Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете

Остава силно търсенето и на необзаведени апартаменти
15 май 2024 11:08, Анисия Иванова
202
Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете
Снимка: БГНЕС

Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си с луксозна къща, разказаха брокери на имоти. Голямо е търсенето на къщи от редови тип, при които няколко еднакви къщи са в един комплекс, но имат отделно дворно място.

Заради търсенето на такива имоти, в районите около София строят къщи с много големи дворни пространства. Тези имоти не са евтини, но за сметка на това са луксозни. Хората винаги искат да живеят в по-хубав и по-просторен дом.

Тези, които вече имат голям апартамент, преценяват възможността да се пренесат в къща с двор. Къщата има редица предимства – място където да играят децата, през лятото в двора може да бъде поставен басейн. Всичко това прави къщите привлекателни за хората с добри финансови възможности.

Най-голямо е търсенето на къщи на 20-30 километра от София и другите големи градове в страната. Така собствениците на имота имат бърз достъп до големия град и не се лишават от удобствата в него, пише "Труд".

Има търсене и на така наречените “умни къщи”, особено от страна на хора в сектора на информационните технологии. Смарт къщите са нещо, което малко клиенти могат да си позволят, но за което брокерите получават все повече запитвания - особено от хора от IT сектора.

Има купувачи, които работят в големи международни компании и държат на това къщата им е да е “умна”, да има добра изолация, добра комуникация, собствен източник на електроенергия, термопомпа, и т.н. Всичко това изисква по-голяма първоначална инвестиция, но след това разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото са по-малки. Освен това „умните“ къщи предлагат по-голямо удобство, защото например не се налага носенето на дърва за печката през зимата.

Остава силно търсенето на необзаведени апартаменти, които собствениците могат да обзаведат по свой вкус. Често купувачите искат апартаментите да са завършени “до ключ”. Това означава, че имат настилки, шпакловка, замазка, боя и т.н. Новият собственик трябва само да обзаведе дома си.

Има търсене и на напълно готови и обзаведени жилища. Но такива апартаменти купуват предимно с инвестиционна цел. Когато човек купува дом за живеене, най-често иска да наложи своя собствен стил. На пазара има и обзаведени апартаменти, в които мебелите са избрани от дизайнери, и където човек веднага може да се нанесе без никакви съществени размествания. Но цените на тези имоти са доста високи, отчитат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
12
 
! Отговори
до 52 преди 4 месеца
Както аз обичам да казвам- "положителните страни на КОВИД". Забравихме за офисите (не че преди съм ходел повече от 2-3 пъти месечно де), върнахме офис площите, парите от тях отидоха за служителите. Фрийланс и Б2Б работата разцъфна, свободно си работя от село за клиенти във Швейцария през моя си компания със швейцарски рейт. Светът не е това, което беше и най-ценното днес е да имаш КЪЩА И ЗЕМЯ. Енергийно независим си с ФЕЦ и хранително независим със земята. Феодал.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Моя работодател има поне 5 милиона. Само аудито му струва 200 бона. И той вместо да си купи хубава къща се наврял да живее в тристаен апартамент. Иначе мозъка се оплаква че комшиите му постоянно готвели и миришело на лук в апартамента му. Акъл бе!
44
2
 
14
 
! Отговори
до 51 преди 4 месеца
Айде сега! Райграс и рози... Да, имам тревна смеска спортна, но имам японски кленове колекция (някои са на повече от 40 години), сукуленти поне 40 вида, всякакви видове топирани форми иглолистни- лъжекипариси, туи, хвойни. Какви ли не храстчета и цъфтящи. Върби, брези, явори. Над 130 вида имам в градината си. И 2 оранжерии за зеленчуци. Нищо скъпо няма, прав си. Само желание да има човек. На мен ми е хоби. Децата и те се радват много, особено ако говорим за поливане.
43
5
 
