Не знаех че МВР ме търси, репчи се босът на мината убиец

Красимир Михайлов не сметнал да ходи до рудника, за да се тръшка
Обновена: 19 юли 2013 18:06 | 19 юли 2013 18:00,
45
Не знаех че МВР ме търси, репчи се босът на мината убиец
Собственикът на мина "Ораново" Красимир Михайлов. Снимка: БТА

Собственикът на мина "Ораново" Красимир Михайлов каза, че е разбрал снощи, че от МВР са искали да разговарят с него и е дошъл днес на разпит във Второ РПУ – Благоевград.

На въпрос защо досега не е отишъл в мината след инцидента отпреди три дни, при който двама миньори загинаха, а други двама остават заклещени в нея, той отговори, че е разбрал за инцидента още на секундата след случилото се, но не сметнал, че е нужно да отиде и "всички да се тръшкат там, след като нищо не могат да направят".

Още по темата
"Аз не съм персонално ангажиран с мината - там има управители, инженери, специалисти, които са перфектни и по най-добрия начин провеждат това, което трябва. Моето присъствие само ще пречи", настоя той.

"Трябва в това положение да обезпечаваме финансово мината, а там дойдоха да си правят PR хора, които искат да отвлекат вниманието от това, което става на улицата", категоричен бе Михайлов.

Той определи този инцидент като много тежък и заяви, че не бива да се прави "черен PR с черните забрадки и с дечицата, които остават сираци". Красимир Михайлов добави, че поема ангажимент за издръжката на тези деца.

Босът на "Ораново" добави, че е много напрегнат и разстроен от случилото се.

По повод на изказаните от миньори, най-вече бивши, критики, че се икономисват средства за крепителни и други материали, Михайлов отговори, че това са злонамерени приказки и че не отговарят на истината.

Той увери, че всичко в мината се прави по план, имало ясно разписани правила и изисквания, които се спазват точно.

Красимир Михайлов пресметна, че в рудник "Ораново" дружеството е инвестирало над 20 млн. лева.

"Това са пари, които съм ги осигурявал", категоричен бе той и допълни, че постоянно е на загуба.

"Имаме постоянни разходи. Заплатите се плащат на хората, плаща се всичко. Няма пазари мината, но аз се боря и правя всичко възможно тези хорица да работят", каза той.

В заключение Красимир Михайлов съобщи, че ще бъдат изплатени по 50 000 лева обезщетения на семействата на загиналите миньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Лошото е че 95% от коментиращите тук наглец машеник и тн на негово място и те ще са същите.
36
0
 
4
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Наглец..
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето против такива тикви трябва да се борим . Българина като спечели малко пари и се самозабравя. Затворите трябва да са пълни с мутри като тоя и там *** да им покажат ,че не са мъже и да ги обгрижват всеки час. И като ги направят кокони тогава пак да говори така както сега.
34
1
 
9
 
! Отговори
7 преди 10 години
Гад ГАДНА дано умре наи скоро наглеца.
33
1
 
17
 
! Отговори
Янето преди 10 години
НАГЛЕЦ!!!!!
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Аз не съм персонално ангажиран с мината - там има управители" - ти си един долен *** и трябва да ти отнемат лиценза и да те подведат под отговорност. Незабравяй, че приемайки годишният доклад за дейността на управителя ти ставаш съучастник в цялата трагедия.
31
0
 
9
 
! Отговори
Тариката преди 10 години
Така си е - всеки бяга от Отговорност
30
1
 
14
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 10 години
А къде са всичките служители,които се занимават с безопасността на тези минъори.Пак някой друг ни е крив.Собственика наема служители.И после пак той трябва да им върши работата.Къде е държавната администрация която отговаря за проверките.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПешоПешо, ако не си разбрал вече, че синдикати в България, де факто няма, сега е момента да го осъзнаеш.Има само едни организации, които осъществяват търговска (мафиотска) дейност, възползвайки се от правата на синдикатите, дадени им от закона.Тренчев е едно ченге-мафиот, който си гледа бизнеса и изобщо не го интересуват работниците.
28
4
 
23
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Този *** се репчи, защото е недосегаем от законите. Отговорност за мината носи управителя на фирмата, която я стопанисва, било то изп. директор, прокурист или управител, а не собсвеника, който едва ли лично управлява мината. Друг е въпросът дали е морално да не се яви веднага на аварията, това е човещината, но явно този див капиталист, дори бих го нарекъл престъпник, едва ли познава това чуство. Жалко за осъкатените и загиналите миньори, за разбитите семейства и липсата на перспектива.
27
3
 
23
 
! Отговори
Бесен преди 10 години
Свещи да си купуваш с парите от тази мина, *** смотан. Хора работили там, казват, че няма мерки за укрепване, а ти се правиш на светец. В ада да гориш дано, но хората които са си отишли от тази твоя мина няма да се върнат никога при близките си. Господ да ти прати изкупление за всички невинно загинали в тази твоя ***. Бял ден да не видиш дано.
26
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това сте българите - *** безподобна. Затова ви мразя и вече не искам да имам нищо общо с вас ако и да съм българин. Плюя на вас, и на мижавата ви, полуробска история и всичко. И на *** ви номера, и на .... Бунището на историята ви зове, никой няма да ви и помни даже.
25
1
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
А къде бяха синдикатите преди трагедията? ??? Те защо събират членски внос ? Не трябва ли да защитават работниците във всяко отношение?
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе, ....цата ти!
23
1
 
28
 
! Отговори
www преди 10 години
ОТКОГА СОБСТВЕНИЦИТЕ ПОЧНАХА ДА СЕ НАРИЧАТ БОСОВЕ ..????
22
3
 
51
 
! Отговори
родолюбец преди 10 години
Българи, събудете се най-сетне. Такива самоназвали се бизнесмени са много вече. Всички се оплакват, че са на загуба, намаляват или не изплащат заплатите на работниците, а в същото време подаряват автомобили за хил. лв. на жените, децата и любовниците си. Такива са "нашите безнесмени". В "белите" държави, на такива работниците им унищожаваха машините, фабриките и домовете дори. Така ги научиха да плащат.
21
3
 
20
 
! Отговори
разбиращ преди 10 години
Какви хора сте бе, човекът ясно ви каза, че бил разтроен от случилото се, четири дена не могъл да излезе от тоалетната и затова не отишъл в мината и МВР.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки би трябвало да знае,че да работиш в рудник има голям риск,а за неспазване на правилата по ТБ и ОТ/техническа безопасност и охраната на труда/ друг е проблемът,случилото се е случило,отговорните поне обещават да платят на близките на загиналите,дано да не лъжат?!Аз съм миньор от Маданските рудници,и в нашите рудници се случват злополуки,лошото е че на близките на загиналите не платиха и една стотинка,става на въпрос за злополуки от преди десетина години!
19
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсен гаден капиталист !!!
18
0
 
25
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Жалко само и единствено са загиналите! Всичко друго се оправя някак си! Грозно е да се говори с такова самочуствие след такава трагедия! Народа е казал:"Където парне там боли!"