От 1 юни по плажовете: Спасители, лекар и без монокини

Любимата морска гледка на мъжете ще бъде забранена
29 май 2024 18:30, Петър Бойчев
73
От 1 юни по плажовете: Спасители, лекар и без монокини
Снимка БГНЕС

Да няма монокини на плажа в Бургас - това е една от основните забрани, които ще важат това лято, увериха спасители, съобщи “Труд". Мярката е част от Моралния кодекс за плажуване, който преди няколко години бе написан от представители от църквите и други организации в града.

Плажният сезон в Бургас започва на 1 юни, когато по ивицата вече ще дежурят спасители. Първоначално те ще са само на два поста, или четирима спасителя, плюс линейка с медицинска сестра.

Те поетапно съ сезона ще се увеличават, а на 1 юли вече всички ще са по вишките, към медицинският екип ще има и лекар. Морските стражи това лято ще са с ново работно време. Те ще са на вишките от 9 часа сутрин до 18:30 часа следобед. Досега бяха на работните си места от 8 до 18 часа.

“До края на седмицата от Министерството на туризма ще спуснат официално какво ще е работното време", казаха морските стражи.

Те посочиха, че забраната за монокини се спазва първо - защото плажуващите така дами разсейват спасителите и те не могат да си вършат работата, и второ - защото плажът е пълен с деца и не е прилично.

“Жени по монокини миналото лято нямаше. От 4-5 години, те рязко намаляха", обясниха още спасителите. По думите им, бум на монокини имало само за кратък период - в първото лято след пандемията, когато на плажа “паднали дрехи и задръжки", заради дългата карантина и жаждата за свобода, но сега вече всичко е в рамките на допустимото.

Сезонът в Бургас започва и без Евин плаж. Вече години наред няма ограждения в единия край на Северната ивица, където преди години дамите трупаха тен по Евино облекло. До тях беше и Адамовият плаж.

Според друга забрана от кодекса, самите спасители не трябва да свалят мацки в работно време. Стражите от своя страна също се кълнат, че вече не са гларуси. С климатичните промени, морето се е изменило. Има много подводни течения и те непрекъснато трябва да са нащрек, да не стане някоя беля с летовниците сред вълните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: плажмонокиниспасители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия ненормалници в църквата си нямат друга работа. Още малко ще искат жените да са в бурки на плажа. Ето така се отблъскват хората от религията и е по-добре защото само лъжат хората и ги подчиняват според някакви си измислици.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да ги забраняват и да не ги забраняват - все ми е тая. пак ще бия чkии..
36
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 5-6 години намалявали....Таз година без монокини, до две години със забрадки, до 5 с Хиджаб. Това ви докараха ГЕРБ и СДС. Ония козоевите ако видят такова нещо ще стане страшно. Скоро страната ви няма да е за вас. Питайте германците. Сещайте се след години за този коментар с носталгия докато четете приказки на малкия Мемет, Аиша и т.н.
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно, в Гърция няма забрани.
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таз година без монокини, до две години със забрадки, до 5 с Хиджаб. Това ви докара академика. Ония козоевите ако видят такова нещо ще стане страшно. Скоро страната ви няма да е за вас. Питайте германците. Сещайте се след години за този коментар с носталгия докато четете приказки на малкия Мемет, Аиша и т.н.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми селските пръчки сега как ше покажат за кво са надували на дедо кавала? Ужаст!
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама има жени които просто искат да се покажат какво тяло имат, ся няма да ги правим монахини с обет в манастир :))) Също е много грешна представата, че те не искали кекс, те направо ще те счупят от кекс, стига да те харесат външно :)))
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мите, вземи се фани в ръце! Добър кмет си, но с тази забрана на монокините ще настъпиш страшна мотика.
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баси ужаса!!! Аз съм от Бургас и основното ми забавление като тийнейджър през 90-те беше да ходя на градския плаж. Почти всяка жена беше по монокини. Истински рай!!! Аман от консерватори и пуритани!
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Морален кодекс за плажа писан от църквата. Нямам думи .....
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без първите две ще се оправим някак си, но без третото не можем! Искаме си монокините!
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излгежда е било предложение от ЦЪРКОВНАТА ОБЩНОСТ, като е прието от общината. Ще потърся повече записки и ще издам имаена и прочие, ако не днес, защото съм уморен, от утре. Няма да я оставим така, тая работа. Не може психично болни, да ни налагат! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!
26
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Цитат: Жени по монокини миналото лято (2023 година) нямаше. От 4-5 години, те рязко намаляха", обясниха още спасителите. По думите им, бум на монокини имало само за кратък период - в първото лято след пандемията (2023 година)... Не разбрах имало ли е бум на монокините, нямало ли е...???
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бат Митко Сигурен ли си бат Митко, щото има милфове дето стават и на 50 и косур години :)))
24
3
 
10
 
! Отговори
фалшив морал преди 1 месец
е това................да забранявате монокините..................иначе може наркодилърите да продават дрога и да тровят децата в училищата, нали???
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те под каквото носят жените, какво си мислите че има комрадс, повечето е прашки, ся за едни монокини на плажа ли става само на въпрос, или ще им сложите забрадки :)))
22
7
 
14
 
! Отговори
if преди 1 месец
Ако една жена иска да си показва и да си пече на слънце циците (гърдите)..................не виждам нищо лошо!!!!Защо трябва да се забранява това???
21
5
 
9
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Защо отнемате едно от малкото удоволствия на мъжете, бе???
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво следва? Без бира, ракия и коз на плажа ли?
19
5
 
9
 
! Отговори
ама че тъпотия преди 1 месец
това важи явно само за жените ( или тротинетки там подобни ) обаче за мъжете няма ограничение - аз ще си разметвам маркуча ( понеже няма възбрана ) по плажа хахахаха