Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете

Остава силно търсенето и на необзаведени апартаменти
15 май 2024 11:08, Анисия Иванова
202
Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете
Снимка: БГНЕС

Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си с луксозна къща, разказаха брокери на имоти. Голямо е търсенето на къщи от редови тип, при които няколко еднакви къщи са в един комплекс, но имат отделно дворно място.

Заради търсенето на такива имоти, в районите около София строят къщи с много големи дворни пространства. Тези имоти не са евтини, но за сметка на това са луксозни. Хората винаги искат да живеят в по-хубав и по-просторен дом.

Тези, които вече имат голям апартамент, преценяват възможността да се пренесат в къща с двор. Къщата има редица предимства – място където да играят децата, през лятото в двора може да бъде поставен басейн. Всичко това прави къщите привлекателни за хората с добри финансови възможности.

Най-голямо е търсенето на къщи на 20-30 километра от София и другите големи градове в страната. Така собствениците на имота имат бърз достъп до големия град и не се лишават от удобствата в него, пише "Труд".

Има търсене и на така наречените “умни къщи”, особено от страна на хора в сектора на информационните технологии. Смарт къщите са нещо, което малко клиенти могат да си позволят, но за което брокерите получават все повече запитвания - особено от хора от IT сектора.

Има купувачи, които работят в големи международни компании и държат на това къщата им е да е “умна”, да има добра изолация, добра комуникация, собствен източник на електроенергия, термопомпа, и т.н. Всичко това изисква по-голяма първоначална инвестиция, но след това разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото са по-малки. Освен това „умните“ къщи предлагат по-голямо удобство, защото например не се налага носенето на дърва за печката през зимата.

Остава силно търсенето на необзаведени апартаменти, които собствениците могат да обзаведат по свой вкус. Често купувачите искат апартаментите да са завършени “до ключ”. Това означава, че имат настилки, шпакловка, замазка, боя и т.н. Новият собственик трябва само да обзаведе дома си.

Има търсене и на напълно готови и обзаведени жилища. Но такива апартаменти купуват предимно с инвестиционна цел. Когато човек купува дом за живеене, най-често иска да наложи своя собствен стил. На пазара има и обзаведени апартаменти, в които мебелите са избрани от дизайнери, и където човек веднага може да се нанесе без никакви съществени размествания. Но цените на тези имоти са доста високи, отчитат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Купих малък терен , вкарах го в регулация , излях бетонен фундамет , вдигнах 65 кв.м сглобяема къща .Мислих , че си я правя само за лятото , но се оказа че и през зимата става за живеене .Това се оказа отличен вариант за мен .
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 134 Нерде Ямбол, нерде Копенхаген :)
124
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Около големите градове, докато в задръстванията си стигнеш до къщата и то станало време за лягане." И аз таки си мислех. Живеех в натоварен квартал в Копенхаген, на 2.5 км от центъра и всеки ден си знаех, че едно 25 минути ми отнема, да отида до центъра. После се преместих на 12 км и ... ами пич с влака ми отнемаш 18 минути, да стигна до същата локация. Хората с коли минаваха за 8, за се влизаеш директно в централен булевард. Така че, не винаги е отлкова лошо. Тествйа го пробво, преди да вземеш
123
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След развитието на технологиите не е проблем човек да си купи къща на село и от там да работи.Поне ще се наслаждава на чист въздух,тишина и свобода.Ако има тази възможност.Виждал съм в чужбина много красиви села с луксозни къщи,а защо не и у нас?
122
1
 
