Над 60 аварийни и спасителни дейности заради дъжда

В Софийско са наводнени обекти в общините Пирдоп, Златица и Чавдар
2
Над 60 аварийни и спасителни дейности заради дъжда
Снимка: БТА

От началото на денонощието до 18.00 часа пожарникарите и спасителите са извършили над 60 аварийни и спасителни действия, възникнали вследствие на интензивните валежи в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Звената на „Пожарна безопасност и защита на населението” участват в локализирането и ликвидирането на 14 произшествия.

На територията на област София са получени сигнали за наводнени обекти в общините Пирдоп, Златица и Чавдар. Всички адреси са посетени от служители на пожарната, които работят за отводняване на къщите и дворовете. Със заповеди на кмета на община Златица е обявено бедствено положение в землищата на с. Карлиево и с. Петрич.

Извършен е оглед на язовир Жековир и на две хвостохранилища в района. Създадена е необходимата организация отводнителни действия да започнат веднага след оттеглянето на придошлата река. Към момента няма данни за бедстващи и застрашени граждани. Авариен екип извършва отводнителни действия на училището в село Чавдар. Седем сигнала за наводнения са получени и на територията на община Кърджали.

Според прогнозата на НИМХ-БАН се очакват интензивни и значителни валежи, придружени от силни ветрове. Прогнозата е, че предстои повишаване на водните нива в цялата страна, по-съществени - горното течение на реките Нишава, Ерма, Видбол, Арчар, Лом, Цибрица, Огоста, Скът, Искър, Вит, Осъм, Янтра,Тунджа и Марица, както и на реките Арда, Места и Струма.

На 4 и 5 септември се очаква известно покачване и на водните количества в горното и средното течение на река Искър.

Служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” са предприели допълнителни действия за следене на водоемите на територията на цялата страна, както и на реките в областите с обявен оранжев код.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: дъждпожарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УДРИИИИИИИИИИ
1
0
 
1
 
! Отговори
докога???? преди 9 години
КОГО ЛЪЖАТ МЕН ИЛИ НАЧАЛНИКА СИ ..САМО И САМО ДА ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ.ДОБРОВОЛЕН ПРИНЦИП