Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само ако са им толкова големи устите ,колкото вашите , бандеровски плъхове.
128
0
 
19
 
! Отговори
Дзъ преди 4 месеца
Зеленски, престАни да плашиш гаргите - военолюбецо ли-ли-*** самовлюбен! СъсипА си държавата и хората заради безграничното ти его!
127
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аман от такива изказвания от типа Георги Димитров пред Коминтерна в началото на 30те години на миналия век,в тази наша са страна няма ли нещо по-важно от Зеленски,та денонощно се облъчваме с неговите умозаключения....
126
18
 
4
 
! Отговори
путин преди 4 месеца
е гнусен УБИЕЦ
125
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Путин нападна Украйна заради интересите на имперска русия , това не се ли брой???
124
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До ТОП НОВИНАпа, цъкни гугъл мапс и виж северна осетия на кво прилича.
123
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
... Москва продължава да пази своите територии с руско население. А Зелето ще шмърка в някое киностудио на юхоливуд, откъдето се спуска сценарият.
122
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никакво оправдание няма Путин че нападна Украйна.
121
1
 
10
 
! Отговори
Дарк преди 4 месеца
Може да впечатли само укрите и някои в Брюксел,а и у нас някои.Прави се на сладък,но не лепи.Посланието му е ясно :"По-добре е за НАТО сега да влезе във войната,докато ни има,че после ще му е трудно Прибалтика".НАТО не влезе във война заради Унгария 1956 когато руснаците имаха дузина атомни бомби,а днес са над 5000 и какво ли още не като и подводни атомни дронове,чакащи сигнал на дъното на океаните и не само.Има да чака!
120
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин нападна Украйна защото е слаб дипломат и фашист
119
2
 
14
 
! Отговори
BONZO преди 4 месеца
Що за същество е това нечистоплътно недоразумение? Изби народа си, разруши страната си заради интересите на САЩ и разбира се заради своите лични интереси. Украинци, обърнете оръжията към Киевската хунта от десетина продажници, избийте ги и спасете страната си.
118
0
 
4
 
! Отговори
я люблю Путин преди 4 месеца
На всеки 30 г България си сменя любовника ,но старата любоффф ръжда не хваща
117
0
 
2
 
! Отговори
Българомче преди 4 месеца
Аз лично нямам нищо напротив тази външна тоалетна да бъде бутната.
116
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски е като В. Левски защитава родината , проблема ви е че не ви пращат на вас долари нали българоми????
115
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕ СЕ СПИРА АКТЬОРЪТ-ПРОСЯК! До последния украинец!
114
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин нямал шанс и трябвало да нападне Украйна заради Майдана. Ами ако черноморието се пренасели със руснаци и и тук ли ще дойде да ги спасява?
113
2
 
8
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 4 месеца
Те руснаците по думите му излиза,че са номади,които само ловуват и се местят за нова плячка след като изтрепят тази по техните земи.Голям визионер го дава,но историята друго казва и то е,че всичките завоевания на Русия са следствие от нечие нападение над нея,а на победителя се полага дар.Ако Хитлер не бе ги нападнал Прибалтика никога нямаше да е част от Русия,нито Източна Европа неин сателит.Полша два века отнесе заради прусаците,фините заради шведите,а на Балканите намазахме.
112
4
 
1
 
! Отговори
до Христо преди 4 месеца
Ицка , защо не отидеш да целунеш путин по плешивата кратуна???
111
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той и Хитлер е нападнал Чехословакия под същия предлог като вашия любимец великото бункерно жуже.
110
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 122 "Украинците ще се печат по плажовете на издръжка на европейците и други ще се бият..." - браво на урките Дано има мобилизация на про'с'таците у нас, 80995 гласували за ЕС и НАТО!