Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете

Остава силно търсенето и на необзаведени апартаменти
15 май 2024 11:08, Анисия Иванова
202
Сменят апартамент с луксозна къща, най-голямо е търсенето около София и градовете
Снимка: БГНЕС

Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си с луксозна къща, разказаха брокери на имоти. Голямо е търсенето на къщи от редови тип, при които няколко еднакви къщи са в един комплекс, но имат отделно дворно място.

Заради търсенето на такива имоти, в районите около София строят къщи с много големи дворни пространства. Тези имоти не са евтини, но за сметка на това са луксозни. Хората винаги искат да живеят в по-хубав и по-просторен дом.

Тези, които вече имат голям апартамент, преценяват възможността да се пренесат в къща с двор. Къщата има редица предимства – място където да играят децата, през лятото в двора може да бъде поставен басейн. Всичко това прави къщите привлекателни за хората с добри финансови възможности.

Най-голямо е търсенето на къщи на 20-30 километра от София и другите големи градове в страната. Така собствениците на имота имат бърз достъп до големия град и не се лишават от удобствата в него, пише "Труд".

Има търсене и на така наречените “умни къщи”, особено от страна на хора в сектора на информационните технологии. Смарт къщите са нещо, което малко клиенти могат да си позволят, но за което брокерите получават все повече запитвания - особено от хора от IT сектора.

Има купувачи, които работят в големи международни компании и държат на това къщата им е да е “умна”, да има добра изолация, добра комуникация, собствен източник на електроенергия, термопомпа, и т.н. Всичко това изисква по-голяма първоначална инвестиция, но след това разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото са по-малки. Освен това „умните“ къщи предлагат по-голямо удобство, защото например не се налага носенето на дърва за печката през зимата.

Остава силно търсенето на необзаведени апартаменти, които собствениците могат да обзаведат по свой вкус. Често купувачите искат апартаментите да са завършени “до ключ”. Това означава, че имат настилки, шпакловка, замазка, боя и т.н. Новият собственик трябва само да обзаведе дома си.

Има търсене и на напълно готови и обзаведени жилища. Но такива апартаменти купуват предимно с инвестиционна цел. Когато човек купува дом за живеене, най-често иска да наложи своя собствен стил. На пазара има и обзаведени апартаменти, в които мебелите са избрани от дизайнери, и където човек веднага може да се нанесе без никакви съществени размествания. Но цените на тези имоти са доста високи, отчитат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В коментарите се виждат 2 основни типа хора. Тотално оскотели и модерни и заможни. Поддръжка на къща?! Какво има да й се поддържа, ако е застрахована?! Нищо. Всичко плаща застрахователят. като собственик на 4 реновирани къщи говоря. Скъпо отопление? Хора, ЕС дава 15к безвъзмездно финансиране за ФЕЦ и 5к за топла вода. Отоплението на 300м2 енергийно ефективна къща ми струва БЕЗ ФЕЦ 190лв. на месец, с него- 0-50лв.. За сравнение- ново строителство пак мое 160м2 под 200лв. не падам на климатици.
65
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 70, глупости. Колегите ми масово сами си правят ремонти и редизайн на къщите. И ВиК, и ел.... и каквото се сетиш. Дори покрив и изолация. Един започна и плочките в баните си! Пари имаме, но не сме длъжни да ги даваме на алкохолизирани самозабравили се псведо-майстори!
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хората с добри финансови възможности няма да сменят апартамента, а ще купят И къща, ако толкова им трябва
63
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 58 преди 4 месеца
"Гледам, коментира се как изглеждала къщата на снимката. Ами най-ценното..." - - Къщата се обсъжда в контекста, че тя няма нищо общо със заглавието, т.к. е далеч от понятието "луксозна". Окачествена по този начин е смешно. Такива статии и заглавия тук редовно се изтърсват с цел реклама на бизнеса с недвижими имоти, който тотално запада. Някакви гразни блокове и квартали и на фона на тези бидонвили - едни уникални цени, като за къщи в Португалия по крайбрежието. Трагедия.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Капаците на покрива поне са измазани и фасадата. Поддържа си я криво ляво колибата.
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много истина има в статията. Точно това направихме преди по-малко от година. Излязохме от големия град. Взехме си къщурка и сега си я правим по наш вкус. Солари, интелект, изолация..... Тишина, място за паркиране... градинка... яки съседи. Животът е много по-добър и качествен. Най-якото беше, че всичко това стана без брокери :) Вземате си един добър адвокат и всичко си се случва.
60
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Покрай всички тези локдауни масово всичко живо работи дистанционно. Ако полага квалифициран труд, разбира се." - стига с тоя "квалифициран труд" всички родени след 90та сме минали през 2-3 западни фирми я с хардуерна, у със софтуерна поддръжка/разработка, ама като дойде момента да си налепим плочки или пребоядисаме хола почва охкане-вайкане и търсим "неквалифицирания труд". Труда си е труд и днес физическия е много по-квалифициран от виртуалния генериращ десетките хиляди неизползваеми джаджи.
59
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да сменят и купуват, каквото си искат. Да работят по 24 часа и да са мнооогооо успели щом им е кеф. Мен тия неща не ме вълнуват. Трябват ми за ракиика, салата и месо. Другото е спокойствие и мързел. Чувствам се чудесно. Пътувам с влак, когато ми се пътува. Хората са различни, на едни все не им стига, на други им е все едно. Това е многообразието.
58
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наследих 2 къщи и мога да ви кажа, че поддръжката само на едната е много повече труд и пари, отколкото поддръжка на 3'стаен апартамент.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички имоти, които съм купил и съм продал са били БЕЗ брокер мухахахах, хиляди евро които не са влезли в джобчетата на смешни нищоправчета. Звънят по телефона, пращат мейли, квичатт на умряло, но стотинка няма да видят мухахаха.
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това на снимката ли е луксозната къща?
55
6
 