3
 
! Отговори
,цацар преди 4 месеца
"Умна" къща се прави за 1000 лева
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Покрай всички тези локдауни масово всичко живо работи дистанционно. Ако полага квалифициран труд, разбира се. Най-очакваната и нормална тенденция е заможните да си купят къщи до града, за да избягат. И наистина се случи. Не само у нас- това е тенденция в цяла Европа. А определена група хора злобее, това е ясно защо е. Ще дам пример- преди 3 години взехме къща на 30км от София. До една до нас къщите се продадоха на млади хора за месеци. Толкова е живо и прекрасно. Но си трябва и имот в града- да.
41
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 47 Ами 90 % от заможните хора които живеят в къщи двора им е засят с райграс и рози. Не прекопават двора че да сеят зеленчуци и плодове. Кое им е скъпото за поддръжката? Имат си някой хамак, някоя беседка в двора и толкова.
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Около големите градове, докато в задръстванията си стигнеш до къщата и то станало време за лягане. Много красиви изглеждат, но за мен трябва да имаш възможност за градинар и чистачка, иначе тая отрепия - не мерси! В крайна сметка за да се насладиш на всички екстри по къщата, трябва да ти остава време за това, а не да се убиваш от работа постоянно, както е в повечето случаи.
39
11
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 4 месеца
Бачкаторските мъдрости ги запази за себе си, злобар.
38
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пускам 1 ап. в СФ под наем и пазя 1 празен, а живея в на прабаба ми 4стайния апартамента в Казанлък и двуетажна вила в Розово. Капитализма се оказа много лежерен. Никой не те закача за нищо, бачкаш си когато не те мързи, останалото време с приятели насам-натам, абе кеф. Добре, че България се изпразни, сега 50-60% от народа сме с по 4-5 жилища и вили да можем да си избираме къде да живеем според сезона, според температурата, според посока и етаж слънце/сянка, сенчест/слънчев. България над всичко!
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-приятно се живее в къща с двор, спор няма - свобода и независимост, лично пространство. НО! освен, ако наистина нямаш доста високи доходи, с които да плащаш за поддръжка на къщата и най-вече двора, тогава е валидно следното - "къща(с двор) - цял живот работа".
36
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имам къща на село, вътре е с всички удобства, интернет, сателитна телевизия. За последната година съм спал там 2 пъти. Стига с тези селски идилии. Хубаво, че е кучето ми, поне имам ангажимент, иначе изибщо нямаше да стъпвам по 2 седмици.
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След като ме нападнаха трима гербаджии с маски през нощта преди седем години, се преместих в блок. Имам късмет, че не убих гербаджийските прасета, защото щяха да ме вкарат в затвора. Не си купувайте къща в държава, управлявана от мафия или в държава с роми. Ще ви нападнат с маски до като спите и никой няма да ви помогне. Чак когато умре Бойко Борисов ще има смисъл от България
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това, на снимката, ли е "луксозната къща"? Понеже така изглеждат и луксозните апартаменти и квартали у нас и особено в София - помийNи ями, за които хкрадец - собственик иска милиони и сега е кахърен, че ще си останат вечно негови, та като за последно плаща за реклама на този пазар - белким успее да прилъже купувач в последниямиг преди тоталния разпад.
33
12
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 4 месеца
Дали съм безработен не знам, но на ден правя, колкото бачкотещ бачкер, като тебе, бедна и злобна душица, на 2-3 месеца. Гаранция :)
32
11
 
7
 
! Отговори
до 37 преди 4 месеца
Имаш съборетина в евтинджос село с роми до София. Там не бих живял и аз, факт. Хитрите програмисти живеем в луксозните селца до града в полите на Витоша или посока сръбската граница. Там роми няма и всичко е уредено.
31
2
 
21
 
! Отговори
baby shark преди 4 месеца
Много ми е интересно тия умни хора с възможности, като отидат на 30-50км от софия в къща и като детето им трябва ежедневно да ходи на ясла или градина или недай си Боже да ти се наложи да отидеш до болница, как ще реагират.
30
3
 
13
 
! Отговори
до 27 преди 4 месеца
Някой бая ти беснее с фейк минуси, полудял от яд, че продал на баба си нивите. Ама кат' си прав, си прав. Фактите са, че масовката от прованса, продаде нивите да си купи БМВ. Сега място не си намират от яд.
29
20
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 4 месеца
ИТ-тата това правим :) Изкупуваме наред земеделски земи и хубави къщи в готините планински селца. Аз, лично, давам работа на 12 души и то доста сносни заплати за селото. На градинарите, които се грижат хем за градината ми, хем за зеленчуковите и плодовите насъждения- 2800 нето, всичко по закон + къща, в която да живеят безплатно. Кеф цена няма!
28
3
 
11
 
! Отговори
А между другото, преди 4 месеца
АйТи-тата да се населят в обезлюдените села. Така ще използват високите си заплати, за да развият инфраструктурата, ще се отворят и работни места по тия села за част училища и детски градини, поликлиники, фермери и т.н. Мислете в тая насока.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 31 Много ме съмнява. Кажи кое ти е селото?