Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете

Остава силно търсенето и на необзаведени апартаменти
15 май 2024 11:08, Анисия Иванова
202
Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете
Снимка: БГНЕС

Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си с луксозна къща, разказаха брокери на имоти. Голямо е търсенето на къщи от редови тип, при които няколко еднакви къщи са в един комплекс, но имат отделно дворно място.

Заради търсенето на такива имоти, в районите около София строят къщи с много големи дворни пространства. Тези имоти не са евтини, но за сметка на това са луксозни. Хората винаги искат да живеят в по-хубав и по-просторен дом.

Тези, които вече имат голям апартамент, преценяват възможността да се пренесат в къща с двор. Къщата има редица предимства – място където да играят децата, през лятото в двора може да бъде поставен басейн. Всичко това прави къщите привлекателни за хората с добри финансови възможности.

Най-голямо е търсенето на къщи на 20-30 километра от София и другите големи градове в страната. Така собствениците на имота имат бърз достъп до големия град и не се лишават от удобствата в него, пише "Труд".

Има търсене и на така наречените “умни къщи”, особено от страна на хора в сектора на информационните технологии. Смарт къщите са нещо, което малко клиенти могат да си позволят, но за което брокерите получават все повече запитвания - особено от хора от IT сектора.

Има купувачи, които работят в големи международни компании и държат на това къщата им е да е “умна”, да има добра изолация, добра комуникация, собствен източник на електроенергия, термопомпа, и т.н. Всичко това изисква по-голяма първоначална инвестиция, но след това разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото са по-малки. Освен това „умните“ къщи предлагат по-голямо удобство, защото например не се налага носенето на дърва за печката през зимата.

Остава силно търсенето на необзаведени апартаменти, които собствениците могат да обзаведат по свой вкус. Често купувачите искат апартаментите да са завършени “до ключ”. Това означава, че имат настилки, шпакловка, замазка, боя и т.н. Новият собственик трябва само да обзаведе дома си.

Има търсене и на напълно готови и обзаведени жилища. Но такива апартаменти купуват предимно с инвестиционна цел. Когато човек купува дом за живеене, най-често иска да наложи своя собствен стил. На пазара има и обзаведени апартаменти, в които мебелите са избрани от дизайнери, и където човек веднага може да се нанесе без никакви съществени размествания. Но цените на тези имоти са доста високи, отчитат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
2
 
! Отговори
До Мухахата преди 3 месеца
,, Школо", български продукт!
105
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Супер лукс, като на снимката?
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледам, че се коментира и сигурността. Защо мислите, че в апартамент няма да влязат и да ви нападнат? Има достатъчно примери. Не ги спират нито заключени входове, нито камери.
103
0
 
10
 
! Отговори
парите са в крадците преди 3 месеца
Има крадци с няколко имоти застроени.
102
4
 
9
 
! Отговори
до 111 преди 3 месеца
2 000 000 000 лева, да 2 Милиарда лева дадени за Електронно Правителство и то само докато ЦвЦв и ББ бяха директно отговорни за Проекта - няма нищо, ето това е Българското ИТ - едно големо крадене на Народни Пари и между наши хора! обаче, за това не питат Мисирките - 10ки Милиарди ги няма, ама и Електронно Правителство няма и това е само 1 проект, а такива са 100ци, ако не и хиляди!!
101
7
 
18
 
! Отговори
Муахаха преди 3 месеца
Кои са тия ИТ бе, къде са, къде са Българските ИТ Продукти - къде е Българският Майкрософт, къде е Българският Епъл, къде е Българският Хуавей, Сиаоми и т.н.
100
25
 
