Над 200 военнослужещи участват в борбата с пожарите

Използват се и хеликоптери и друга техника
15 юли 2024 12:30, Елка Василева
20
Над 200 военнослужещи участват в борбата с пожарите
Снимка: БГНЕС

Военнослужещи от Българската армия участват в потушаването на големите пожари на територията на страната и днес, съобщиха от Министерството на отбраната.

От 7:20 часа тази сутрин 51 военнослужещи с 11 единици техника от състава на Сухопътните войски са на терен и помагат в борбата с пожара в района на село Иван Вазово, област Пловдив. Военнослужещи с тежка инженерна техника от Сухопътните войски участват и в борбата с огъня в района на село Студена, община Свиленград, област Хасково.

Още по темата
Вчера за трети ден екипажите от 24-а авиобаза – Крумово от Военновъздушните сили продължиха да помагат при гасенето на пожарите, които бушуват в страната. Те действаха в района на село Левка, община Свиленград, област Хасково. Водоснабдяването се извършваше от микроязовирчета в района. Вертолет AS 532 AL Cougar излетя в 08:27 часа и изпълни задача с продължителност 9 часа и 10 минути, като направи 63 захода и хвърли 100 тона вода. Вертолет Ми-17 излетя в 09:05 ч., участва в гасенето на пожара в продължение на 9 часа и 5 минути, като бяха направени 63 пуска на 126 тона вода. В 20:00 часа двата вертолета се прибраха в района на авиобазата, уточниха от там.

Поради усложнената пожароопасна обстановка снощи се извършиха предислоциране на тежка военна техника и личен състав от Сухопътните войски и Военновъздушните сили към районите на УП „Корен“ и 42-ри механизиран батальон, съобщиха още от Министерството на отбраната. Оттам допълниха, че военнослужещите от Военноморска база – Варна от състава на Военноморските сили – 18 военнослужещи и три единици техника, които вчера бяха насочени за действие при гасенето на пожар в гора над квартал „Владислав Варненчик“, след това бяха пренасочени към по-опасен към момента пожар – край село Слънчево, община Аксаково, област Варна.  

През изминалите три дни над 200 военнослужещи участваха в борбата с пожарите на територията на цялата страна заедно с огнеборците от структурите за пожарна безопасност и доброволци.

От Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ съобщиха, че за последното денонощие са ликвидирани общо 228 пожара в страната, при които няма пострадали или загинали, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Тез пожари станаха прекалено много ! Кой им помага ? Аз се сещам за един дето иска на всички да им е гадно !
14
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
При 60 хиляди полицаи - нищоправци, както и 24 хиляди военнослужещи, да се надявате на помоща на доброволци е много нагло!
13
1
 
0
 
! Отговори
Весо преди 1 месец
Нима имаме толкова много военнослужещи? Гордост в зелено!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демек половината армия. Дано някоя ловна дружинка не реши да превземе София.
11
0
 
6
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 1 месец
Интересно е има ли гръцки и турски пожарникари да помагат след като наши ходиха там?!?
10
0
 
3
 
! Отговори
Ефрейтора преди 1 месец
И без това нямат друга работа.Да помагат в селското стопанство и да гасят пожари .
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз бих се включил като доброволец за гасене на пожар но ако ми осигурят транспорт, дрехи, оборудване, вода и храна. А не да ми казват отидете еди къде си, носете си дрехи и лопати и там каквото е, още малко ще кажат носете си и пари да ни платите за пропуск за преживяването. Сбъркана работа.
8
0
 
4
 
! Отговори
Деян преди 1 месец
Сакар е най-сухата част от България и сега има нужда от повече помощ от цялата държава
7
0
 
11
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Едно време 200 души се вдигаха от едно поделение, имаше и специализирани верижни противопожарни машини, които правеха просеки в гората. Снимката на момчетата с лопатите е много тъжна.
6
1
 
1
 
! Отговори
ГЗ преди 1 месец
Те за друго не стават.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е Бригадирското Движение от по времето на Великия от Петилетка на Петилетка на Бай Тошо? Тогава училищата бяха за без пари и Чавдарчетата, Пионерчетата, Комсомолчетата всяка година работеха по ТКЗСетета, по Планините да копаят водни канали, Да берат Памук, Рози във Великите Бригадирски Движения, за да може Комунистите да подскачат по Площадите със Червени знаменца! Сега Комунистите станаха Капиталисти, но няма кой да им работи за без пари?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Останалите спят на климатик. Браво!
3
0
 
11
 
! Отговори
А останалите преди 1 месец
А останалите какво правят? Дремят по поделенията?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тука у делиурмана има една от години я гледам оди у униформа по улиците по цял ден и обикаля магазините с народната заплата. чудя се там ли е при пожарите или в кауфланд на климатик..
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A бeз kuбuцuтe, koлko ocтaвaт тoчнo?