Николай Неподкупния: Какъв е смисълът да взимаме пари?!

Историята на катаджия, осъдил шофьори, предлагали му подкуп
10 дек 2015 11:37,
83
Николай Неподкупния: Какъв е смисълът да взимаме пари?!
Снимка: Нова телевизия

В България е новина, ако полицай не взима подкуп. 35-годишният пътен полицай Николай Николов с прякор "Неподкупния" обаче оборва това твърдение.

Николай е спечелил този си прякор, защото е рекордьор в печеленето на дела срещу шофьори, предлагали му пари.

"Не мога да си обясня защо трябва това да е новина, при условие, че това са ми служебните задължения. Не виждам какъв е смисълът да се взимат пари", каза той пред Нова телевизия.

За Неподкупния е неприятно чувството, когато му предлагат подкуп. "Чувстваш, че се продаваш. Предлагали са ми 100 лева за нерегистрирано МПС. Докато съставях акта,извади парите и ги сложи на масата. Все едно се подиграват с тебе!", сподели полицаят.

Коментарите в интернет обаче не са в негова полза. Николай ги приема за обида, тъй като във форумите го наричат "уникат" или "неидентифицирано българско изкопаемо".

Обиден е и от отношението на съдията при последното дело, което води срещу поредния предложил му подкуп. На първа инстанция шофьорът е оправдан, защото се касае за 5 евро, а случаят е квалифициран като "маловажен" заради малката сума.

На втора инстанция вече има осъдителна присъда. Едва след намесата на окръжния прокурор на Разград, който е наблюдаващ прокурор по случая.

Николай е от хората, които обичат това, което правят, въпреки че мечтата му не е била да бъде катаджия. Не се оплаква. "Заплатата на пътен полицай е 770 лева. Достатъчно са. Който не му харесва, може да напусне", отсича той.

В районното управление в Кубрат, където работи, заради недостиг на хора пътните полицаи изпълняват и други функции като тази да задържат за незаконна сеч.

Николай и колегите му не смятат за справедлива нагласата на обществото, че пътният полицай е синоним на корупция. Те не одобряват въведените мерки след случая с подкупния катаджия Сашо Тръпков, станал известен, след като любителско видео показа как прибира 20 лева от шофьор.

"За да си пътен полицай, главното е да си човек, да си изпълняваш служебните задължения и да разбираш хората", заключи Неподкупния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Възхитен от Николай! преди 8 години
Това вече е новина. МВР трябва да си правят силен ПР точно с такива достойни хора. Омръзна ми да чета/гледам новини за това кой кого набил/убил/ограбил без да има последствия. Човекът си е свършил работата и е защитил закона. Аз го номинирам за човек на годината в България!За всички, които обиждат човека, който си е свършил работата, съжалявам ви ...
68
5
 
1
 
! Отговори
Военен министър преди 8 години
Алооо, аз съм Николай-Неподкупния. Лошите руснаци искаха да ме подкупят, предлагаха ми милиарди, но аз им отказах! Не е евроатлантическо!
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как точно се доказва подкуп пред съда? серизно питам...
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вввНе е хубаво да се обаждаш неподготвен,наистина не го познаваш!
65
2
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Бъчварова да не дреме, а да го издигне този Мъж, защото явно си върши съвестно работата !
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е ,и аз не виждам смисъл , бих ги понамалил наполовина
63
2
 
2
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
...smisalat e ..."SMISALAT NA JIVOTA"...,no obqsnen po KATadjiiski,t.e.kut,kut,kudkudqk.
62
2
 
34
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Николай, ако четеш коментарите под статията за тебе, да знаеш, че има и хора като мене където не те имат за "уникат" а за ПИЧ. А тези "са ко ша прайм" Д. Г. Д.
61
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си жив и здрав Николай и въобще да не ти пука от форумните коментатори!Така постъпва един истински и достоен мъж!Предлагащите и приемащите подкуп нямат чест и достойнство,готови са да плюят на тези ценности,готови са да продадат децата и родителите си,ако имат келипир!
60
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До АнонименТогава да видим кой ще иска да стане катаджия?!
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камера и микрофон на рамото на всеки полицай както е в щатите после ако искат да събират парички.
58
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 8 години
По какво ще познаете вземащия от невземащия полицай, в частност катаджия. По изражението на лицето, погледа, разбира се! Това е първото и най-очевидно. Аз виждам катаджии всеки ден и за съжаление те не гледат като този от снимката! Тези които виждам аз гледат нагло, арогантно, държат се със самочувствие дори и пред колегите си, пред началниците дори! Даа, това са адски наглеци, със скъпи телефони, скъпи и добре поддържани автомобили, скъпи любовници! Има ги във всеки град! Посочете ги!
57
2
 
28
 
! Отговори
Бо преди 8 години
За съжаление системата ще го изплюе като непригоден рано или късно.
56
3
 
22
 
! Отговори
sxs преди 8 години
Мястото му не е в България, камо ли в полицията...
55
2
 
4
 
! Отговори
Галю преди 8 години
До 51 Ти как може да си толкова ***, какво има общо куката с тия гадини където ни ***..т мамата
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УНИКАТ !
53
15
 
4
 
! Отговори
nepodkupen преди 8 години
Тоя вече всички го знаят в района как стават нещата. Спира някой друг жалък човечец и почва с въпросите Кво праим ся? , иска си паричките и после ги арестува за подкуп! Човека уж си трупа точки и става известен...
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПИСАЛИ СТЕ СТАТИЯТА ОТ ДАРИК САЙТА,,, СЪЩАТА Е И ТАМ,, БРАВО НА ВАС,,, ЖУРНАЛИСИТЕ,, А ЗА НИКИ МОГА ДА КАЖА, ЧЕ Е МНОГО ДОБРО МОМЧЕ, ДОБРЕ ВЪЗПИТАН, БРАВО НА НЕГО, ДА ПРОДЪЛЖАВА ВСЕ ТАКА.
51
11
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Платен и поръчков репортаж заради дестабилизацията в МВР
50
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от малкото достойни полицай. Браво, ако всички бяха, като него щяхме да живеем в истинска държава и щяхме да сме сред най-развитите в европа, но тъй като полицията, прокуратура и съда са 90% корумпирани и зависими, то следователно няма държава, защото държавата е орган създаващ правила и следящ за спазването им, а не просто понятие в небитието. Докато тези служби не работят нормално и на прилагат закона няма как да живеем в нормална държава.