кой веднага даде ефир на подобна "новина" !?!?!
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
направо като фокусници, вадят от ръкавите си ту скандал със съдии, ту "лекарски грешки" и ги хвърлят на арената, а народа кълве ли кълве... и междувременно основните гафове си остават скрити и покритисега 2 дни ще има кого да плюете, преди да се сетите пак за галеви и кой им осигури комфорта
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички,които плючт българските лекари,пожелавам ви скоро да се радвате на виетнамски и китейски!Да ви лекуват с акупунктура апендисита язвата и разпраните кореми!
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понякога дори не си спомняме за лекаря с линейката, който ни е оказал първа помощ, а може би тя е била най-важната. Спомняме си или с благодарност или с възмущение за лекарите, които са ни поели по-нататък и са спасили живота ни. На тях даваме кутия бонбони или плащаме "тарифата".
31
1
 
26
 
! Отговори
www преди 12 години
Просто в БГ хората гледат много филми. То не е Спешно отделение, то не е Анатомията на Грейс и още кой знае колко сериали в който спешните случаи са луда надпревара... Та доста често хората решават, че понеже не прилича на филмите, лекарите не са си свършили работата. Реалността не е такава.
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нашите *** пак някой им е виновен.
29
1
 
24
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
33-и, да, неспасяема работа към днешно време. Късна клиника, вече с метастази. Добрите онкохирурзи, опериращи този вид рак се броят на пръстите на едната ръка. И многото пари не помагат. Майка ми, лека й пръст, изкара 3 месеца, Джобс е изкарал повече. Ама пак е при свети Петър, нали.Пп. Не съм лекар.
28
3
 
17
 
! Отговори
Денизли преди 12 години
Глупавичкият ми 30,та ти и това ли не знаеш,че едни от най-добрите лекари-диагностици в света, са българските.Колко жалко за тази *** като теб.Дано си жив и здрав след 1-2години да видиш,като съвсем намалеят лекарите у нас,при кого ще заведеш за преглед детето ти или внучето ти,сигурно при екстрасенси,а тях сигурно ще ги има и ще се множат.А аз съм помислила за себе си ,ще замина при сина ми в чужбина,жалко за такива нещастници като 30.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стив Джобс и Лучано Павароти са загинали от рак на панкреаса.Явен пример, че няма спасение!Не е въпрос на пари.Ако ставаше с пари и двамата щяха да са живи!Наистина тъжна работа.
26
9
 
20
 
! Отговори
elady преди 12 години
"Рак на панкреаса - тъжна работа, неспасяема за съжаление. " - това не е вярно!!!"Пациентката е претърпяла тежка операция преди 10 дни" и що са я изписали? Икономия от парите по клиничните пътеки или пътечката - късичка. Изписват оперирани с още отворени рани и после - що били умрели в линейката?!!!!
25
12
 
8
 
! Отговори
до 28-търгаша преди 12 години
Когато са ме вадили, лекарите бяха Човеци, а не като теб! Като ти е малка заплатата що не идеш санитар в САЩ или Канада, щото там с тези ваши умения за друго не ви приемат
24
6
 
23
 
! Отговори
обективно преди 12 години
Всеки от нас по един или друг повод е бил жертва на лекарски рекет, плащане за операции и скъпи лекарства. Безспорен факт е, че най-копумпираната система е здравната.Големите пари са в болниците, поликлиниките, медицински центрове, които всячески източват и Здравната каса и нас пациентите. Нека си признаем, че лекарите от Бърза помощ са единственото изключение.Може да се случват и пропуски в работата им, но това не е защото не си платил достатъчно.
23
3
 
26
 
! Отговори
doktor преди 12 години
А бе профани, вие кога сте виждали рак на панкреаса, че си позволявате да коментирате дали е реагирано адекватно или не? Знаете ли какво означава тая диагноза, лекували ли сте такъв човек, знаете ли колко много боли и каква мъка е? Дано поне жената не е страдала много, но ако обичате, когато добиете умения, достатъчни поне да разберете за какво става въпрос, тогава си отваряйте устата! И за жената с аспЕрина... е никога няма да Ви го дадат това нещо в болница, наистина! Осъзнайте се бе хора!!!