Младеж е ухапан от змия на Витоша, играел си с нея

ПСС: Туристите да не пипат и да не хранят диви животни в планина
Обновена: 20 юни 2024 10:14 | 20 юни 2024 10:13, Елка Василева
36
Младеж е ухапан от змия на Витоша, играел си с нея
Снимка: архив, БГНЕС

Младеж е ухапан от змия на Витоша вчера. Той си е играл с нея, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). Инцидентът е станал на спирката на автобуса на „Морени”.

От ПСС препоръчват туристите да не пипат и да не хранят диви животни в планината.

Условията за туризъм са добри в планините. Очакват се много високи температури. Планинските спасители препоръчват на хората да не стоят на слънце и да носят вода със себе си.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в планините ще бъде слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 28°, на 2000 метра - около 20°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от Страната
48,2 градуса в градския транспорт в Пловдив
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Горкото животинче, какъв ли ужасен стрес е преживяло?
7
3
 
3
 
! Отговори
така става преди 1 седмица
като дразниш иначе нямаше да има подобен канибализъм,една змия ухапала друга змия,ужас,горкото животинче сигурно се е гътнало селд ухапването,защото у този със сигурност има пвече отрова
6
2
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 седмица
Така е като познанието за дивите животни идва от филмчетата с животни в YuTube. Животните имат същите чувства и усещания като нас. Така, че ако изпитвате страх при среща с диво животно, то изпитва същото към вас. Внимавайте, те имат много по развити сензори и усещат арденалина. Той се отделя и при страх и при агресия. Така, че страхувайки се вие казвате две неща. За по малките твари сте заплаха, за по големите плячка. Така, че внимавайте, не всичко в тубата е годно за подражание.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Младежи, с цел избягване на опасни ситуации, моля играйте си само със собствените си змии!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Майчината си па ли търси в змията, че си играе с нея!?!?!?!?
3
4
 
14
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Последната змия,която ме ухапа се казваше Александра. Оттогава не си играя със змии. Забавлявам се дистанцирално и с насочен среден пръст към блокираните им от мен действия. Най-великата жена на света е Самотата. Тя може само да обича този,който признае мъдростта й. И друг път съм писал,ще не л..и...ж...а. мръсното от гавра. Просто си пия пиенето и не чакам никакви христосовци да ме спасяват.Намерих време да се спася сам.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак ще кажа, като в публикацията с момичето. Змията не хапе без причина! Това е умно влечуго! За да те ухапе, тя ти е дала предупреждение, най-често със стряскащо съскане. Или си я провокирал, или си я настъпил.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тоя младеж явно е от модерните щото е намал пишкас която да си играе :)))