Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете

Остава силно търсенето и на необзаведени апартаменти
15 май 2024 11:08, Анисия Иванова
202
Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете
Снимка: БГНЕС

Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си с луксозна къща, разказаха брокери на имоти. Голямо е търсенето на къщи от редови тип, при които няколко еднакви къщи са в един комплекс, но имат отделно дворно място.

Заради търсенето на такива имоти, в районите около София строят къщи с много големи дворни пространства. Тези имоти не са евтини, но за сметка на това са луксозни. Хората винаги искат да живеят в по-хубав и по-просторен дом.

Тези, които вече имат голям апартамент, преценяват възможността да се пренесат в къща с двор. Къщата има редица предимства – място където да играят децата, през лятото в двора може да бъде поставен басейн. Всичко това прави къщите привлекателни за хората с добри финансови възможности.

Най-голямо е търсенето на къщи на 20-30 километра от София и другите големи градове в страната. Така собствениците на имота имат бърз достъп до големия град и не се лишават от удобствата в него, пише "Труд".

Има търсене и на така наречените “умни къщи”, особено от страна на хора в сектора на информационните технологии. Смарт къщите са нещо, което малко клиенти могат да си позволят, но за което брокерите получават все повече запитвания - особено от хора от IT сектора.

Има купувачи, които работят в големи международни компании и държат на това къщата им е да е “умна”, да има добра изолация, добра комуникация, собствен източник на електроенергия, термопомпа, и т.н. Всичко това изисква по-голяма първоначална инвестиция, но след това разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото са по-малки. Освен това „умните“ къщи предлагат по-голямо удобство, защото например не се налага носенето на дърва за печката през зимата.

Остава силно търсенето на необзаведени апартаменти, които собствениците могат да обзаведат по свой вкус. Често купувачите искат апартаментите да са завършени “до ключ”. Това означава, че имат настилки, шпакловка, замазка, боя и т.н. Новият собственик трябва само да обзаведе дома си.

Има търсене и на напълно готови и обзаведени жилища. Но такива апартаменти купуват предимно с инвестиционна цел. Когато човек купува дом за живеене, най-често иска да наложи своя собствен стил. На пазара има и обзаведени апартаменти, в които мебелите са избрани от дизайнери, и където човек веднага може да се нанесе без никакви съществени размествания. Но цените на тези имоти са доста високи, отчитат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
9
 
! Отговори
До 93 преди 4 месеца
Всеки ден ломотиш за складове бе.
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 84, не можеш и 1/20 от професиите в регистъра :) Просто си кон с капаци и не осъзнаваш колко ти е ниско нивото. Има си и название на това състояние. Да видим дали ще се сетиш :)
84
7
 
8
 
! Отговори
преди 4 месеца
Хубаво е да уточните, че имоти и къщи има тук при мен в Сидни Австралия. В БГ има фавели и кибуци на цени по високи от Валенсия. Знам защото съм живял там и следя пазара и мисля да си купя там
83
12
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 4 месеца
Що бе, беснееш, че бачкотиш за 5к в склада, барабар с нощните и извънредния труд ли? Твой си избор.
82
2
 
6
 
! Отговори
До 91 преди 4 месеца
Трябва да ви вземат клавиатурите в заведението
81
19
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 4 месеца
Само да вметна като ИТ специалист какво получавам аз. Петък не работя. Понеделник до четв по 4 часа таван за пред клиента 8 часа, разбира се. 1500 евро рейт на ден с 10% данък. Работя за 4ма клиенти. Около 3000 евро на работен ден цял. Смятай си :) А 4-5-8 бона взимахме преди 10 години. Имам приятели в секора изкарват по 2-3м лв. на година след данъци.
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 87 Продължавай с фантазиите, пишман майсторе!
79
7
 
9
 
! Отговори
До 87 преди 4 месеца
Личи си че си общ работник в строителството
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А дори треторазряден чалга певец взима поне 800-1000 лева на час пеене, пардон грачене. После защо учителките стават певици и инфлуенсърки в онли фенса.
77
7
 
12
 
! Отговори
от 77 преди 4 месеца
Да продължа с малко детайли един програмист какво прави в къща на шпакловка и замазка. Саморазливна за пода. Лепен дъбов под. Стъклотапети и боя + акустични панели на места. Рисувани стени, декоративни мазилки. Хидроизолация на терасите и декинг. Широкоформатни плочки в баните. Без лайсни по ъглите- всичко се реже под ъгъл. Айде преди широкоформатните тренирахме на другите 2 бани. Монтаж на всякаква санитария и мебели. Работа с мини багер, взет под наем. Да продължавам ли, майстори? :)
76
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 77 - ти не даваш, ама заплатата дето я взимах докато висях с джава в офиса сега я взимам за 4 дни лепене на плочки. Ти си 1 на 10,000 българина, другите немогат да си обърнат прозореца и им взимам 500лв за 2 часа работа. Вземи се преквалифицирай та да разбереш кви огризки взимат IT-тата. 80% висят като мумии по домовете си, за 4-5-8 бона, а аз минавам с 1 момче и за 4 дни му правим банята и му изтръскваме джобовете до дъно.
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако не си ИТ, на хранилка на държавна службица или политик наистина по-добре в чужбина.
74
2
 
1
 
! Отговори
До 82 преди 4 месеца
Каквато и да е. Изключвайки например хирургия.
73
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Живея в апартамент, но и къща имам. Не харесвам къщи. Нито луксозни, нито нелуксозни. Една прашинка възможност за избор да имам - НЕ бих предпочел къща пред апартамент.
72
1
 
1
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 4 месеца
До 80, каза човекът, който дори не знае каква е професията на 77ми ;)
71
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Изток цените вече са по 3000 евро на квадрат и то за пълни соц коптори. На какво отгоре, хубаво има парк наблизо, но това не стига. Един мръсен квартал е с ужасен въздух, защото е заобиколен все от огромни шосета.
70
2
 
2
 
! Отговори
До 77 преди 4 месеца
Всеки може да върши твоята професия
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 77, много точно описание на текущото състояние на ниско квалифицирания труд :) Абсолютно на същото мнение съм!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Да работят по 24 часа и да са мнооогооо успели щом им е кеф. Мен тия неща не ме вълнуват. Трябват ми за ракиика, салата и месо. " - айде наздраве!
67
4
 
20
 
! Отговори
до 70 преди 4 месеца
Ъъъ, дори ЖЕНА ми лепи плочки... Слез на земята! "Майсторите" свършиха. "Майсторският труд" е неквалифициран и ми е ХОБИ. А великият майстор и 1000 живота да живее не може да върши моята ПРОФЕСИЯ. Хоби са ми- ВиК, електро, плочки, боядисване, зидане, шпакловане. Само инструментите Фестуул в работилницата ми струват повече от тези на най-прехваления пияндурник "майстор". Пари за майстори не давам, защото не са майстори, а нищоможещи бездарници.