300 души останаха на тъмно заради крадци на ток

Претоварване на мрежата доведе до пожар в трафопост
Обновена: 19 дек 2013 21:53 | 19 дек 2013 21:50, Камелия Цветанова
11
300 души останаха на тъмно заради крадци на ток
Снимка: Булфото, архив

Вследствие на претоварване от незаконно присъединили се потребители към въздушна мрежа ниско напрежение на трафопост "Разсадника", в град Самоков, е възникнал пожар в трансформаторния пост.

В резултат на незаконните действия без напрежение са останали 309 клиенти на ЧЕЗ. Пожарът е загасен и аварийни екипи са започнали възстановяване на съоръжението.

Приблизителното време за отстраняване на аварията и възстановяване на захранването на потребителите ще бъде около три часа, съобщи пресцентърът на ЧЕЗ България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: СамоковтокЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
19
 
! Отговори
bmilev преди 10 години
А кой плаща загубите от откраднатия ток знаем! Плащай им ток, плащай им детски, плащай им социални ... ми то за мойте деца не остана - чужди храня! Един виц по тоя случай:Питали радио Ереван:- Трябва ли да имаме нещо против ***?Без никакво замисляне от радиото веднага отговорили:- Да! ***!Весели празници на всички!
6
0
 
27
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 10 години
Крадеца на тока не го интересува колко уреда е включил, някой даже и пружини от легла включват и става страшна жега в тях. Такива чудеса творят братя ***!
5
1
 
23
 
! Отговори
да им замръзне водат преди 10 години
Пишете за заменката на бат Сали, не за незаконното му електроразпределително дружество на другарите ***. Прокуратура няма или има но си драпа щепсела.За *** е лошо да е на тъмно, не се виждат и така се плодят.
4
0
 
27
 
! Отговори
елементарно уотсън преди 10 години
До midkooако бяха законно присъединили се нямаше да включват всяка печка а щяха да икономисват и трафопоста нямаше да се претовари
3
2
 
12
 
! Отговори
Докога ??? преди 10 години
Заради крадци на електричество 309 домакинства в Самоков останаха без ток, съобщиха от ЧЕЗ."Вследствие на претоварване от незаконно присъединили се потребители към въздушна мрежа ниско напрежение на трафопост Разсадника", в град Самоков, е възникнал пожар в трансформаторния пост." - се казва в съобщение, разпространено от електроразпределителното дружество.В резултат на пожара коректни потребители са останали без електрозахранване.Огънят е изгасен, а аварийни екипи са се заели с възстановяването на съоръжението.
2
25
 
4
 
! Отговори
midkoo преди 10 години
Ако бяха "Законно присъединили се" нямаше ли да се претовари трафопоста и да се запали? Поредната тъпотия
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя ***.