Акция "Зима" - масови проверки на шофьори

След 15 ноември от "Пътна полиция" ще глобяват за летни гуми
Обновена: 31 окт 2019 16:35 | 31 окт 2019 08:00, Камелия Цветанова
41
Акция "Зима" - масови проверки на шофьори
Снимка: Pixabay

Полицията започва акция "Зима“ в цялата страна. Тя ще се проведе на три етапа – първият за безопасност на пътни превозни средства като велосипеди, такива с животинска тяга, както и мерки за безопасност на водачите.

Вторият етап ще е за пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

След 15 ноември от "Пътна полиция" ще глобяват с 50 лв. водачите, чиито гуми са с грайфер под 4 мм. Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити.

За неизправни спирачни системи, санкциите могат да достигнат до 500 лв. От СДВР са категорични, че тази година няма да има толеранс за неизправни МПС-та.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 18 Да, дано си прав, но аз не бих рискувал да снимам давам им дваисетаче и продължавам спокойно! Това са на бойко мутрите, и те са излезли за да репресират и рекетират, а не да помагат
14
2
 
15
 
! Отговори
Коце преди 4 години
На подобни заглавия им казват click bite, разликата е че в БГ обикновено става дума за платени статии .. поредна година със същия номер, заглавието едно, съдържанието е друго, разчитат на псохоза да намажат малко гумаджиите все пак и те са хора .. :)
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14 Ти май не си чул как се извиняваха министър председателя и секретара на МВР заради полицаите които задържаха фотографаИ сега фотографа съди неграмотните полицаи
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14A ti dokaji obratnoto 6tom tay
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 11Май си гледал много американска телевизия, тука по усмотрение на полицая могат да те заведат в районното и да ти съсипят деня!
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Силистра в полицията е пълно с бивши футболисти на Доростол Бяха пълни некадърници на терена , като спрат да играят и хоп , гледаш го станал полицай или пък в охранителна фирма , понеже друго не могат да вършат
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки път като ви спрат на пътя имате право да заснемете всичко на видео Вадите телефона и снимате всичко което прави катаджията Няма закон да забранява снимането на хора на обществено място Даже обратното - има закон който казва че не се изисква съгласие на хора на обществено място - Закон за авторското право и сродните му права , чл 13 ал 2 Също и Закон за МВР чл 3 т4 - Дейността на МВР се осъществява в условия на ПУБЛИчНОСТ И ОТЧЕТНОСТ
8
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек, който не е могъл да стане нищо друго освен полицай, ще проверява и контролира кадърни и способни хора, които му изкарват заплатата и изнемогват хрантутейки цялата осемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници. И това ако не е парадокс, здраве му кажи.
7
1
 
24
 
! Отговори
поправка преди 4 години
до 2Стоят на спирката след светофара на Горубяле и спрират коли в средна и бърза лента.Ако някои отзад се удари, значи няма сприрачки
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2Стоят на спирката след сфетофара на Горубяле и спрират коли в средна и бърза лента.Ако някои отзад се удари, значи няма сприрачки.
5
2
 
43
 
! Отговори
gdfgdf преди 4 години
Заглавиети ви е подвеждащо! Няма изискване за типа гуми! Има такова само за минималния грайфер на гумата!
4
15
 
7
 
! Отговори
Ники преди 4 години
4мм грайфер е почти без грайфер...
3
2
 
59
 
! Отговори
няма значение преди 4 години
Докога ще правите гръмки и лъжливи заглавия на статии. Засрамете се :След 15 ноември от "Пътна полиция" ще глобяват за летни гуми ???????????????И след това пише за под 4 мм грайфер. Демек, не за летни, а за гуми без грайфер. Нещастна журналистика!!!
2
2
 
39
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Интересно как СДВР ще контролира изправността на спирачната система и поведението на водачите спрямо хората. В КАТ не се научиха да мислят....
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!