Концесионерите на юг по морето в тежка ситуация

Северният плаж в Бургас е преобразен до неузнаваемост
15 апр 2020 10:58, Ния Христова
76

 

Притесненията за провален летен сезон заради пандемията от коронавирус са големи, но последните морски бури "изядоха" ивиците на плажовете по Южното Черноморие. 

Концесионерите ще трябва да отделят допълнителни средства, за да могат да възстановят щетите. Те настояват ресорното министрество да намали концесионните такси наполовина за сезон 2020. 
 
Има места, на които водата е стигнала почти до обектите на крайбрежната алея, а в друга част на ивицата половината плаж е отнесен. Много инвестиции и труд ще трябва да се вложат, за да може плажът да се възстанови. Според стопаните на плажа, една от причините за щетите е липсата на брегоукрепителни съоръжения. 
 
Изграждането им среща съпротива от хората заради изгребването на пясъка от морето. 
 
"Откакто имаме проблем с изграждането на дигите, тук бяхме започнали, но не я довършихме и сега виждате какво положението", каза за ефира на Bulgaria ON AIR представителят на концесионера на Южен плаж - Несебър Илиян Иванов.
 
Северният плаж в Бургас също е преобразен до неузнаваемост. Морето е придърпало пясъка и е образувало лагуни. Морските бури са отнесли и голяма част от ивицата в Крайморие.  
 
Концесионерите предлагат, докато отстраняват щетите част от концесионната сума да бъде върната от министерството на туризма. 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да се разредят хотелите и зоните с концесия, мутрите доказаха, че са пишман бизнесмени услугите им скъпи, но некачествени, а заплатите ниски или се плаща под масата за да не плащат данъци.
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не се наядоха. Само дразнят хората с техните искания. Вижте на снимките как хотелите са на брега на морето. Това е престъпление, но всички хлебят и кмета е начело.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая година няма да може да се ходи навън по почивки, ам анапук и на нашето черноморие няма да се ходи, да ме дерат тея нщастници!
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ да не е 300,поне 20-30 метра да е от морето и да има паркове между хотелите,всеки хотел да има и паркинг,както беше преди!Да не говорим за музиката,която не оставя хората на спокойствие с лумкането си и не могат да се наспят и да си отпочинат.
38
0
 
10
 
! Отговори
7895 преди 4 години
СЕГА Е МОМЕНТА БОКО ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИНА,,,СВОБОДНИ БЕЗПЛАТНИ ПЛАЖОВЕ, БЕЗ КОНЦЕСИОНЕРИ И ДРУГИ МУТРИ...300МЕТРА ОТ БРЕГА ДА СЕ РАЗЧИСТИ.....
37
0
 
17
 
! Отговори
sante_dog преди 4 години
хм, т.е. затова че нямат печалба да не си изпълняват договора или как? Ако ще връщаме и аз имам едни осигуровки дето от тях още не съм се възползвал, също и винетка си платих а съм затворен и не мога да изляза да си я ползвам... да продължаваме ли?И що за наглост е да се увеличи платената зона за да могат да са на отстояние чадърите, че да можело да са на разстояние плажуващите. А тези на свободната да ги нареди един върху друг освен? Наглост...
36
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ми по- добре не е ли така ? Че аман от кичозни заведения на плажа....по- добре по- малък плаж, без заведения.Колкото до стопанисването, ако таксата от 2 лева за чадър, и още 2 за шезлонг е стопанисване.... иначе пясъкът мръсен....
35
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотелите пречат на морето разчистете всичко на 300 метра от брега.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТе на пясъчните купчини казват "дига"
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде бе, и тези изнемогвали??? А когато не изнемогваха, а деряха кожите на туристите, май нищо не казваха, а ??? Имало щети, ами захващай лопатата и почвай да ринеш...!!!
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Откакто имаме проблем с изграждането на дигите, тук бяхме започнали, но не я довършихме и сега виждате какво положението". Какви диги в МОРЕТО, бе байно? Диги се правят в язовирите. В морето се прави ВЪЛНОЛОМ. И без да съм хидроинженер го знам това. Ама като всички сте чичовци и вуйчовци ще ходим в Гърция, кретеняци.
31
0
 
34
 
! Отговори
Супата,а преди 4 години
Ду-хай-те су-па-та! Тия"бизнесмени"ги знаем всички какви са ,така че-не ни е мъчно за тях! Тази година няма да дойдат пияните англичаните,нито грозните норвежки! И аз няма да ида,защото не искам мутренската кръчма в центъра на Приморско напр.да дъни чалга до 4 сутринта!Няма да ида и в Созопол,където ми искат 30-40 лв. на ден само за паркинг! Няма да ида и никъде другаде,където ми искат по 25-30 лв. на ден ца 2 шезлонга и чадър!Няма да ида и на Сл.бря,където за един ход дог давам 7-8 лв.Ду-хай-те
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се огради морето с една бетонна стена за да не пречи на мутрохотелиерите.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ..Никой не е казал подобно нещо...
28
1
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЯСНО СЕ ВИЖДА В ГООГЛЕ КАТО СЕ НАТИСНЕ САТЕЛИТНА КАРТА НА НЕСЕБЪР, ЧЕ ЮЖНИЯ ПЛАЖ Е СУПЕР ДЪЛБОК И , ЧЕ ЗАД ТЕЯ ХОТЕЛИ ПЯСЪКА ПРОДЪЛЖАВА!!!КМЕТОВЕТЕ ЯКО СА СЕ ОБЛАЖИЛИ КАТО СА РАЗПРОДАЛИ ТЕЗИ АПЕТИТНИ ТЕРЕНИ НАПРАВО ВЪВ ВОДАТА
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата да ги изкупи за стотинки и после да разчисти бетонът никога повече мутри на морето.
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред Нептун рушвети и мутренски номера не помагат!
25
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви подкопае солената вода и основите на хотелите и паднат,тогава ще е голямо шоу за България,щото явно няма кой да събори хотелите ,построени близо до плажа!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бетонените основи които бяха излят за тези хотели в такава близост не позволяват на водите да попиват навътре и плажа започва да бъде изяждан като единствена преграда между морето и бетона. Жалки предприемачи, жадни да пият слава и пари, но покрай тях ще изпият и много мътилка. Славата ер за Господ, а парите вече са електронни
23
1
 
22
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 4 години
КВО СЕГА....?!!!ПАРИ ЛИ ДА ИМ СЪБИРАМЕ НА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ , БЕ... ХАХАХААА...??!!!