Багери в Лозенец: Събарят бунгала в бившия къмпинг "Юг"

Акцията предизвика недоволство сред летовниците
Обновена: 28 май 2024 15:50 | 28 май 2024 15:38, Анисия Иванова
59

В началото на летния сезон започна премахването на незаконни бунгала по морето. Днес багери влязоха в Лозенец. Акциите ще продължат през цялото лято, в активния сезон премахването ще става без тежка техника.

Багерите влязоха в къмпинга рано сутринта и започнаха да събарят незаконните обекти.

"Много ми е любопитно как нещо, което е изградено от 1974 година, изведнъж става незаконно и как само тук, а не е валидно за други обекти, които са в този регион. Точно преди началото на сезона трябва да се тръгне да се руши, защо не се направи септември месец?", коментира Емил Минев, който е собственик на бунгало.

"Как да не се притеснявам?! С болен мъж, тук му е много добре на морето, идваме да се лекуваме един месец. Може ли в 21 век това да се случва - това не е Украйна, не е Израел, това е България!", настоя собственикът на бунгало Румяна Митева.

Предвидено е премахването на 14 бунгала, както и магазин и ресторант.  

"Общо са 154. Защо са незаконни? Защото част от тях са построени в чужди имоти - общинска собственост, земеделски земи, горски фонд. Тук има по-голям проблем с приемането на 500-метровата зона около "Корал". Те не могат да бъдат изградени вече, защото тук има пълна забрана за строителство", заяви кметът на Община Царево Марин Киров.

Според управителя на къмпинга проблемът е, че липсва наредба за къмпингуване.

"Тази част, където се намираме в момента, е бившият къмпинг "Юг". Реално бунгалата и постройките, които са обект на събаряне, са построени много преди аз да се родя даже! Няма да има нито един човек с провалена почивка, с провалено лято, има къде да ги настаним на друго място. Предвидили сме, че някои обекти ще бъдат премахнати и не сме приемали резервации в тях", каза Явор Атанасов.

Незаконни бунгала бяха премахнати още миналото лято както на "Якото място", така и на къмпинг "Арапя". Събарянето ще стане поетапно, като след 1 юни то ще се извършва на ръка. Тогава влиза в сила забраната за строителство по морето с тежка техника.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Така трябва за всички окупирали държавна и общинска собственост даже да ги подвеждат под отговорност!Тази земя е на всички нас не на някой определени да окупират и да я ползват за тяхна!Достъпа трябва да е свободен не да е окупиран от псевдо тарикати.Следващата стъпка да е и бетона по морето и заведенията по плажа.
25
1
 
5
 
! Отговори
Луксозенец преди 1 месец
В това скъпо село има 2-3 хубави места Бар Бай Да уей, сладоледа отсреща и барчето, всичко друго е нереално скъпо и не отговаря на цените, последно ходих 2020
24
3
 
9
 
! Отговори
Данъци преди 1 месец
И глоби със задна дата! Конфискация! Що за тарикатлък? Опищяха медиите от сутринта. Хем собственик, хем земеделска и горска земя, и под наем раздава. Кой го е крил зад гърба си досега?
23
2
 
6
 
! Отговори
соня преди 1 месец
хайде при ромите в Приморско
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ни интересува-там ходят само италианци и мизерници-останалите сме на чистото море
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия от видеото - бетер ромска работа, 50г. цоцали наем, данъци около 0 и сега голям проблем. Що не пробват този номер в Швейцария до някое езеро, да видим колко часа ще минат преди да го бутнат, а после глобата ще е колкото 10 такива колиби.
20
7
 
11
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 месец
Всичко около корал ще се застрои , а дърветат изсечени. ивеститора ми обеща да ми псотрои къща там да мога да карам кайт. Слва Украине!
19
5
 
7
 
! Отговори
защо преди 1 месец
махат защото хотелите не вземат нищо - ова е мила татковина - държава на ОПГ на хотелиерите . Не се наядоха тези кърлежи но това са и " любимото народно събрание "
18
1
 
15
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
бунгала мунгала щом са незаконни багер и валяк !
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
разчистват за мафията...
16
0
 
5
 
! Отговори
Почна сезона преди 1 месец
На банковатните обири удриии народе щом се е бавят да им работиш за без пари.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е в Лозенец, ми сир киииииииииииии
14
6
 
16
 
! Отговори
Айдеее преди 1 месец
Каравани, бараки, контейнери... Всичко що е незаконно да се маха. Аман от тарикати...
13
3
 
8
 
! Отговори
Съсипахте природата преди 1 месец
Мутриииии скапаниии
12
2
 
14
 
! Отговори
Накратко преди 1 месец
Да започват и по язовирите .И там е пълно с каравани и строежи.
11
1
 
20
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Също така е добре община царево като е тръгнала да гледа 500те метра около корал да вземе да измери къде се намира хотел морско конче, че е почти в морето. И там трябва да играе багер, обаче нещо не се получава? Сигурен съм че не е защото общинарите са корумпирани, а просто хотела е в черна дупка.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
екстра.че строиме хотелче
9
9
 
4
 
! Отговори
В новата ера преди 1 месец
България няма да я има това е супер!
8
3
 
8
 
! Отговори
България е преди 1 месец
Милицюнерска държава и се управлява от престъпен апъртейд и военен режим като в Африканските държави.Науро Умбого Папуа Нова Гнинея
7
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Тоя още преди 10 години разправяше как искал да завземе околните парцели, явно е успял. Е с пиянската си глава е продал каравани и бунгала на хората незаконно, сега е време тези хора да го осъдят и да си искат парите. Аз за малко да купя там каравана с навес, нямах идея че е незаконна. Отказах се защото караваната беше пред разпад.