Смут и край Димово: Пияни роми нападат младежи

Мургавите ни събратя бутали и щипали момичета
Обновена: 20 юли 2015 14:05 | 20 юли 2015 12:07,
244
Смут и край Димово: Пияни роми нападат младежи
Снимка: архив Булфото

Пияни роми нападнаха група младежи в димовското село Гара Орешец. Те дърпали и щипали момичетата, направили и опит за изнасилване. За това разказа пред "Фокус" кметският наместник на селото Костадин Филипов.

Още по темата
Той сподели, че нашествието на ромите от съседното село Медовница вече станало непоносимо.

"Снощи група наши младежи седяли и си говорели в градинката в центъра на селото. Децата са българчета, учат във Видин. Група роми, видимо в нетрезво състояние, пристигнали и започнали да нападат българските младежи. Започнали да дърпат, да щипят и да бият момичетата. Дори имало опит за изнасилване", разказа кметският наместник.

Той уведомил органите на реда и е в очакване те да пристигнат на място. "При мен дойдоха родителите на децата да се оплачат. Аз лично видях как са посинени момичетата. Подал съм оплакване до всички институции, но ми се струва, че ефект няма. Идват полицаите, съставят предупредителен протокол и си тръгват", каза Костадин Филипов.

Кметският наместник обясни и че хората от село Гара Орешец вече се страхуват дори за живота си. Те биват изнудвани от ромите да купуват стоки, които им се предлагат като отправят открити заплахи към жителите на населеното място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: Видинмладежироми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
35
 
! Отговори
иванова преди 8 години
държава и правосъдие няма! Но къде са бащите на тези момичета.
40
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата одавна е абдикирала от задълженията си по отношение поведението на тази група български граждани.Затова братя българи вземете нещата в свои ръце и не се страхувайте.Вашият страх ги прави още по-нагли и жестоки.Защитете достойнството,дома и живота си!
39
0
 
31
 
! Отговори
ако тъй ставаше преди 8 години
До Е, и какво?Браво гениално!Как може да се расъждава така?Според разсъждението Ви,заставаш на улицата,гледаш и която мома ти хареса,почваш да я задяваш,ухажваш,щипеш,смъкваш панталоните и действаш...Отвратителна работа.Пандизът е за такива любовчии...,
38
0
 
42
 
! Отговори
продължение на 48 преди 8 години
Трябва да се вземат много бързи мерки чрез законови промени. Когато има подобен случай съдя пристига на място заедно с полицията и веднага налага присъди: обществено полезен труд или по-сериозна присъда според случая. Ако това не стане скоро ДПС и *** ще подпалят България. Последиците дори не искам да си ги помислям какви ще са...
37
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турската пета колона вече прави отчаяно нагли опити да взриви етническия мир в страната. *** им помагат колкото могат. Целта е да се появят сериозни конфликти, които Ердоган да използва като оправдание, за да окупира колкото се може по-голяма територия от България. Ако някой си мисли, че Ердоган иска да откъсне само Кърджалийска област жестоко се лъже. През 70-те години турците окупираха 38% от територията на Кипър при положение че мюсюлманите бяха само 18% от населението на острова!
36
0
 
54
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Ако тия живееха в арабския свят, само се сетете как щяха да ги интегрират! Особено в Иран и СА. Демокрацията е жив майтап. Всъщност западните демокрации са си плутокрация.
35
1
 
3
 
! Отговори
дъра бъра преди 8 години
До Анонимен 38 Голямо откритие правиш,браво на теб,довечера да се почерпиш една бира,заслужил си я!
34
0
 
58
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ако в Европа ,някой направи "опит за изнасилване", отива веднага в затвора и след 24 часа има присъда! А в България, понеже е , му "съставят протоколи и си тръгват"! Позор за нашата "демокрация и съдебна система"!
33
0
 
45
 
! Отговори
да бе,да преди 8 години
Проблема не е в така наречените "роми",каквото и да означава това,проблема е в българите!Едно население,което от както се помни все някой го "освобождава" и управлява,и все чака разрешение да диша,нормално е да го мачкат!Съдбата на роба,това е!
32
0
 
41
 
! Отговори
мерки незабавно преди 8 години
Не се ли вземат мерки на момента,социалното напрежение ще нараства и не се знае кога и в кой момент ще избие на някъде.При потъване на кораба,първи напускат от първата класа,а за останалите пътници спасителни лодки няма...
31
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОРЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ДИСКРИМИНИРАНИ В БЪЛГАРИЯ!
30
0
 
74
 
! Отговори
ром1 преди 8 години
А между другото когато една нива е нападната от скакалци, фермерите дали се опитват да ги интегрират или пръскат с по-силен препарат за да има ефект ?
29
0
 
70
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
"Дори имало опит за изнасилване", разказа кметският наместник." Изкарайте ги пак дискриминирани. От Брюксел да накажат момичето, че не е пуснало
28
0
 
69
 
! Отговори
ром1 преди 8 години
Сега очаквам полицията и прокуратурата да се само сезират и да повдигнат обвинения срещу момичетата че са се дърпали. С това си непристойно поведение са унижили и накърнили чувствата на ромите, което може да предизвика дълготрайни последици върху тяхната психика. Действията на самите роми са обикновенна етническа черта и традиция, нарушаването на която ще попречи на тяхната пълноценна интеграция. Очаквам и санкции от страна на разните правозащитни организации.
27
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма държава!Има само кожодери на държавна служба.А министърката е една нещастна женица , която се чуди каква глупост да изтърси пред медиите.ОСТАВКА ДРУГАРИ ГЕРБЕРИ !
26
0
 
56
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЕДНА ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ВЕЧЕ 25Г. ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ НАСЕЛЕНИЕТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА ОТ ВЛАСТА.ЗАТОВА ВСЕКИ ДА СЕ ЗАЩИТАВА КАКТО МОЖЕ ОТ ПРЕСТЪПНИТЕ "РОМИ" КОИТО НЕ СА НИКАКВИ РОМИ,НО НИ ВМЕНЯВАТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ТАКА ДА ГИ НАРИЧАМЕ.ТЯХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СА ЕЖЕДНЕВИЕ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,НО НЕ СЕ ОПВЕСТЯВАТ УМИШЛЕНО.
25
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е заради изборите. Ромите просто вече се чувстват недосегаеми и не ги е страх от закони и полиция, защото знаят, че сто неправителствени организации са готови да ги защитават. За съжаление и правителството е клекнало пред тези НПО-та. А за най-голяма съжаление, в тези НПО-та работят българи, готови да продадат и майките си за някой лев...
24
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята на управляващите за етнически мир винаги е била ромите да се оставят на спокойствие да строят незаконно, да извършват битова престъпност безнаказано, да си правят свинщините (разни сватби, веселби и всичко от този сорт) и т.н. Такива неща винаги са били ежедневие, но преди имаше тайна забрана да се публикуват в медиите, а прокурорите знаеха, че трябва да пускат ромите, затова полицията даже не ги арестува. Управляващите само се крият от проблема и го оставят на произвола на съдбата.
23
0
 
33
 
! Отговори
един дол дренки преди 8 години
До АнонименЗа съжаление през последните 25 години в кражбите от държавата трудно се различават леви,десни,средни и други каквито има.Като народа търпи,така ще е.
22
18
 
9
 
! Отговори
NOrd преди 8 години
Все преди местни избори стават тези неща, дали пък някой не плаща на групички роми точно по това време да направят някоя провокация да се покачи напрежението и после по лесно да се манипулират хората за изборите. Вече ми е доста съмнително