Жега и суша: Безводие в 80% от селата в Павликенско

Кмет: Битовите условия са кошмарни
20 юни 2024 16:27, Анисия Иванова
7

Безводие в 80% от селата в Павликенско. Жителите на десетки населени места се оплакват, че по чешмите им не потича и капка. Основната причина са пресъхналите водоизточници заради високите температури и намаленият дебит.

От община Павликени са алармирали държавните институции и очакват спешна намеса. Там термометърът днес отчита 40 градуса. От 19 села общо 15 страдат от безводие. Село Караисен е едно от тях.

"Абсолютно нормално е да имаме хора, които не искат да живеят в Караисен. Понеже битовите условия стават кошмарни", посочи кметът на с. Караисен Стефан Николов.

В съседното село Батак също са на воден режим. Четири от селата имат спешна нужда по пресъхналите канали да потече вода.

За останалите 11 села от общината ползват изоставени чешми и водоизточници в бившите аграрни стопанства, закупуват нови цистерни, а от Министерството на отбраната са обещали водоноски.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Снимка на деня
Слънчево, горещо с температури до 38° остава в петък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
По тошово време пълни язовири, вода и за поливане и за пиене и за къпане колко щеш, как така богата на води Бг безводие имало, я що дъжд падна или потопчета пак ще има.:))
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Важното е да заработи инсинератора и да се горят боклоци
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А в София изпразват язовир Искър, отворили са на макс клапите да изтича водата и в същото време искали 30% увеличение на цената за софиянци.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В Карайсен има язовир. Интересно е кой е източил водата от него, че няма вода.Нещо става и трябва да се изпрати екип в селото да разследва.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Павликени са католици - папата им дава по 1000 евро на калпак на месец :)))