Гълъб Донев: Пари в бюджета за мерки няма!

Още през март е било ясно, че е нужна актуализация на бюджета
29 май 2021 09:50, Петя Славова
338
Гълъб Донев: Пари в бюджета за мерки няма!
Снимка: БГНЕС

Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма. Това заяви пред БНТ служебният социален министър Гълъб Донев. По думите му още през март е станало ясно, че трябва да има актуализация на бюджета.

"Ще направим всичко възможно с малки преформатиране на мерките да търсим възможности за подпомагане на заетостта и бизнеса, но в същото време и да правим програма, която да подпомогне възстановяването на българския бизнес и поддържане на заетостта, така че икономиката да премине от затворено и неработещо състояние към една икономическа активност, така че да направим един плавен преход от затворено положение към работеща икономика", каза министър Донев.

Още по темата

По думите му туризмът ще бъде основният акцент в работата на правителството и всички усилия ще са насочени "към насърчаване на българския сектор, към това да бъдат привлечени повече туристи към черноморските курорти, да бъде осигурен и безопасен достъп на чужденци за туризъм по българското Черноморие".

30 000 ученици от първи до 11-ти клас ще летуват една седмица в български курорти на пълна държавна издръжка.
"С тази мярка се цели онова, което беше пропуснато в дистанционното обучение, да бъде до някаква степен наваксано в тези ученически лагери", каза Донев.

Договаря се и намаляване на цените на плажните принадлежности и ползване на безплатни такива за туристите.

 "Договорена е вече на реципрочна основа посещенията на румънски и български граждани от двете страни на границата да става без изискване за отрицателни тестове, т.е. свободно придвижване, както и връщане обратно в държавата по произход да няма карантина. Това ще облекчи в голяма степен туристопотока", каза още Донев.

Ще продължи и мярката за дофинансиране на седалките в самолетите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
3
 
17
 
! Отговори
Маргарет Тачър преди 3 години
При комунистите всичко е наред, докато свършат парите ! (Изкарани от предходното правителсто)
272
3
 
34
 
! Отговори
срам преди 3 години
Нямало пари, а щели да пращат ученици на безплатни почивки в хотелите на близките им олигарси. На всичкото отгоре, фигурантът даже каза, че и македонски ученици и студенти, щели да почиват тук, а българите ще им плащат сметката.
271
18
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До не на насПо скоро са ги отклонили за великите магистрали на бойко.
270
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали преди няколко месеца някой беше изчислил че всеки месец държавата губи по 2 милиарда само от кражби. Спрете ги и ще има пари.
269
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гълабе искай от най-скъпоплатения и нищоправещия Радеф той взема -15000лв.всеки месец и най-голямата пенсия-4000лв.нАЛИ НЯМАШЕ КОВИД,какви мерки?
268
10
 
29
 
! Отговори
не на нас преди 3 години
Тази гугутка защо не си признае че не може да се справя и да си подаде оставката, ами се пробва да ни лъже че нямало. Няма защото сте ги отклонили за купуване на изборите на 11 Юли 2021
267
18
 
14
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Те парите изчезнаха още като се хвърляха от джипката
266
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов пак е раздал захранка днес . На моменти се появяват група *** . Скоро чекмеджетата ще свършат .
265
7
 
24
 
! Отговори
дружно братя Българи преди 3 години
Да влиза Гешев да отворят гардероба на Деса дето е скрила пачките. Незабавно заповед по ГКПП да не се допуска Радев и хунтата му да напуснат страната. Да не се повтори случая с Васил Божков. Настъпва революционна ситуация.
264
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 287. А в служебния кабинет чии са кадрите бе, ***, на Минчо Христовата партия ли?
263
5
 
28
 
! Отговори
гласувай за чалга преди 3 години
При Бойко имаше. При Жан нямаше. Затова пък похарчи спестяванията на хората.Въпрос на избор. Аз се опасявам че при Слави ще има чалга на гладна диета .......
262
0
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
До 273,,275. Пич, а бе ти яко си слънчясал. Толкова лъжи на едно място не бива бе, байно, за да може поне малко да ти повярваме.
261
5
 
19
 
! Отговори
Ми, да! преди 3 години
"Още през март е било ясно, че е нужна актуализация на бюджета" _______________________ - Тогава изтече мандата на НС, а Радев искаше избори веднага! Да беше предвидил актуализация на бюджета! По-умните предлагаха избори 2 месеца по-късно! Сега оправяйте нещата другари служебни министри, слуги народни ли сте или слуги на други!
260
4
 
29
 
! Отговори
ЗА 2 СЕДМИЦИ преди 3 години
ЧЕРВЕНАТА ГАДЕВА ХУНТА ОБРА МАНДРИТЕ- ПАРДОН БЮДЖЕТА.
259
3
 
24
 
! Отговори
бкп идва преди 3 години
мандрите една по една почнаха да затварят .
258
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оппааа... да питам управляващите от ИТН и ДБ кога успяхте да сринете държавата бе? много сте бързи бе безхаберници мръсни. защо скачат цените? за това ли ви избраха хората? къде е наркомана чалгар пак ли се крие като мишка? за това ли гласуваха за вас миячите на чинии???
257
17
 
3
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
като те гледам какъв намордник си сложил измервай си се сам... няма пари за крадене, той бат Бойко ги привърши тях...
256
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали казаха, че си върнали държавата вече...т.е. вече парите само в на политбюро джобовете. Радо шишарката, ще сънува само втори мандат. Ай хоуп дъ ситуейшън ис критикъл!?
255
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха откраднали Борисов и Пеевски парите от ББР сега можеше и да има за помощи .
254
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко се държи като Тодор Живков,а говори ,че е демократ. Демократ си,защото сме в ЕС, иначе щеше да си като Лукашенко.Какво прави Пацо терасата в Испания като консул??? Като не знае испански език дори и с какво е заслужил да е дипломат, с това,че като шеф на комисията за противодействияе на корупцията имаше незаконна тераса!!! С това ли заслужи този *** да бъде назначен от Бойко Борисов за представител на България в Испания!!!!! Бойко се държи точно като Тодор Живков,но не сме 85-та година.