Тревожна прогноза: Вълна от 1200 заразени на ден в следващите 3 месеца

Математическото допускане е на проф. Преслав Димитров
14 окт 2020 10:14, Петя Славова
162

Очаква ни нова вълна на COVID-19 с по 1200 новозаразени на ден. Прогнозата е на български професор и е на база научен труд по метода на Холт-Уинтърс. Тревожната тенденция е за следващите 90 дни.
Още по темата
Според научния труд на декана на стопанския факултет към Югозападния университет в Благоевград - проф. Преслав Димитров, новата COVID-19 вълна е започнала съвсем скоро. "Аз не мога да прогнозирам четвърта вълна. Аз твърдя, че е налице вълна, която започва в момента по една много проста причина, като се представят във времеви ред данните на развитие от началото на първия регистриран случай в България на 8 март", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Научният труд е на база статистика и математически допускания. Той дава прогноза за идните 3 месеца.

"Една прогноза от 900 до 1200 заразени на ден, което може да се случи след 90 дни, ако не се взимат мерки, и то мерки не на централно равнище - затваряне на икономиката, а да се даде правомощие на отделните кметства, областни управители да реагират спрямо ситуацията на място", допълва професорът.

Въпреки прогнозираното увеличаване на болните, смъртните случаи няма да се увеличат, прогнозира професорът.

На кривата ясно се вижда, че най-голямата вълна тепърва предстои. Вижда се още, че досега най-големият пик на зараза е бил през лятото, а не през пролетта, когато беше въведено извънредното положение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
4
 
! Отговори
т преди 3 години
консервативна прогноза - в реалност цифрата е поне няколко пъти по-голяма
80
4
 
5
 
! Отговори
въпрос? преди 3 години
може ли някой да ми отговори какво точно показва PCR теста, ако е положителен? Означава ли, че съм заразен с Ковид-19 или не?
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92Когато си просст за теб няма спасение както и за 80те %...........Знаете се кои сте.Всички сте в групата " От просст по-просст".
78
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е дискотеки и ресторанти да работят.Също така мачове и тенис турнири да се вихрят.Този вирус ще ви измете като народ.Скоро и с каски ще ходите ама ще е късноооо.
77
6
 
3
 
! Отговори
Мони преди 3 години
ВЧЕРА В ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ СОФИЙСКИ БОЛНИЦИ ИМАШЕ ГОЛЯМА ГРУПА ХОРА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ ОТ КОВИД. ОТ РАЗГОВОРИТЕ ИМ РАЗБРАХ ,ЧЕ ПОЧВА БРАНЕТО НА ПОРТОКАЛИ И МАСЛИНИ В ГЪРЦИЯ ,ОТАМ СА И МНОГОТО СЛУЧАИ ,А ВЕДНАГА СЕ ЗАГОВАРЯЗА ПИК
76
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас държа, че Мангъра първи ще си бие ваксина срещу вируса!
75
6
 
8
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Не няма да ги е срам като лъсне измамата! Същите ще са възмутени от лъжците и чак ще са отпред, но този път в битката с измамниците
74
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАУНИТЕ С ДОКРТТОРСКИ ДИПЛОМИ ДА МИ КАЖАТ ГРИП КОГЕ СЕ ОБЯВЯВА ЗА ЕПИДЕМИЯ???400 ДУШИ НА 10 000!!А ТУК ЗА 1000 ДУШИ НА 7 МИЛИОНА - УЖАС! НЕЩАСТНИЦИ!
73
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вирус има,ама не е толкова опасен колкото го представят.От 1 милион заразени на 800 000 им няма нищо,затова не вярват повечето.
72
5
 
7
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
92 с едно кратко изречение е казал всичко!При истинска пандемия нямаше да има нужда от десетки статии за убеждаване. Надали някой щеше да пише , че в някакво училище една паралелка е на дистанционно обучение и т.нат.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ПРОГНОЗА ТРЯБВА ДА Е ЗАГЛАВИЕТО, А ПЛАН!НО НЯМА ДА НИ МИНЕ!
70
5
 
4
 
! Отговори
Сухата Съчка Мангъра преди 3 години
А така, заразявайте се, докато сухите съчки като мен се крият.На някои от вас ще им мине, на други не, а трети ще починат, но това е цена, която съм готов да платя!
69
6
 
9
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Вярваме им?1200 лв не могат минимална заплата да направят, ама 1200 "заразени" може
68
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата игра е за да се забави,няма начин да се спре тоя вирус,той си търси организми за да се развива в тях.Никой лекар или политик не ви казва,че няма да се заразите,ако спазвате мерките, а само искат да стане плавно,защото и на тях им е ясно,че няма как да се спре,няма лекарство и няма изследвана по всички правила ваксина все още.Значи в цял свят се говори за по-плавно заразяване,по-малко да са на ден за да може да издържат болниците.Заразяването е неизбежно и все някога ще се заразите това е.
67
2
 
6
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
1200 е добро число, ако много се репчите шъ ги направим 2000
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клатят народа по безподобен и безобразен начин. Обърнете внимание, ако бройката на "новозаразените" е висока съответната мисиркова статия започва с това нещо; ако има голям брой починали "с Ковид 19", а малък заразени, на първо място са починалите; ако ли няма достатъчно стресираща информация за "новозаразени" сочат първо данни за получени резултати за "положителни тестове" (2-ри,3-ти,5-ти); ако има голям брой излекувани това никога не е на първо място, че откъде-накъде ще се насажда оптимизъм
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквато държавата, такива професорите и доцентите
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредната пипирудка дето се е продала на комунистите от сзо, ама как в сихрон с мунчев дава препоръки - да не ги затварял тиквун, ами областните управители- те да са виновни. А тука платените прасета на сзо погряват с минуси и бодро квичене, от март насам. Видяха че оня с козята брадичка не го взима никой насериозно и докараха друг продажник. Боки с джипката сега може да направи големи точки - ако разкара щаба, и ги вкара тия паникьори в затвора може да си иакзара мандата
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да са по 1000 дневно. При това изобилие от ко'види'диоти даже е малко.
62
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, тука все големи тарикати и разбирачи сте се събрали, но както е тръгнало, пак ще ви затворят. Голяма грешка беше, че ви отпуснаха каишката за лятото. Само оплескахте нещата и сега ще ядете дебелия.