Предлагат голяма промяна за шофьорските изпити

GPS устройство ще задава маршрута на кандидата за книжка
7 апр 2023 14:45, Росен Стойчев
34
Предлагат голяма промяна за шофьорските изпити
Снимка: БГНЕС

Нови правила при шофьорските изпити. Предвижда се GPS устройство да задава маршрута на кандидата за шофьорска книжка по време на изпит, съобщи Нова Нюз.

Така навигацията, а не изпитващият, ще посочва къде да се управлява автомобилът, като в нея се задават 20 примерни маршрута. Курсистът с натискане на бутон избира произволно един.

Още по темата
По този начин би се елиминирала възможността на едни кандидати за книжка да се дават лесни маршрути, а на други – по-трудни.

Красимир Георгиев, председател на управителния съвет на Асоциацията за квалификация на автомобилистите, смята, че това ще редуцира договорките между инструктор и курсист за избиране на определен маршрут. "В момента на 90% курсът преминава в района, в който е изпита. Само че книжката е за цял свят, а при новата система маршрутът ще се задава съвсем произволно, хипотетично през няколко района на София. По този начин ще е много трудно да се назубрят изборните маршрути", обясни той. И допълни, че ще има увеличение на таксите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: курсшофьорипромяна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
ДОЖИВЯХ преди 1 година
До АнонименНАЙ ПОСЛЕ ИЗМИСЛЕНИТЕ СОФИЙСКИ ШОФЬОРИ ЩЕ СЕ НАУЧАТ ДА ВЗИМАТ ЛЯВ ЗАВОЙТЪПИ СМОТАНИ ШОПИ - СМОТЛЬОВЦИ, НА ПОЛОВИНАТА НЕ ИМ СЕ ПРИБИРА В КЪЩИ А ОСТАНАЛИТЕ СА ЗАБРАВИЛИ КЪДЕ ЖИВЕЯТ !!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махна ли корумпирания Красимир Костов а Георгиев та акъл даваш като почнеш от него дето дава книжки под масата че всичко *** от Белгия се при него карат ела тогава ми даваи акъл
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И допълни, че ще има увеличение на таксите.........
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С гпс без гпс виждаме ги по пътищата всичките са по таван! Големи са! освен Беемвета, Аудита и Мерцедеси другите не ги карат!
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До коментар 19: Джипиеса може да говори бе, гладък мозък! Мислете с тия глави бе...
22
0
 
5
 
! Отговори
Дръндьо преди 1 година
Няма да е зле МВР да прави проверка и дали даденият индивид има завършен осми клас, с действителна диплома. Щото гледам по пътищата има безброй индивиди от малцинствата които едвам говорят и четат на български език, а имат книжки и се движат в суперскъпи клли. Икономическа полиция и данъчните да се самосезират в най-скоро време, че нещата са изтървани много здраво... От всички *** едва ли има и 1% с взетк шофьорски изпити.
21
0
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Какво значи лесен маршрут и труден маршрут? Един шофьор би трябвало да може да мине всеки маршрут без проблеми.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък тоя Красимир Георгиев е пребил един изпитващ по време на изпит на 2.10 2022 и сега го съдят.Незнам кой му дава гласност на този човек.
19
0
 
2
 
! Отговори
gps преди 1 година
След 200 метра набиите човек ;-))
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ ВЕЧЕ ЩЕ ИСКАТ ОТ КУРСИСТИТЕ ДА ИМАТ И ПО 4 ОЧИ. ДВЕ ДА ГЛЕДАТ НАПРЕД И ДВЕ ДА ГЛЕДАТ ДЖИ ПИ ЕСА НАКЪДЕ ЩЕ ГО НАСОЧИ.
17
4
 
21
 
! Отговори
Полския тръмбеж преди 1 година
Някой да е виждал ром в учебна кола?Аз не съм а в тукашния индустан всичките замениха каруците с бусове,камиони и по 2-3 коли и си въртят бизнеса!Неграмотни но карат!
16
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
НЕНОРМАЛНИЦИ
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз когато карах курсове и инструктора ми вика: "Движи се с колоната". А аз му викам : "Та те карат със 70 на градско!". "Няма значение, като караш различно от другите, създаваш опасност от катастрофа".
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Системата и сега се маниполира . Ромовете записват средно но без да ходят . Накрая отиват само за кетапа . Това се знае от дърт ченгеджиста и герберас прокуриста и нищо не се прави . А българчета 15 години не могат да угодят на своите дърти и нагли евродушмани . Е като се знае това защо никой не прави нищо ромове ченгеджииски щерки и българчетата да получват живота си при еднакви условия . И как няма да се лее кръв ако ЕС и България искат доживотна ченгеджииска и прокурорска власт ???
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво трябва да е лесен и труден маршрут! Всички учебни коли карат със 30км макс, това смешно. Няма никаквъ шанс да се разбере може ли водача да управлява МПС или не.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 5 - ти карал ли си в сливен? тези не трябв ада ги пускат извън областта
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Дупница например има стандартни маршрути и по-леки такива, ако курсистът си плати. Така че тази промяна няма начин да мине. Инструкторите и инспекторите разчитат на тези пари.
10
2
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Те книжките направо се продават..зависи от парата!Особено на разни кифли,мутреещи се бандюги,синчета на феодали..роднини и пуцулаи!
9
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навигацията е голямо удобство! Без GPS ne тръгвам никъде. Като си спомня едно време какъв ужас беше, гледахме едни хартиени карти, мерим по едни таблици да изчислим кой е най късия маршрут от точка А до точка Б. И после по пътя постоянно си в стрес да не изпуснеш някоя табела и отбивка. Мъжа кара, жената навигатор пък тя не разбира картата. Нерви. И като се случи някъде пътя да е в ремонт няма кой да ти каже и пак почва същото упражнение отначало. Отваряш хартията и търсиш нов път. Драма.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май са, решили да, раздават книжки на неграмотните от маалата