11
 
! Отговори
до 130 преди 3 месеца
На 10км от София имаш всички недостатъци на големия град и селото, без нито едно от предимствата им. Идеалният вариант е имот в града за всеки случай и къща с просторен двор на изолирано място, в която да си живееш.
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"коментира се как изглеждала къщата на снимката. Ами най-ценното на къщата е, че нямаш общи стени и инсталации със съседите и имаш двор, каквото и да е състоянието и размерът на къщата" - В статията се говори за луксозни жилища. Тая къща на снимката еедна идеа по-ногер от кирпичена къща, което си беше н аръба на мизерията преди време.
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 122 Към днешна дата "повечето нормални хора" трудно могат да си позволят луксозна къща на 10 километра от София. А дори и в този 10-км диапазон масово са на септични ями. Балкански лукс :/ Познати си взеха къща в Калотина с идеята да прекарват там уикендите и се започна - ремонти на покрив, стаи, двор, влагат всяка стотинка и не остава време и пари за почивка някъде. Режим на водата. Съседите недобронамерено-любопитни. СОТ и решетки, ясно защо. Бъхтят в градината нон-стоп. Някакъв ад е.
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къщата на снимката е напълно достатъчна за двучленно семейство да поддържа най-високо качество на живот. Няма апартамент дори и в Манхатън, който може да се сравни по това с нея.
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Що бе, беснееш, че бачкотиш за 5к в склада, барабар с нощните и извънредния труд ли? Твой си избор." - Нестно, някога казвал ли си го това на живо пред хора?
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Селяните си мечтаят за апартаменти,а гражданите за къщи.Не е лошо да се разменят и всеки да получи каквото иска.Най-добре е да имате и двете,стига да можете да си го позволите.
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Единствен недостатък на селските къщи с двор поне два декара е,че трябва да се коси трева,да се пръска асмички,да се окопаят цветята" - Споко! От Бат Сали научих трика - яко бетон навсякъде, чат пат иголисни дръвчета на места, остнаалото шадраванчета и изкусвтен райграс! ЧИИИИИСТА работа!
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"1500 евро рейт от клиент за цял работен ден. За един клиент съм уж по цял ден, за другите 3- по час, два- според зависи." - Тотален BS (така казвам, че да ме разбереш, с контемпъръри сленга си).
114
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно след първоначалния ковид ентусиазъм има отлив от селските къщи и брокерите гледат да прилъжат някого. Нито читава инфраструктура, нито добри условия в самите села, нито "луксозни" къщи за под милион евро. Опцията за горната средна класа са редовите къщи в затворени комплекси, но то това си е като градски блок, ама полегнал на една страна. Категорично съм пас.
113
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като тази на снимката ли?За да я превърнеш в луксозна,трябва да продадеш два апартамента.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Лично аз се изприщвам при мисълта, че може да живея в селце, където единственото развлечение са клюките и пиянството" - Говри се за къщи "край" София, което повечето нормални хора го рабират на до 10 км извън рамките на града, а не говорим за някое село, дето счита Широка Лъка за "голямо населено място".
111
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мегаполисите винаги са били гета за спане на работническата класа. Никой нормален, който може да си позволи, не би живял доброволно в такава клоака. Живее се в предградията и на места, където от къщата на съседа има един изстрел разстояние. Всичко друго е компромис.
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
-"2 000 000 000 лева, да 2 Милиарда лева дадени за Електронно Правителство и то само докато ЦвЦв и ББ бяха директно отговорни за Проекта - няма нищо, ето това е Българското ИТ " - Защо не дадоха проекта на фирма, която не на някой "другар" или ГЕРБ-аджия? А да, сетих се - защото нямаше да има тая кражба. Преди да мерзавиш със словата си, добре е да помислиш, какво казваш.
109
3
 
3
 
! Отговори
Айтозлия преди 3 месеца
Аз вече направих това! Продадох апартамента си в Айтос, доплатих и си купих апартамент в Бургас до морето, луксозен с ново строителство. На старите блокове вече им минава годността, даже и да са санирани...
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възможно е хората от панелните комплекси да предпочетат къща на село, но в София все още има прекрасни малки кооперации от 40-те с по 7-8 апартамента и с потънали в зеленина големи задни дворове. Лично аз се изприщвам при мисълта, че може да живея в селце, където единственото развлечение са клюките и пиянството, а набезите на едни същества са постоянни. Да не говорим, че къщата действително изисква постоянни грижи. С цветята и храстите в нашия двор едва се справям, та що остава за селски двор.
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Муахаха, кон с капаци си и го доказа точно с един коментар. Преди да пишеш вземи да почетеш малко и ела пак си задай въпроса :)