22
 
! Отговори
stan преди 4 месеца
До 50. Който не е живял в къща той не знае, що за утрепия е да я поддържа в ред. А и е МНОГО по скъпо за отопление
54
13
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Прочетох цялата статия внимателно и всъщност разбрах, че каквото и да избереш да си купиш, цените са доста високи :))) Ей, вярно аз хванах последния влак 2017 година. Тогава за по 150 хилки си купих 2 апартамента, тухлени, двустайни по 67 квадрата в широк център. И те бяха инвестиция, за отдаване под наем. Аз избрах да си живея в кооперация с двор на 4 етажа в центъра. Ама в такава селска къща не бих живял. Всеки може да влезе през нощта и да те заколи и СОТ няма да те спаси. Трябва да се блиндираш като в затвор
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дрънкате общи приказки.Имало голямо търсене. Някакви полуготови се продават по 250-300-400х евро в някакви пропаднали села в Софийско.Това не може и няма да завърши добре.Къщи в измислени комплекси,редови,наблъскани на калкан една до друга са 600,700 х евро.Тоя народ ошашаве.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 54 като казах райграс и рози имах предвид че повечето богаташи сеят един път дръвчета и храсти и не се занимават всяка година да реголват двора за да сеят всяка година зеленчуци и плодове. Ако ти е хоби да сееш, ако обичаш да сееш едногодишни зеленчуци това е друг въпрос. Не го правиш за да спестиш пари, а заради хобито.
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"които да плащаш за поддръжка на къщата и най-вече двора, тогава е валидно следното - "къща(с двор) - цял живот работа" - това е старо мислене пич. Имам декар и половина двор, сложих си разпръсквачи и капково напояване и направих градина по NO TILL метод. Никакво копане/оране, поливането автоматично, веднъж на 2 седмици махам тревичките за 3-4 часа и дотам. Имам си 1 съсед момче 15-16 годишно, мераклия, давам му 1/4 от цялата продукция той ми я събира и подготвя за зимата. Пробвай - лесно е.
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Големи фантазии излизат изпод клавитурите
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Първо "умна" къща можеш да направиш почнти за без пари, второ, който е умен няма да пита брокер за "умна" къща, или поне не някой който работи в ИТ сфера. Мега тъпотии в тая статия, сигурно брокер я е писал.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледам, коментира се как изглеждала къщата на снимката. Ами най-ценното на къщата е, че нямаш общи стени и инсталации със съседите и имаш двор, каквото и да е състоянието и размерът на къщата. А за поддръжката - дворът може да е и малък, не е нужно да го обикаляте с трактор...
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нека си търсят хората