Предлагат голяма промяна за шофьорските изпити

GPS устройство ще задава маршрута на кандидата за книжка
7 апр 2023 14:45, Росен Стойчев
34
Предлагат голяма промяна за шофьорските изпити
Снимка: БГНЕС

Нови правила при шофьорските изпити. Предвижда се GPS устройство да задава маршрута на кандидата за шофьорска книжка по време на изпит, съобщи Нова Нюз.

Така навигацията, а не изпитващият, ще посочва къде да се управлява автомобилът, като в нея се задават 20 примерни маршрута. Курсистът с натискане на бутон избира произволно един.

Още по темата
По този начин би се елиминирала възможността на едни кандидати за книжка да се дават лесни маршрути, а на други – по-трудни.

Красимир Георгиев, председател на управителния съвет на Асоциацията за квалификация на автомобилистите, смята, че това ще редуцира договорките между инструктор и курсист за избиране на определен маршрут. "В момента на 90% курсът преминава в района, в който е изпита. Само че книжката е за цял свят, а при новата система маршрутът ще се задава съвсем произволно, хипотетично през няколко района на София. По този начин ще е много трудно да се назубрят изборните маршрути", обясни той. И допълни, че ще има увеличение на таксите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: курсшофьорипромяна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георгиев научи първо Красимир Костов да работи и тогава даваи акъл за правилник че надали го знае
6
2
 
18
 
! Отговори
Потребител преди 1 година
Абсолютно трябва да е така! Имам голям опит с шпфьорските изпити (професионален шофьор съм Ц+Е) и наистина зависи до огромна степен от изпитващия, дали ще вземеш изпита или не!
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не е така.Моят изпит беше в другият край на София.В Студентски град и Дианабад.Курсовете бяха основно в центъра-НДК,Попа ,около Софийският и тн.Яко гърч.На всичките ми познати изпитът също беше в непознат квартал.София е отвратително място за шофиране има противоречащи си знаци,безумни светофари и е пълно с ненормалници с купени книжки от села и паланки.Много,много зле.Може би най лошият град за каране в Европа
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни тъпотии. Първо , когато давате книжка на един кандидат шофьор го проверете: какво е нерегулирано кръсовище, какво означават знаците, завъртян квадрат с жълто и завъртян триъгълник с червено, за какво служатт мигачите и в коя посока се върти кръговото. Пускате ги без елементарни познания и не ви пука. Тази лакомия за пари е страшна при инструкторите.
3
0
 
19
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 година
Не може да бъде. Ето къде е разковничето.А кандидата може ли да чете и пише ?
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само че с навигация си виждаш от 500+ метра де трябва да завиеш и си правиш по лесно сметка за престрояването, с което се убива може би най важния тест на изпита - реакция и вземане на решение в движение за малко време....
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам навигацията да му казва, и знаците така всички бразилци да, вземат книжки