Пожар на три фронта в Пловдивско, разраства се

Обявяват бедствено положение в Община Карлово
17 юли 2024 08:54, Александър Попов
18
Пожар на три фронта в Пловдивско, разраства се
Снимка: БГНЕС

Над 30 къщи изгоряха във вилната зона край село Отец Паисиево, а хората, които са ги обитавали, бяха евакуирани. Пожарът влезе в борова и смесена гора и се разрасна. До късно във вторник вечерта два хеликоптера участваха в гасенето.

„Актуалната ситуация към сряда сутрин е, че по три от фронтовете на пожара продължаваме да имаме активно горене. Разпределяме екипи и инженерна техника за проправяне на просеки и гасене. Огънят се разраства. За Отец Паисиево към момента няма опасност. Надяваме се днес метеорологичните условия да не са толкова лоши, колкото вчера. Поддържаме връзка с хеликоптерите за гасене на пожарите, но преценката къде е най-наложително да бъдат включени е на Националния оперативен център”, каза пред Нова тв директорът на пловдивската пожарна комисар Васил Димов.

Областният управител Христина Янчева заяви, че бедственото положение в Община Калояново ще бъде удължено. „Ще обявим такова и за Карлово. Има недостиг на вода и търсим допълнителна помощ за водоноски от съседните общини”, подчерта тя.

Янчева призова, ако има желаещи доброволци, които да помогнат за гасенето на пламъците, да се отзоват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: пожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Нека правителството да не прекалява с вкарването на армията да гаси... В Германия се заговори за мостовете (може би на Рейн или друга река), по които ще трябва да преминат 800 хил. натовски войници като настъпи часът "Х".( Drang nach Osten!) Мостовете засега са като иглени уши , а и някой ги е вземал вече на мушката. Та мисля си, поне да оставят 8 хил. от нашата армия извън пожарите, да са в готовност да се присъединят към кавалкадата. 8 хил. спрямо 800 хил. , но готови за бой срещу сатаната..
8
0
 
1
 
! Отговори
- преди 1 месец
това Има ли някаква връзка с нелегалните емигранти които се намират в момента на турска българскаTA граница? за един приятел питам
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шкембелиите милиционери какво правят? Заработват частно след работа. И са повече от военните.
6
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
до 4 :..-УВАЖАЕМИ,не се посмях дори на "обяснението" ти...Пълна глупост е да реагирам,ама пусто...нали влизам тук ?!..Та:-От къде "стъклени бутилки",или "парчета от чаши" в пресечена горска местност,която дори е трудно достъпна ?..Друго:-Някои от пожарите възникват и на СЕВЕРЕН склон,където слънчевата светлина не е толкова силна...Трето:-Като какво ще е това ЧУДО,стъклена бутилка да се изживее като "лупа" В СЯНКАТА НА БОРОВАТА ГОРА ?!..
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето пожари пламнаха от безумното почисване и косене на полупланински и планински ливади, което се плаща от Брюксел и в тая жега и суша веднага излизат искри и става белята! Това е любимата субсидия на много земеделци- надали ще отглеждат нещо, но ей така да карат тежки трактори из ливадите им е голям кеф за едни пари!
4
0
 
1
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
До АнонименТи па, що издаваш тайната как са праат пожарите без човешка намеса;)))
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПроСоТо Трябва да знаеш, че една стъклена бутилка, чаша или просто парче стъкло при такава ярка слънчева светлина и става като лупа. Ако е сред сухи треви и листа и готова работа.
2
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
на мен ми е интересно и друго,за което не чух да се говори:..-КОЙ ПАЛИ пожарите?...Горещината е голяма,тревите са сухи,но не съм чул да се САМОЗАПАЛИ огън...,освен "Благодатния" в Ерусалим..Та ?...Може да звучи малко налудничаво,но политподметките ИМАТ интерес вниманието на обществото да се ОТКЛОНЯВА от техните престъпни БЕЗОБРАЗИЯ....Помислете по въпроса !
1
0
 
20
 
! Отговори
Да гасят с бмвтата преди 1 месец
Вместо бмв-та с 400 конски сили за 40 млн, да бяхте купили два хеликоптера ли? Може и втора ръка. Сега се молите на други държави. Чехия праща хеликоптери и погледнах какви коли карат полицаите им. Само Шкода. Да, нови и различни модели, но не са дали милиони за мощни чужди коли? Затова пък не са молят на останалите като се запалят две стърнища. Приоритети!