Роторни снегорини борят невиждани преспи в Родопите

Над 320 снегорина работят по републиканската пътна мрежа
Обновена: 10 мар 2015 15:42 | 10 мар 2015 15:40, Красимир Ангелов
30

Снимка: Facebook/Лиляна Павлова

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова публикува на своята страница в социалната мрежа Facebook кадри от снежния ад в Рила и Родопите.

Снимките са изпратени до МРРБ от граждани, уточнява строителният министър. По думите на Павлова над 320 снегорини работят в момента по републиканската пътна мрежа.

Специални роторни снегорини пък пробиват път в Родопите, става ясно от публикуваните кадри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
20
 
! Отговори
Редник Браян преди 9 години
*** то и сега имаме армия. Малка ама има. Що не ги изкарват да ринат. И техника имат. В селските райони снегопочистването в крайна сметка се върши от кооперациите с онези големите дживотни дет си ги купуват със субсидии. При тях няма спирка.
4
2
 
35
 
! Отговори
SS преди 9 години
До zeusНищо и няма на 131-цата. Тая машина е създадена за точно такив условия. Лошото е само , че ги разпродадоха и изрязаха за скрсб.Не си мисли , че сега можеш да си купиш нещо по функционално, най - много да е с по малък разход.
3
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че тук там има останал някой 40 годишен руски роторен снегорин.
2
11
 
45
 
! Отговори
SS преди 9 години
Ех ако беше по ТОШОВО време! Щеше да са вдигнали по тревога едно 10 - 15 хиляди войника и суматия механизация, а сега гражданска защита седи с единия пръст в дупето а другия в носа и от време на време ги разменя и си вика МАЛЕ МАЛЕ кво ша прайм сега. 240 пауна седят на топло в парламента цъкат с уста и блеят на запад дааиите пааараа са пратили една женица да организира едни хора дето ни се водят ни се карат.НЯМА ВОЙСКА НЯМА ДЪРЖАВА
1
8
 
62
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Снегорина на снимката е на шасито на Зил-131, предполагам още от времето, когато дядото на Лилянка се е ползвал с привилегии на активен борец. Вместо нови коли да бяха купили малко нова техника. Защо няма изискване за фирмите, с които са сключили договори за почистване, да разполагат с такива машини?