3
 
! Отговори
до 103 преди 3 месеца
Докарвам си далеч над 10 000лв. месечно. По толкова на седмица кажи-речи. 1500 евро рейт от клиент за цял работен ден. За един клиент съм уж по цял ден, за другите 3- по час, два- според зависи. Реално не повече от 3-4 часа на ден. Сладка е работата на външния консултант ;) Фрийлансва си на няколко места без знанието на останалите. Отделно сума ти занимания имам и пасивен доход, както и 2 малки бизнеса. Имам и приятели, които докарват 20 пъти повече от мен. Има ли желание, има и начин.
99
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Буквално влизам вкъщи и виждам съседът, англичанин, си е извикал майстор ВиК. Изумително е, че майсторът е британец :) Това се случва, мили хора, в България. Никой не търси набедени майстори :) Всички им научихме тарикатските номера и се спасяваме кой как може :) А и има вече роботи за немалка част от ниско квалифицирания труд :) ИТ-тата ни ги програмират :)
98
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво село бе хора? Искаме да сме до мола, до хората, до сервиза, до аптеката..... Ако искахме на село, щяхме да отидем на село в Германия или в друга нормална държава. Има села в Испания и в Италия, които предлагат на гражданите на ЕС настаняване, защото са обезлюдени. Пращат ни на село в България, ама къщите за гости се строиха от герберасти, бесепари и депесари с европари без една дума да излезе в медиите.
97
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 102 Не във всички села няма канализация. Ето примерно преди 10 години прекараха канализация по главния път в моето село. Аз живея на главния път. Само че този път преди да прекарат канализацията беше гладък като писта, сега има една бразда отгоре до долу която е напукана- там където са тръбите и пропаднала. Оставиха си ръцете "строителите". И няма кой да съди фирмата за това.
96
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига реклами. Тия измислени истории са само за глътнишарани!
95
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И ние сме от хората, купили хубава луксозна съвременна къща до големия град за вила. Хубаво де, ама вече не е вила, ами основно жилище поне, докато малките станат 1ви клас. Има си детска градина, има лекари, няма малцинствени групи и всичко живо откъм новодомци са млади симпатични хора с дечица. Селото се съживява и вместо да се радвате как топ платци на данъци инвестират в родината си, вие грозно злобеете. Не народ, а м*рша!
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 87 - все елементарни неща, но изглеждащи добре, браво. И пак ти повтарям - ти си 1 на 10,000 другите не знаят на кой свят се намират. Ти пак можеш да вдигнеш чувала със саморазливната. Ходи да си видиш колегите дето не могат да качат 1 етаж с 25 кила на рамо. Не мисли, че не знам кой-колко взима. Както казах броя им стотинките до последната. :D Виж и двамата лежим, разликата е, че аз преядох и сега си лягам да спя, а ти си вързан за компа до довечера. Лека, брат, радвам се, че можеш!
93
2
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 3 месеца
До до 86Това, дето го пушиш, яко те друса.1500 на клиент, за 4 часа, ама месечно. Та ако имаш 3-4 клиенти, си докарваш 10 000 лева на месец. И си пафкаш от якото.
92
5
 
20
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 месеца
Да си купиш апартамент в панелен блок без паркомясто със съседи отгоре,отдолу и отстрани,с асансьор и т.н. ," екстри" си е малоумие.Още по зле е във 15 етажен блок примерно.Единствен недостатък на селските къщи с двор поне два декара е,че трябва да се коси трева,да се пръска асмички,да се окопаят цветята и липсата на канализация.Инак,като горд селянин ям чиста храна и ходя на града по *** в разни апартаменти.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 98 Той и Слави Трифонов е сам, но живее в 5 етажна негова къща.
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 96 Е как няма ломоти всеки ден за складове, като той самият е склададжия за 1200 лева на месец. :)))
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В голямото гето вече и куче да вържеш, няма да живее...
88
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За какво ти е по-голяма къщурка като тази на снимката ако сте само ти и жена ти? Стигат ти 3 стаи малка кухня ,малка спалня и малък хол и вътрешни баня и тоалетна. Гледам каминка си направил човека под сушина. Беседка може да има...Кво ти трябва повече.
87
1
 
7
 
! Отговори
морски преди 3 месеца
Сезона почна добре. Ден година храни ли?! Ще се види на късна есен...